vs.

eat me drink me

New member
../images/Emo196.gif vs. ../images/Emo21.gif

בסוף השבוע האחרון קראתי על חבורת צעירים שנעצרו במרוקו בגלל שתכננו פיקניק במהלך ימי הרמאדן. למי שלא יודע, במרוקו, חוק הרמאדן הוא לא רק חוק דתי, הוא חוק מדינה. חבורת צעירים החליטו להתכנס ולנשנש במחאה, אך התכנית סוכלה ע"י משטרת מרוקו שלמדה על קיום הפיקניק מקבוצת הפייסבוק של הצעירים. האם האינטרנט, שהיווה כלי חשוב בהפיכת העולם שלנו לכפר גלובאלי קטנטן (שלא נאמר כלי בשירות מהפכנים ) ושמשמש כפה למאות אלפי אנשים החיים תחת משטרי דיכוי, הופך לכלי בשירות אותם משטרים? למי שפיספס את הסיפור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3801154,00.html

IdoShkedi

New member
נה, אני לא חושב שזו המסקנה

(לול על כותרת הדיון) בינתיים יש מגמת התחזקות של מחאה אנטי-שלטונית (וגלובליזציה, וליברליזם) באמצעות האינטרנט, ולא להפך. אפשר להתארגן באינטרנט גם בלי להיתפס, וקשה להשתיק את כל האתרים הקהילתיים. המסקנה היא שהמשטרים הטוטאליטריים- זמנם קצוב.

shiraw1

New member
לכל מטבע יש שני צדדים

האינטרנט מאפשר שיתוף מידע, אך גם חושף את המידע לקהל הרחב. כל משתמש יכול לשלוט ברמת החשיפה שלו באינטרנט. למשל במקרה הזה, האירוע הפייסבוק היה יכול להיות מוגדר כאירוע סודי, ואז רק המוזמנים יכולים לראות את פרטי האירוע. האינטרנט הוא כלי מדהים לשיתוף והעברת מידע, אבל צריך לדעת להזהר במידע שחושפים. בסופו של דבר - היתרונות עולים על החסרונות בצורה משמעותית.

באותה מידה

אני יכול לעמוד ליד תחנת משטרה, לדבר בקול רם על עבירה אותה אני מתכוון לבצע, ולומר אחר כך - יש לי חופש ביטוי, ומה פתאום אתם מצותתים לדבריי? מה שנאמר לא נאמר בכוונה שתשמעו אותו אז תתעלמו. המשטרה צריכה להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי לאכוף את החוק, בין אם החוק הוא חוק "רע" או חוק "טוב". זה תפקידה כרשות אכיפה / רשות מבצעת.

IdoShkedi

New member
אני מוחה!

בארץ אף שוטר לא ינקוף אצבע אם תצעק בתחנת משטרה על עבירה שאתה מתכוון לבצע! זה חופש ביטוי!

למעלה