מסרים סמויים.

Witchcrafts

New member
../images/Emo196.gif מסרים סמויים.

בכל שבוע בפינה יועלה נושא מסויים שעליו נצטרך לדון, לתת דוגמאות (סצינות וכיו"ב) ולהחליט על גזר הדין. באופן חד פעמי, אני אתחיל, כדי שתבינו את המשחק - או מה שזה לא יהיה. ^^;; הנושא: האישה ומעמדה. אז, המ, אם מתייחסים לדמות של מומין אמא (תמיד מתנדבת להכין כריכים, רוב הפעמים נמצא אותה במטבח מסונג'רת על ידי בעלה, בנה וחבריו), לדעתי, אין ספק שנוצר הרושם שמקום האישה הוא במטבח ובסידור הבית.

avihugr

New member
מר המיולין מעשן

הקול שלו צרוד, ובאמת אתם חושבים שהוא לא מצא את החשיש? או את הגראס?

B o N u s

New member
נחמד :)

אני חושב שמאי מראה קצת שיש בי**ם לנשים. גם סנורק מתייחס אל סנורקה כאל המבשלת שלו. הוא מזמזל בה וכו'. ואני אומר כך: תודה לאל. מישהו צריך ללמד אותו לקח. סתם סתם P-:

porky169

New member
מה הבעיה להגיד ביצים?../images/Emo134.gif

זה כמו שתצנזר את המילה סטייק

מאי היא לא מומין../images/Emo184.gif

סנורקה ומומינאמא הן המסונג'רות בסדרה... אצל מומינאמא זה עוד נראה הגיוני כי היא אמא חסרת קריירה שכל היום בבית, אז יש לה עוד עיסוק... אבל סנורקה היא עוד ילדה והאח החננה שלה רק אומר לה מה לעשות והיא עושה בצייתנות...שפוטה

Simbelmyne

New member
אחח המומין אמא הזאת.

היא כזאת... אמא. יותר מדי טובה לכולם, מארחת יותר מדי טובה, לא אוהבת את זה. קצת ביצ'יות אימהית לא הרגה אף אחד... למה היא תמיד שם כשמישהו צריך אותה? אה? אבל בלי קשר, אם יש משהו גאוני שבאמת אהבתי וגם מתקשר אליה, זה הפנקס עם התרופות סבתא שלה. ברעיון כזה הזוי עוד לא נתקלתי, אני חייבת להודות... "כואב לכם? נתקלתם בבעיה? אל דאגה, יש מומין אמא". XDD

למה? היא דוקא אמא נחמדה../images/Emo184.gif

נכון יש תפרק הזה שהם אוספים מלא פרחים ושותלים אותם בצורה שלה ואז לוקחים אותה לצוק ומראים לה את זה... אז למה הם עשו את זה? זה היה יום האם או משו?

כן,

וול, זה לא שהסדרה מנסה להעביר מסרים שוביניסטים ממש לא. היא משקפת את המציאות. יש את מומינאמא שמשקפת את כל אותן הנשים "החלשות" שנשלטות ע"י גברים, יש את סנורקה, השוויונית שלא מוכנה להקשיב לאחיה השוביניסט ועם זאת, היא לא קיצונית ויש את מאי הפמיניסטית הקיצונית שהולכת להפגנות וכאלוP: כמובן שיש גם את גברת פליונג שיכולה לשקף המון סוגי אנשים, כמו האמא הפולנייה שרוצה את החינוך הכי טוב לילדיה ומצד שני את האמא החד הורית שצריכה לפרנס איזה מליון ילדים. ושוב בנוגע למומינאמא, זה לא שמומינאבא כופה עליה ומכריח אותה לחיות במטבח, היא פשוט כזאת.

r0ei

New member
הסכמה מלאה + נקודה חשובה

חוץ מזה אם היום לא יחנכו את הנשים איפו מקומם אז מה נעשה בעתיד?! מומין אמא היא הדמות האימאית הנפלא הזות שמתי שהוא בה לך פשוט לברוח בגללה{וכן כן זה מופיע בפרק מומין בבית הספר ואז אמא שלו נכנסת לו לחיים והוא בורח...[אין פרק כזה} אבל יש לי נקודה חשובה מאוד!!!: איך כותבים: א.מומינאמא ב.מומין אמא וזה תקף גם לגבי מומין טרול...{או שבא לכם לקרוא לו מומין} רועי

מומינאמא/מומינאבא/מומינטרול

ככה זה תורגם לעברית, ואני חושב שגם בשפות זרות זה ככה.

Witchcrafts

New member
ומה לגבי סרח? הוא שוביניסט?

מומין אבא לא כופה על אשתו לחיות במטבח, אבל הוא כן מסנג'ר אותה רוב הפעמים, מבלי להתנדב. הו, ודוגמה נוספת - מאי וסנורקה לעיתים עוזרות למומין אמא במטבח, אבל את מומין וסניף (ושלא נדבר על סנופקין) לעולם לא נמצא שם (ואם כן, אז לעיתים ממש נדירות). גברת פיליונג מנסה לגרום לילדים שלה לחיות בתוך בועה אינטלגנטית שכזו. היא סתם גרסה מוזרה של סנופקין.

porky169

New member
אמא שלי קוראת לנשים האלה../images/Emo134.gif

(מהסוג של פיליונק[וזה פיליונק לא פיליונג]) אינטילידפקטיות

זה פשוט ככה.

סרח..קודם שסרח ימצא בת זוג, אח"כ שיחשוב על שוביניזם ופמיניזם. וגם, אין לשכוח שהמומינים נולדו איפשהו במאה שעברה... ובקשר לסנופקין, הוא מבשל את הדגים של עצמו כל זמןP:

ואי,יש לי שאלה בקשר לסנופקין../images/Emo184.gif

יש איזה פרק שהמומינים נמצאים בתיאטרון צף והם נסחפים בזרם, מאי וסניף רבים והיא נופלת למים, מוצאת לה סלסלה ונרדמת בה... אח"כ סנופקין דג את הסלסלה וכשהוא רואה את מאי הוא אומר איזה שלל מוזר, ז"א שהוא לא מכיר אותה... זה מהפרקים הראשונים ובגלל זה הוא לא מכיר אותה?

למעלה