שרשור רפואי

גוזלית3

New member
מיואשת

הבנות שלי בקושי אוכלות וזה כנראה משפיע להן על המערכת החיסונית כל שבועיים צץ משהו - חום, שיעולים ממושכים ליחה אחת מדביקה את השנייה זה ממש מתסכל עוד שבוע מתחילות גן חדש ב"ה לא יודעת מה יהיה....הן אוכלות טחון , כדאי לי להגיד לגננת שתושיב אותן עם כל הילדים ובמידה ולא אכלו טוב שישלימו להן עם טחון בנות שנה ו 9

michali278

New member
../images/Emo41.gifנזלת - מה הפתרונות שלכן בעניין? ../images/Emo178.gif

יואבי שלי מנוזל כבר 4 ימים והנזלת הפכה צמיגית מאוד אני ממש ממש ממש ממש ממש נמנעת מלקחת אותו לקופ"ח בנוסף לפחד משפעת החזירים זאת פשוט עובדה שכל פעם שלקחתי אותו לשם הוא פיתח עוד משהו. (במאמר מוסגר, ברור שאקח אותו לקופ"ח במידה והמצב מחמיר ) אשמח לשמוע מה הפתרונות האלטרנטיביים שלכן בעניין כל טיפ/עיצה/רעיון יהיו לי לעזר. TNX

michali278

New member
../images/Emo115.gif סירופ דבש ובצל לבן שנה ו3 כן או לא../images/Emo35.gif

יואבי בן שנה ו 3 ח' מנוזל קשות. אני שוקלת לתת לו סירופ ביתי של בצל ודבש פעם-פעמיים ביום כפית אחת אני יודעת שדבש זה עניין בעייתי ולא מומלץ לתת לפני גיל שנה ויש כאלה שאומרים שנתיים. מה דעתכן בעניין הדבש? נתתן כבר? ממתי? והאם זה עוזר?

Ksarit75

New member
רעיון

ילדים בגיל הזה כבר לפעמים רוצים להחזיק לבד, לנגוס במשהו, הייתי מציעה לך לנסות להכין להן לביבות, שזה לא טחון, אבל זה עדיין רך, ולתת להן חתיכות קטנות ביד. אפילו אם הן לא תאכלנה, הן תשחקנה עם המרקם, זה יהיה חדש ומעניין ובסופו של דבר זה יגיע לפה (את גם יכולה להגיד להן לשים בפה, ולהראות להן איך את בעצמך אוכלת). עוד משהו שעובד אצלינו, אבל צריך להיעשות בזהירות: אנחנו נותנים לילד חתיכה גדולה של אפרסק רך וקר שהוא יכול לנגוס בו את השיניים. זה קר ומתוק וטבעי. כמובן שזה צריך להיעשות בהשגחה ותלוי ביכולת של הילד.

jojo04

New member
עוזר אבל לא פותר...

אצלנו - סטרימר בוקר צהריים וערב + טיפות אקליפטוס על ראש הכרית. מיבש. מנסיון, רק זמן פותר נזלת. את יכולה לתת גם כן איזה סירופ טבעי (בד"כ הנזלת יורדת דרך הגרון ואז מתחיל גם כן שיעול. תרגישו טוב!

yaelyb

New member
עוזר מאוד, בעיקר לשיעול.

אבל אם את חוששת תני לו מוקוליט או משהו בסגנון. דבש זה כמו חלב גוף התינוק לא יודע לפרק את כל החומרים שבו, בעוד שעל חלב הוא מצליח להתגבר. החומר שאינו מפורק בדבש נהפך לרעל עבורו. זה תלוי בך ובילד אני אישית הייתי הולכת על סירופ אחר ומחכה עוד קצת (ואני בעד תרופות טבעיות כמה שיותר לילדים).

michali278

New member
תודה - יש לך המלצה לסירופ טבעי?

משהו מנסיון והשאלה כמה נכון ומותר לתת לו על דעת עצמי סירופ טבעי

jojo04

New member
תראי...

יש ליד הבית של אמא שלי (רעננה) - בית מרקחת המתמחה בהומיאופטיה. באים לשם, מספרים מה הבעיה, והם מכינים עבורך טיפות ומשחות המתאימים לבעיה. לפעמים עובד, לפעמים לא. אם את רוצה לקנות מוכן, יש סירופ בשם "אלקסיר" או משהו כזו של חברת WELLEDA (הקופסה לבן-סגול). תייעצי בכל מקרה עם הרוקח (מינון לפי גיל...)

2blikeangel

New member
לגוזלית3

הבת שלי בת שנה ושבעה חודשים, היתה אוכלת טוב (כלומר אוכלת מעט אבל מגוון ומוכנה לטעום מזונות חדשים ולהחליט אם טעים לה או לא) ולאט לאט הפסיקה לאכול לי צהריים, ערב ואוכלת יותר ארוחות ביניים. אז השקעתי בארוחות הביניים שלה- פירות, ירקות חתוכים (בעיקר מלפפון ועגבניה), לחם עם ממרח מזין כמו חמאה או חמאת שקדים או חומוס או בלי כלום. בהדרגה שמתי לב שהפסיקה לאכול לי חלבונים: לא אוהבת ביצים בצורות ההכנה השונות- אולי מקושקשת-ממש קצת, לא אוהבת יותר בשר, דגים אוכלת לפעמים וגם אז בכמות של כף. שמתי לב שהיא אוהבת מתוק. היא מאוד אוהבת פירות למשל- כמעט כל סוגי הפירות שיש. אבל חשוב לי שתאכל מכל אבות המזון. ולכן: אתמול קרה לי פריצת דרך אחרי שכבר הרגשתי אובדת עצות: הכנתי לה קינואה אבל מתוקה: טחנתי בבלנדר דק דק 1-2 משמיש מיובש, שמתי על האש כוס קינואה שטופה עם שלוש כוסות מים (כן- שלוש כוסות כדי שיצא לה כמו דייסה) והוספתי את המשמיש הטחון עם קמצוץ תבלין קינמון טחון- כשרותח מעבירים לאש קטנה לעוד עשר דקות. טרפה את זה. מעכשיו זה יהיה ארוחת הערב שלה. שימי לב איזה טעם הן אוהבות, איזה מאכלים הן אוהבות. יכול להיות שהן אוהבות מאוד מתוק ואז את יכולה להתחכם איתן ולשים להן בכל תבשיל קמצוץ קינמון- זה תבלין בריא והמוח שלהן מזהה את המתוק ויש להן העדפה מולדת למתוק ואז יתכן שיסכימו לאכול. וחשוב לתת להן מוצקים ושיאכלו בידיים- לא לפחד מלכלוך-כמו שכבר הגיבה לך משתתפת פורום אחרת. אולי תוסיפי לנו עוד פרטים- שנוכל לכוון אותך יותר טוב? הן אוכלות רק טחון? למה לא אוכלות מוצקים? הן כבר גדולות. את חוששת מלכלוך? מחנק? מה הן אוכלות לארוחות ביניים?

גוזלית3

New member
אז ככה

מבחינת לכלוך הן יהיו בגן ויתנסו יותר אני קצת פוחדת מחנק כי שהן אכלו עוף כמעט נחנקו לי אני נותנת להן בבוקר דייסת קורנפלור עם חלב אח"כ מעדן צהריים מרק טחון או כמה כפיות אורז אחר הצהריים פירות כמו מילקשייק ובערב בקבוק במרק יש ירקות וקציצות וגם אורז או פסטה והוא נורא עשיר לכן לא מוותרת עליו

Ksarit75

New member
למרות שהתעלמת מתשובתי הקודמת ../images/Emo3.gif

אני ממליצה לך כן לנסות לתת להן מרקמים יותר גסים מטחון, זה ידוע שהם משתפרים עם כל ניסיון. את יכולה לתת דברים שנימוחים בפה, זה יכול להיות לביבות או את הרך של הלחם או קציצות רכות או פסטה שבישלת למוות.

2blikeangel

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הי גוזלית- אם הן לא התנסו במזון במרקם גס אז בהחלט יתכן שיהיה להן קשה והן יעשו לך קולות של חנק/ פרצוף של נגעל כי הן לא רגילות לזה-תבדקי אולי זה מה שקרה? שהן עשו קולות של נחנק/גועל אבל לא באמת היו בסכנה? רק ניסו להוציא/לירוק את המזון החוצה? ואם קרה פעם אחת שנחנקו לדע=ברייך מעוף- אז תנסי שוב עם מרקם רך יותר אולי נתת להן חתיכה גדולה או יבשה? אולי הן פשוט לא ידעו מה לעשות עם זה כי הן לא אכלו מעולם מרקם גס? אבל עליך לחשוב קדימה- הן אמורות כבר בגיל שנה לאכול עם כל המשפחה מה שכולם אוכלים כמובן עם קצת התאמה לחיך העדין שלהן עם תיבול יותר עדין או בכלל לא- ואת כתבת שהן כבר בנות שנה ותשעה חודשים! אל תפחדי- תחשבי קדימה ליום שבו הן אמורות להיות בנות שנתיים, שלוש ארבע, ולאכול כמו כולם- תתחילי לתת להן חתיכות מזון ביד, או באמת להכין להן לביבות שהן רכות ונימוחות בפה כמו ששרית75 הציעה. האם פנית לטיפת חלב לבקש הדרכה בנושא? תבקשי עצה מאנשי מקצוע כמו אחות טיפת חלב. אחות טיפת חלב גם יכולה לשמוע את הרקע הרפואי של הבנות שלך (אם ישנו) ולהמליץ לך איך לתת להן מזון או להפנות אותך למעבדה להפרעות אכילה (שם מפחיד אבל לא בהכרח) ששם הבנתי שצופים בילד איך הוא אוכל ומסייעים להורים להבין איפה הקושי של הילד בנושא התזונה- ואיך אפשר לעזור לו וגם להורים-להתקדם. אז אני אומרת שיש את העצות שלי ושל אחרות בפורום אבל אולי כדאי לך לשקול לפנות לעזרה מקצועית ששם ידעו לכוון אותך הרבה יותר במדויק מאיתנו. ועכשיו אחרי שאמרתי את זה-אני ממשיכה בעצה שלי: לדעתי את מערבבת בין שני דברים: מחד-הרצון לתת להן מזון מזין ומאידך- שיאכלו בצורה עצמאית גם מזון במרקם הרגיל שלו. ואת נותנת לרצון שלך שיאכלו מזין להשתלט על הצורך לתת להן לאכול מזון מוצק כפי שהוא ולכן הגעת למצב שאת נותנת להן טחון. ככה אני הבנתי ממה שכתבת וסליחה אם טעיתי. נשמע לי שאת רוצה שהן יאכלו היטב וכל אבות המזון ואת צודקת אבל לא במחיר של חוסר היכרות עם המזון כפי שהוא באמת בצורה מוצקה יותר. את חייבת לקדם אותן, גם אם את חוששת. חייבת להתחיל לסמוך עליהן כל פעם קצת יותר ולאפשר להן עצמאות, לאפשר להן חתיכה קטנה כל פעם וכשתראי שהן מתמודדות עם זה יפה-הבטחון שלך בהן יגדל ותתני להן יותר מוצק. אני למשל מאוד חששתי בהתחלה ופשוט ישבתי עם הבת שלי בהיכון ובחנתי כל לעיסה שהיא עשתה ובהדרגה ראיתי שהיא מתמודדת יפה גם עם חתיכות מזון גדולות ואם חשבתי שהיא בולעת מהר מדי אמרתי לה לאכול לאט וגם הדגמתי לה שעליה ללעוס הרבה ולא לבלוע ישר (הראיתי לה תנועות לעיסה בפה שלי בפנטומימה) תינוקות לומדים מחיקוי והתבוננות. שיראו אותך אוכלת איתן ואיך את לועסת ואוכלת ליד השולחן. הן רואות שאת אוכלת אוכל רגיל והן כל הזמן מקבלות טחון...הן רוצות לאכול כמוך...הן אמורות לאכול כמוך. מרק אל תוותרי זה מעולה אבל אל תטחני- תתני להן בהתחלה טחון גס- שירגישו את חתיכות המזון בפנים ובהדרגה תגיעי למצב שבו הירקות במרק חתוכים לקוביות ומבושלים מבלי לטחון אותם כלל. הירקות רכים אז יש פחות חשש לחנק. תני להן את החלק הרך של הלחם ובהדרגה גם את הקשה של הלחם. נדמה לי שלעיסת מזון לא טחון זה חשוב גם להתפתחות תקינה של הלסת. אני חוזרת ושואלת- אולי תפני לטיפת חלב לבקש שידריכו אותך איך לעשות את זה? יש שם צוות מקצועי שמבין בזה ויכול לעזור לך ולהקשיב ללבטים השונים שלך. או להתייעץ גם עם אמהות מבני משפחתך (דודה/אחות שיש להן ילדים/אמא שלך) וכמובן תעזרי בצוות בגן שיתן לבנות שלך מזון בעיקר לא טחון. יצא לי ארוך
ענת

Ksarit75

New member
היעדר חיסוני צהבת ? מישהי שמעה ?

מחר יש לנו תור ל"טיפת חלב" לגיל שנה וחצי. התור היה אמור להיות עבור חיסון צהבת + בדיקת רופא. הבוקר צלצלה אליי אחות טיפת חלב לאמר שלא יתבצע חיסון הצהבת, משום שהוא חסר במלאי. שאלתי אם ניתן לבצע את החיסון באופן פרטי או במקום אחר, והיא ענתה שהחוסר הוא ארצי ולא מקומי. האם מישהי שמעה/יודעת על המחסור בחיסוני צהבת ? עד מתי הוא יימשך ? המלצות לפעולה ? אעדכן כאן מחר אם תהיינה לי תשובות.

ayeleor

New member
זה גם מה שנאמר לנו..

לכן דחינו את התור לטיפת חלב לחודש הבא..

Ksarit75

New member
מעדכנת ../images/Emo4.gif

חזרנו מטיפת חלב בראשון לציון. האחות אומרת שאין צפי לקבלת החיסונים, אבל טיפות החלב קובעות לכל הילדים שלא חוסנו מפגשים עתידיים (שלנו נקבע לספטמבר) בתקווה שיהיה את החיסון עד אז. מדובר על חיסון לצהבת A. שאלתי על הדרך גם על שפעת החזירים (היתה לנו בדיקת רופאה, אז שאלתי גם את האחות וגם את הרופאה) וגם כאן אין המלצות, ואין צפי לחיסונים בקרוב
אם למישהי/ו יש עדכונים נוספים - אשמח לשמוע.

איילה780

New member
שפעת החזירים

היי, הייתי אצל הרופא עם ילדה בת 2.5 עם חום מזה יומיים ושיעולכבד עם ליחה מזה כשבוע. לטענת הרופא אלו תסמינים של שפעת החזירים ועכשיו כל מי שחולה כמעט במחלת חום אז זה שפעת החזירים . הוא לא הסכים לעשות משטח או בדיקת דם כי לטענתו מתייחסים לזה כשפעת רגילה אלא אם זה משהו עם בעיה גדולה נוספת אחרת. האם זה נכון?

IcNיה

New member
זה נכון

עונת השפעת ה"רגילה" טרם התחילה, ולכן כל מי שחווה תסמיני שפעת + חום - מוגדר כחולה בשפעת החזירים. לא כלכלי למדינה לעשות בדיקות מעבדה לכל מי שחשוד כחולה בשפעת חזירים, שכן המחלה מתפשטת כאש בשדה קוצים, לרוב גם חולפת בצורה קלה, ללא טיפול מיוחד. מי שנמנה על קבוצות סיכון (בעלי כשל חיסוני / חולי אסטמה / נשים הרות בשליש 2-3 להריון וכו') מקבלים אוטומטית את הטיפול האנטי-ויראלי (טמיפלו) שכן הם יותר מועדים לסיבוכי המחלה. באופן אישי אני ממליצה לקחת בדיקות דם (ספירה, תרבית שתן + משטח גרון) כדי לשלול גורם חיידקי למחלה. עם כל הכבוד לשפעת החזירים - היא לא הצרה היחידה בשוק.

איילה780

New member
גם אני הייתי שמחה אם הרופא

היה עושה בדיקה כלשהי לוודא , אבל הוא אמר שלא עושים !! אוףףף!!

למעלה