"הובלה"

Master Stav

New member
../images/Emo190.gif "הובלה" ../images/Emo190.gif

אני מנצל את ההגדרות שלך לניתוח מתוך אי נוחות שלי איתן אני לא עושה זאת בפוסט הספציפי המדובר בגלל מהותו עבור אלכס מקווה שלא תיפגע לא זו הכוונה אלא פשוט דיון על הנושא כפי שאני רואה אותו . דום פרניון כתב : --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "הובלה" היכולת של הדום להצביע לזו שאיתו על הכיוון אליו טוב לה ללכת. לא פעם אדם נבון ואוהב יכול לראות נכוחה את הכיוון החוצה מהביצה יותר טוב ממי ששקועה בה. לא פעם הדבר שנכון לעשות הוא לא הדבר הקל לעשותו. הובלה היא היכולת של הדום לגרום לזו שאיתו ללכת בכיוון הנכון. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- מי אמר שה"דום" יודע מהו הכיוון הנכון? המהיכן מגיעה ההבנה שהדום יודע טוב יותר כל שכן מתוך הכתוב מתשמע שהמובלת נימצאת בתוך ביצה ואילו הדום מגפיו אינן מתלכלכות ....קצת מתנשא הלא כן ? הובלה בעיני היא היכולת לקחת את הדרך האישית שלך כאדם ואת הדרך האישית של בת/בן הזוג כאדם ושילובה בצורה שתעשה לשני הצדדים טוב ללא הצורך להתפשר או לכפות דיעה כזו או אחרת על המובל/ת הובלה היא הצבעה על דרך שניראת למוביל/ה כדרך הנכונה אם היכולת להקשיב לשלב את הדרך של המובל/ת מקומם אותי לחושב שיש אדם שיודע טוב יותר עבור אדם אחר מיהו מהו ולאן הוא הולך אני מאמין שמובל/ת אמיתי הינו אדם חזק לפעמים אף יותר מהמובל אדם שמסוגל להתמסר האחריות של המוביל היא לקחת את המתנה המופלאה הזו ....וללכת איתה הלאה מתוך בטחון של המובל שהמוביל לא יחליט עאילו אין קשר לדעתו/ה של המובל על עניינים של קיום ובBDSM מדובר בענינים של קיום לעיתים.

G I R L P

New member
הגדרות הגדרות

שוב, הובלה.... זו כמו אחותה הגדולה- "דום מטפל", בעייתית כל אדם יכול לראותה לפי דרך חייו ולפי ראות עיניו את הבדסמ. בכל מקרה, לקבל הובלה מתוך בחירה זה הדבר הכי טוב שיש השאלה האם באמת זו בחירה שלי אישית, או שיש גורמים חיצוניים שהובילו אותי להחלטה? ומה בא קודם? הביצה או התרנגלות? אפשר לדסקס על ההגדרות הללו באופן פילוסופי שנים, מבחינתי האישית- קצת קשה לי לראות את הדברים כפי שפריניון מציגם. אולי בגלל החוויה שהיתה לי. אולי. ואולי כי ככה חונכתי לחשוב, בצורה עצמאית.

P u c h a

New member
הגישה של פריניון מאוד מתנשאת

הגישה לפיה המובלת היא חלשת אופי וצריכה מישהו שידריך אותה ויקבל בשבילה החלטות ויוציא אותה מהביצה שהיא שקועה בה, פשוט מקוממת והיא גם גישה מסוכנת מאוד.

P u c h a

New member
אני יכולה להעיד על עצמי

שביומיום שלי אני אחראית על צוות של 20איש, בנוסף לזה מטפלת באמא שלי, חיה לבד ומפרנסת את עצמי. כל החיים שלי אני צריכה להתמודד עם החלטות קיומיות ולהיות חזקה ודווקא בגלל זה, בכל מה שקשור לסקס, אני מעדיפה לוותר על שליטה ופשוט להשתחרר. זה סוג של מנוחה עבורי.

Dan_Kap_

Active member
"הובלה" ללא דיאלוג - כמתכון לכישלון מובנה

בעיני, בתוך התמונה האידיאלית שמצוירת כאן של השולט/ת שיודעים לאן להוביל את הנשלט/ת מובנים הדברים הבאים:
מודל שבו השולט/ת יודעים טוב יותר מהנשלט/ת מה טוב להם.
נשלט/ת שששקועים בביצה, בעוד השולט/ת אינם בתוך אותה ביצה (או בביצה פרטית משל עצמם).
ההנחה שיש רק דבר אחד נכון לעשותו, והשולט/ת יודעים לזהות מהו, בניגוד לנשלט/ת.
התעלמות מוחלטת מהצורך בדיאלוג ובמשוב בין כל השותפים במערכת יחסים, מהעובדה שמחוץ להקשר הבדסמי אנחנו בני אדם שווים, שכל השותפים במערכת יחסים עלולים לטעות, בין אם הם בתפקיד השולט/ת ובין אם בתפקיד הנשלט/ת. בעיני - יש כאן הצגה של מודל שקל למכור (כשולט/ת), קל לקנות (כנשלט/ת) וקשה מאד לעמוד בו. רק שהשלב שבו מתגלים הכשלים המובנים במודל הזה הוא בדרך השלב שבו צד אחד כבר פגוע ושחוק קשות, ובדרך כלל מי שנפגעים הם הנשלטים...

gidionline80

New member
איפה יש איזכור

להתעלמות מתקשורת או דאלוג, או לעובדה ששולט לט יכול לטעות? חפוש חיפשתי

Dan_Kap_

Active member
../images/Emo190.gif

נהפוך הוא - היכן יש בכל שלושת המשפטים הללו משהו על תקשורת דו-כיוונית, הקשבה, הדדיות? בעיני, כל מה שיש במשפטים הללו הוא מודל פטרוני, שבו השולט/ת יודעים טוב יותר, רואים טוב יותר, מסוגלים להוביל מהביצה טוב יותר מהנשלט/ת.

DOM Perignon

New member
המממ דן קאפ

חשבתי למי מאלו שלא הבין אותי לענות. מכיוון שהודעתך כתובה כמשנה סדורה אנסה לענות לך ואולי גם אחרים יקראו את דברי. אקדים ואומר שאלכס ביקשה הגדרות ולא משנה שלמה וסדורה. ולכן מה שכתבתי הוא בבחינת ראש פרק אלא שלפרוש את משנתי בשלמותה ייקח יותר משיש לי סבלנות לכתוב ובוודאי יותר משיש לכם סבלנות לקרוא. ובכל זאת, פטור בלא כלום אי אפשר ולכן ארחיב מעט על הנקודות שהעלית. השולט יכול לדעת מה טוב לנשלטת רק על בסיס הקשבה עמוקה ואוהבת, הקשבה עמוקה לדברים שהיא אומרת כמו גם לדברים שהיא לא אומרת. מתוך ההקשבה הזו כשהיא נקיה לגמרי משיפוטיות, אני יודע לשמוע גם את הדברים שלא נאמרים. לכל אחד מאיתנו יש את השק שהוא סוחב על גבו, השק שבו צבר עלבונות, כאבים, כעסים ועצבונות. אין מי שלא סוחב את השק הפרטי שלו על גבו. יש דרכים בהן יכול אדם לתמוך בזולתו ולסייע לו להקל את המשא הזה. ברשותך לא אכנס כאן ועכשיו לפירוט הדרכים האלו אציין רק שכדי לתת תמיכה יעילה על האדם התומך להיות ב"מקום נקי" דהיינו מחוץ לביצה הפרטית שהוא שקוע בה. בעזרת לימוד ותרגול מתאימים אפשר ואפשר להניח הצידה את השק הפרטי לזמן מה על מנת לתת את התמיכה הזו. לאחר שאדם מזהה את המקום בו הוא נמצא ומגדיר את היעד אליו הוא רוצה להגיע יש בד"כ דרך אחת שטוב לאותו אדם ללכת בה כדי להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. כאן המקום של השולט לתמוך ולעודד את הנשלטת ללכת קדימה בדרך שלא פעם היא דרך קשה. מי שקיבל מדברי את הרושם כאילו הובלה זה משהו שנעשה על ידי אדם יהיר וכוחני הגורר את הנשלטת בשערות ראשה למקום שהוא חושב שכדאי לה להגיע אליו אין לו מושג על מה אני מדבר. אם קראת עד כאן אתה כבר יודע שאי אפשר ליישם את המודל שלי ללא הקשבה מאד מאד רגישה לזולת שבמערכת והכשלים שנדמו לך כמובנים במודל עצמו נובעים מן הסתם מאי הבנת דברי. לפעמים קורה שטועים. כל אחד עלול לטעות לפעמים.

אייבורי

New member
בעצם אתה מגדיר פטרונות מוסכמת

בו האדון מרגיש פטרון והיא מסכימה לעניין. דווקא בעניין ההובלה הפטרונית אין לי טעמים בעד או נגד, נראה לי עניין של טעם אישי. אם היא עושה מה שהוא אומר וזה מתאים לשניהם דיינו. בעניין שקי הצרות - כאן אני מזהה סכנה ברורה ומיידית של ניסיון טיפול פסיכולוגי ואולי כדאי להשאיר את זה לבעלי המקצוע.

DOM Perignon

New member
בעניין הסכנה אני בהחלט מסכים איתך

למרות שאני מכיר יותר מדי פסיכולוגים ופסיכאטרים שלא הייתי נותן להם לטפל בסוס מת. כך שגם תעודת מקצוע איננה ערובה, להזכיר לך מיקרים שבהם פסיכולוגים מקצועיים, מוסמכים ומפורסמים שפגעו והתעללו במטופלים שלהם? ואני יודע על עוד כמה וכמה שלא התפרסמו בגנות מעלליהם. שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

amy3373

New member
לדעתי, הנקודה היא לא היכולת הטיפולית

במקרה זה, אלא האובייקטיביות. מטפל לא שוכב עם המטופלים שלו, לא מסתחבק איתם... יש דיסטנס מסויים, ולדעתי הדיסנטנס, יותר מהכל, הוא מה שמאפשר את הטיפול, ופחות התעודה שעל הקיר.

אייבורי

New member
חולק עליך פה

הידסטנס נועד עבור המטפל יותר מאשר המטופל. באופן אישי חושב שאם היה פחות דיסטנס אולי הטיפולים היו יותר אחראיים. אבל בתוך סוגי הטיפול יש זרמים שונים ומשונים, החוכמה לבחור את הזרם שנכון לך.

Master Stav

New member
אוביקטיבי ...יש חיה כזו ?

אני פשוט לא מאמין שאדם ששומע משהו יכול להיות אוביקטיבי לאנישם יש את התכונה להשליך על עצמם ומטפלים הם בני אדם מצטורף לדעתו של איבורי הדיסטנס לפחות בעיני פוגע אבל מצד שני ...מאחר ואני עושה פהרדה ברורה בין טיפול עלידי איש מקצוע מוסמך ומומלץ לבין תמיכה עלידי בן זוג/בת זוג תומכים ואוהבים שנותנים חיזוקים חיובים גם בתחום המיני אין לי שום בעיה עם העניין .... טיפול למטפלים .....תמיכה מחברים ....

אייבורי

New member
בזה אני מסכים איתך

אמרתי לא מזמן לאיש צעיר שאני אוהב "שתדע שפסיכולוגים הם בני אדם והם יכולים גם להזיק, צריך לבחור אותם בזהירות" ועדיין עדיף פסיכולוג מקצועי ע"פ משהו אחר.

פריניון יקר,

כמי שמכירה מעט את "משנתך הסדורה" אני מרשה לעצמי להגיב כאן. אתה ואני, יקירי, רואים את עולם השליטה פחות או יותר באותה ראייה. פחות או יותר - מאחר ומה שאתה מגדיר כמערכת "שליטה נכונה" אני אישית מגדירה כ"זוגיות נכונה". זהו המקום שבו בן הזוג שלי (כן כן , גם זה שאני מניחה בידיו את המושכות של חיי נקרא בן זוג) נדרש להיות קשוב לי לחלוטין בדיוק כפי שאני אליו. למה שאני אומרת ואולי יותר מהכל למה שאני לא אומרת. ולהיפך. אבל כאן בדיוק ההבדל בין גישתינו. אני רואה את הדבר כהדדיות לשמה (כי אין מה לעשות, ובמערכת שליטה זוגית אי אפשר שהדום יהיה כל הזמן על המשמר), בעוד אתה טוען שזה משהו שבא מהשולט כלפי הנשלטת. למיטב זכרוני (ושנינו יודעים שהוא שריר וקיים) - כשמביאים את הדברים לידי מעשה כזו היא גם השליטה שלך הדדית לחלוטין ! תומכת - קשובה - ונתמכת משני הצדדים על ידי שני הצדדים. זרונת

למעלה