אני שונאת את CNN!!!!!

One Echoe

New member
אתה לוקח את השמאל הרדיקלי

והאנטי-ציוני ומשליך אותו על כל השמאל בישראל. זה כמו שאני אקח ימנים קיצוניים או מחבלים יהודים ואשליך אותם על כל הימין בישראל. לא חכם במיוחד. לשמאל הציוני אכפת מישראל לא פחות מלימין ה"לאומי" ציוני ולא פחות מלמרכז.

emcity

New member
ממש

ניתן לראות את זה בהפגנות המטומטמות שלכם עד היום הפגנה אחת שלכם בנוגע לגינוי טרור לא הייתה

Weltmann

New member
.....

כתבת: "הם פשוט "שכחו" להזכיר שהסיבה לזה שצה"ל יורה על אוכלוסיה אזרחית היא שהחיזבללה הוא ארגון טרור שמתחבא מאחורי האוכלוסיה האזרחית..." כל ארגון גרילה בעולם פועל, בהגדרה, מתוך אוכלוסיה אזרחית. לו ישראל הייתה רוצה לירות על צבא סדיר - כזה שיש לו בסיסים מסודרים, מסומנים ומגודרים, שמהם הוא יוצא לקרב - יכולה הייתה להפציץ את צבא סוריה (כפי שאכן המליץ איש השמאל הדגול יוסי ביילין במאמרו מה-13.7 שפורסם באתר מרצ...). אגב, אם הקריטריון לכך שארגון מסוים הוא 'ארגון טרור' הוא בעצם זה שהוא 'מתחבא מאחורי האוכלוסיה האזרחית', אזי, לשיטתך, צה"ל הוא ארגון טרור. שהרי מפקדת צה"ל לא נמצאת באיזושהי בסיס צבאי מגודר, מסומן ומבודד (כמו שאת אוהבת), אלא בלב תל-אביב. במלחמת המפרץ למשל, נפלו הסקאדים העיראקיים בעיקר על רמת-גן, מפני שהעיראקים ניסו לפגוע בקרייה בתל-אביב... וגם שר הביטחון עמיר פרץ, מסתתר בלב אוכלוסיה אזרחית בשדרות, ומכוון אליו את אש הקסאמים...

levikon

New member
אז מה אתה מציע?

לא להלחם בחיזבאללה בגלל שהם מסתתרים בתוך האוכלוסיה האזרחית? איזה טמטום הוא זה? לידיעתך, אמנת ז'נבה הרביעית קובעת במפורש ש-"מציאותו של מוגן לא תשמש עילה לחיסון נקודות או שטחים מסוימים בפני פעולות צבאיות". ואם אתה באמת מאמין שבגלל שעמיר פרץ גר בשדרות זאת הסיבה לירי הקסמים...
לא פלא שאף אחד לא מתייחס ברצינות לקומוניסטים...

Weltmann

New member
אני מציע מו"מ

כתבת: "ואם אתה באמת מאמין שבגלל שעמיר פרץ גר בשדרות זאת הסיבה לירי הקסמים..." לא, אני לא חושב שהעובדה ששר הבטחון פרץ גר בלב האוכלוסייה האזרחית בשדרות, זו הסיבה לירי הקסאמים. אבל מאידך זה די שומט את הקרקע מתחת לטיעון המטומטם של "הם מסתתרים באוכלוסייה אזרחית" (אלא אם כן לדעתך פרץ צריך לעבור דירה, והקרייה צריכה להיות ממוקמת בשטח ריק מחוץ לת"א...). כתבת: "אז מה אתה מציע? לא להלחם בחיזבאללה בגלל שהם מסתתרים בתוך האוכלוסיה האזרחית?" בדיוק. ישראל צריכה להפסיק את האש מיידית, להסיג את כוחותייה מלבנון, ולהיכנס למו"מ עם לבנון, סוריה ועם החזבאללה (דרך צד שלישי). צריך לדון על הסדרי בטחון, על חילופי שבויים (חיילי צה"ל השבויים תמורת אסירים לבנונים ופלסטינים), החזרת חוות שבעא, והחזרת רמת הגולן הסורית במסגרת הסכם שלום עם סוריה. במקביל, צריך להפסיק את פעולת צה"ל ברצועת עזה (שגבתה חיי עשרות פלסטינים בשבועיים האחרונים, אבל אף אחד לא שם לב בגלל המלחמה בצפון), ולנהל מו"מ עם אבו-מאזן ועם ממשלת החמאס על נסיגת ישראל לקווי ה-4 ביוני 1967, פירוק כל ההתנחלויות, חלוקת ירושלים, פתרון בעיית הפליטים בהתאם להחלטות האו"ם והקמת מדינה פלסטינית על כל שטחי הגדה המערבית, רצועת עזה ומזרח-ירושלים. אין פתרון מלבד מו"מ והסדרים מדיניים. ה'פטנט' של "פתרונות חד-צדדיים" מבית מדרשו של אהוד ברק (שנסוג חד-צדדית, ללא הסדר, מלבנון; מפני שלא רצה לשלם את המחיר ברמת הגולן הסורית), שאומץ בחום על-ידי אריק שרון (שנסוג חד-צדדית, ללא הסדר, מרצועת עזה; מפני שלא רצה לשלם את המחיר במדינה פלסטינית) - הוא כשלון קולוסאלי, שמוכיח את כשלונו בדם לבנוני, פלסטיני וישראלי. עד שישראל לא תהיה נכונה לנהל מו"מ, לסגת מכל השטחים הערביים הכבושים, להשתלב במזרח-התיכון, ולאפשר לעם הפלסטיני לממש את זכותו להגדרה עצמית במדינה עצמאית בצד מדינת ישראל - לא יהיה לאזרחי ישראל שום שלום ושום ביטחון.

levikon

New member
תשובות.

1. הקריה אכן צריכה לעבור מחוץ לתל אביב, אבל לא בגלל הסיבה שלך. זה שאתה משווה בין צה"ל לחמאס או לחיזבאללה רק מראה מי אתה באמת. 2. כלומר, מה שאתה באמת מציע, זה להתחיל ללמוד לשחות. הבנתי. 3. איך אתה מציע לפתור את בעיית הפליטים?

Weltmann

New member
.....

1. אני לא משווה בין צה"ל לחזבאללה. יש הבדל תהומי: צה"ל נלחם בשירות האימפריאליזם האמריקאי, והחזבאללה נלחם נגדו... 2. ללמוד לשחות זה חשוב. אני למדתי בגיל 9. 3. ואני מציע לפתור את בעיית הפליטים על-ידי אי-התעלמות מקיומה, כלומר - בניגוד לקו של כל ממשלות ישראל...

levikon

New member
תשובות.

1. תרד מהכדורים, בחור. 2. רק בגיל 9? 3. לא ענית על השאלה. אל תתחמק

Weltmann

New member
......

1. זה בערך סוג הדברים שגורמים לי לא לרצות להגיב יותר להודעות שלך. 2. מה לעשות. 3. על די לחכימא ברמיזא שמעת? החלטה 194 של האו"ם הקובעת את זכותו של כל פליט לבחור בין שיבה לפיצויים.

levikon

New member
תשובות.

1. אחרי שלפי דעתך החיזבאללה יותר מוסרי מצה"ל ויותר צודק, לא נשאר לי אלה לומר לך שאתה הבן אדם ההזוי ביותר שהתכתבתי איתו אי פעם באינטרנט. 2. אני לא יודע. אני לא חושב שהייתי מצליח להגיע בשחיה עד קפריסין. 3. וכאשר יבואו לארץ 3.5 מיליון פלסטינים, ויתווספו ל-1.5 מיליון הערבים הישראלים, מה לדעתך יקרה? "וגר זאב עם כבש, ונמר עם גדי ירבץ"? כן. בטח.

lilche

New member
יש לי רק דבר אחד להגיד לך:

בוא תעשה אצלי סופשבוע בחיפה ואז תדבר על משא ומתן. טוב? זה נורא חמוד לשבת מרחוק ולהגיד שמלחמה זה רע. דה! אבל החיים הם לא שחור או לבן וזה יותר מורכב מזה. אני למשל ממש מתנגדת למלחמה הזו מצד אחד, אבל מסרבת בכל תוקף לשאת ולתת עם טרוריסטים. אם המלחמה שלנו הייתה נגד לבנון עצמה היה לנו הרבה על מה לדבר. אבל כשאתה נושא ונותן עם ארגון פונדומנטליסטי שלא מייצג אף אחד חוץ מאת החברים בו, שהוא אינו גוף ריבוני ובעל מוסריות מוטלת בספק (תסלח לי, אבל אני חושבת שאין דבר יותר שפל במלחמה כמו להסתתר מאחורי חפים מפשע שנפגעים במקומך), אתה למעשה נותן לו לגיטימציה להמשיך לפעול בדרכו. המצב בלבנון הוא לא המצב בעזה. שם החמאס לפחות מייצג את דעת הרוב (אחרת הוא לא היה מגיע לקואליציה...). בלבנון, החיזבאללה לא מייצג אף אחד חוץ מאת החיזבאללה...

lilche

New member
אני אפילו לא יודעת מה אני מציעה...

זה לא כל כך פשוט... אם היינו מסוגלים ליצור לחץ מדיני על לבנון לשתק בעצמה את החיזבאללה, לא היינו מגיעים מראש למצב הזה של המלחמה ואלפי פגזים ומאות הרוגים היו נחסכים משני הצדדים. אבל עכשיו זה מאוחר מידי. אין לי מושג איך בכלל לסיים את המלחמה הזו , נכנסו למבוי סתום: הם מפגיזים , אנחנו מפגיזים בחזרה והם שוב מחזירים לנו (למרות שהיום זו הפעם הראשונה מזה שבועיים שאני לא מתעוררת לקולות אזעקה וקטיושות, וצהל הסיג את המטוסים שלו מלבנון ויכול להיות שהמצב משתפר. ייפי!!!!!
) אולי שגב צודק, ואנחנו צריכים לנהוג באי אלימות, ואולי הוא טועה לגמרי וזה רק יחזק את חיזבאללה.... אני לא מציעה שום דבר חוץ מזה שהממשלה שלנו תפסיק לשחק בפגיעה למטרה על מפת לבנון ותתחיל לשבור את הראש איך להפסיק את זה. אני בטוחה שאת הם יתאמצו מספיק, הם יצליחו...

One Echoe

New member
ממ.

סניורה אמר את זה אחרי מה שקרה בכפר קאנא, איאפשר באמת להתייחס לזה כעמדתו הרשמית אע"פ שדברים אלה באמת מדאיגים. ובעניין הסקר, הסקר בסה"כ מייצג 800 נשאלים. זה לא מייצג בכלל. ולדעתי גם יש סיכוי שחיזבאללה "השפיע" שם על התוצאות.

levikon

New member
לא יודע

בנוגע לדברים של סניורה, אני מבין למה הוא אמר אותם. אם אתה רואה שרוב מובהק מהאזרחים שלך תומכים בחיזבאללה, אתה לא יכול לפעול בוואקום ולהפריח הצהרות פייסניות לאוויר. יעשו לו את מה שעשו לג'ומייל... בנוגע לסקר, אולי הוא לא מייצג בידיוק, אבל אחוז הטעות במקרה שבו הסקר מועבר נכון לא ממש משנה את התמונה, ו-800 אנשים למדינה בגודל לבנון זאת דגימה בכלל לא קטנה. בכל מקרה, רואים לאן נושבת הרוח במדינה. ולבנון (ובמיוחד מלחמת האזרחים שלה בין 75-90) צריכה להראות לכל השמאל הרדיקאלי מה קורה במדינת משוסעת בגלל הרכב אתני כה מגוון ושונה...

להזכירכם:

חיזבאללה הוא לא ארגון שולי בלבנון. יש להם שני שרים בממשלה מטעם החיזבאללה. נראה לי בכלל שהלבנונים משתמשים בחיזבאללה כמיליציה. ז"א במקום שצבא לבנון יתקוף אותנו ותיהיה מלחמה "נקייה" בה לנו יהיה יתרון וללבנון לא תיהיה לגיטימציה בין לאומית- לבנון שולחת ארגון טרור להלחם בנו וכך היא יוצאת בסדר ואנחנו יוצאים רוצחי אזרחים. ואני בכלל תוהה לעצמי מה קשור מו"מ עם ממשלת לבנון. מצד אחד ממשלת לבנון אומרת שאין לה שליטה על דרום לבנון ועל החיזבאללה והיא לא לוקחת אחריות על ירי טילים משיטחה. במקרה הזה אנחנו לקחנו אחריות על ירי הטילים ואנחנו פועלים נגדו. במקרה הזה כשלבנון מסורסת כדבריה מה הטעם במו"מ ובלתת להם שטח ואסירים אם הם חסרי תועלת בחיסול הטרור משטחם? מצד שני ממשלת לבנון כוללת בתוכה שני נציגים של החיזבאללה, שר הבטחון שלהם הגיב בתקשורת כמו דובר של חיזבאללה עוד לפני כפר קאנא, הם לא מפרסמים שום הודעות גינוי לירי על ישראל-רק הודעות "אוו סתם ככה יורים עלינו".. שאני המשיך? במקרה הזה ללבנון יש כוח נגד החיזבאללה אבל הם בוחרים לא להשתמש בו, פה באה השאלה אם ככה למה אנחנו מתעקשים להלחם בשטח בנוי, לסכן חיילים, לצוד מחבלים אם אפשר להכריח את צבא לבנון שיתפוס פיקוד על הדרום? ואם לבנון יכולה להפסיק את הירי על ישראל, והיא לא עושה את זה כבר 20 יום ו6 שנים, מה הטעם במו"מ איתם? במקרה הזה למה לסמוך עליהם שיכבדו הסכמים עם הם כבר עכשיו מתחמנים אותנו? אגב, מה אתם חושבים על הצבת כוח יוניפל "עם שיניים" כפיתרון? עזבו את זה שהיו מיקרים שחיילי האו"ם עזרו למחבלים להבריח אמל"ח בלנון, קשה לי להאמין שכשהחיזבאללה ירצו להבריח טילים ללבנון, או לירות בהם לעבר ישראל, שחיילים זרים באמת ילחמו במחבלים תוך סיכון חייהם. מי ירצה למות למעננו? מי יעשה את העבודה טוב כמונו כדי שבעוד 6 שנים לא ניהיה בדיוק במצב שבו אני היום?

ישראל לא חייבת לקבל נוכחות של

'אירגון גרילה' תוקפני במדינה שכנה הפועל משטחה נגד מדינת ישראל. בשביל ישראל מדינת לבנון אחראית למה שנעשה שם ומעניין את הקקה שלי אם זה 'לוחמים סדירים' או 'אנשי גרילה' היורים משם על אנשינו. מה עוד ש'אירגון הגרילה' יושב בממשלה הלבנונית. התפקיד שלנו הוא להגן על מדינתנו ועל אזרחינו ולפוצץ ולהחריב כל אובייקט, כל בית, שכונה או עיר שמהם יורים עלינו עד שנשתיק את האש והם יניחו את הנשק וייצאו עם דגלים לבנים. אז אסור לנו לירות עליהם יותר.

למעלה