למשהי יש מתכון ל...

באבלו

New member
../images/Emo19.gif למשהי יש מתכון ל...

צלי ביין אדום ופירות יבשים?...
 

Boreg

New member
לא....

אבל הזכרת לי שחוץ מלהסתכל על התמונות ב"ששת" לא עשיתי איתו כלום
 

שמש א

New member
מצאתי

מתכון של בקר בפירות יבשים ותפוחים (עם יין אדום). בתור צמחונית אין לי מושג אם צלי=בקר
 

שמש א

New member
ברור, אחרת לא הייתי מציעה...../images/Emo92.gif

|תדגש| בקר בפירות יבשים ותפוחים חומרים 1 קלו בשר מס 5 מחולק לקוביות גדולותמטוגן ומבושל 1/2 שעה ללא תבלינים. 1 כוס יין אדום חמצמץ 2 כפות דבש 2\1 כפית זנגוויל 2\1 קינמון טחון 2\1 פלפל לבן 2\1 כפית כורכום או זעפרן 2\1 כפית מלח 100 גר´ צימוקים 200 גר´ שזיפים מיובשים 250 גר מישמשים מיובשים 10 תפוחי עץ גרנד(חמוצים) 2 כפות סוכר 2 מקלות קינמון מיץ מ2 לימונים שמן לטיגון 3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות 1 כוס מים 3 כפות שומשום קלוי לקישוט ההכנה 1 יוצקים לקערה את היין הדבש וכל התבלינים, ובוחשים היטב ומשרים את מנות הבשר אחרי הבישול והפירות היבשים לשעה. 2 קולפים את התפוחים וחותכים כל תפוח 6 פלחים ומסלקים את הליבות. מעבירים לסיר רחב ומוסיפים את הסוכר מקלות הקינמון ומיץ הלימון יוצקים מים עד לכיסוי התפוחים. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דק´ ומסננים. 3 מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב להניח בצד עם השמן.לשים בתבנית את הפירות עם הייןוהתבלינים מניחים את הבשר על זה את התפוחים, ומכנסים לתנור חום 175 מעלות לשעה מוציאים מפזרים את הבצל עם השמן ולאפות עוד 45 דק´. להעביר לתבנית הגשה ולפזר שומשום. מקור: אוהבת טיולים ומצאתי גם... |תדגש| צלי עוף ופירות יבשים רכיבים: 5 רבעי עוף קמח לציפוי שמן לטיגון מלח ופלפל קורט אגוז מוסקט 1 כפית קינמון 2 כפות דבש 250 גרם שזיפים יבשים 200 גרם משמשים יבשים 200 גרם צימוקים בהירים 1 כוס מים 1 כוס יין לבן יבש ** אפשר להוסיף לתבשיל 3 בצלים מטוגנים 2 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר 100 גרם שקדים מולבנים אופן הכנה: מקמחים את רבעי העוף. מחממים שמן בסיר גדול וכבד ומשחימים בו את רבעי העוף. מבלים במלח ופלפל, קינמון, אגוז מוסקט ודבש. מפזרים סביב חלקי העוף את הפירות היבשים, יוצקים מים ויין. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעתיים-שלוש עד לריכוך העוף והסמכת הרוטב. (אפשר להכניס לתנור למשך 4-5 שעות בחום של 150 מעלות, לאחר הטיגון) קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומטגנים מעט. מוסיפים לתבשיל וממשיכים לבשל עד ריכוכם. מטגנים את השקדים עד הזהבה. מגישים את העוף בתוספת אורז לבן ועליו מפזרים את הפירות היבשים והשקדים. מקור: תנובה
 
למעלה