דיון...

../images/Emo19.gif דיון... ../images/Emo19.gif

טוב, שאלתי כבר על סוס שדופק גאלופים... אבל יש עוד משהו... כשסוס נלחץ, מתחיל לפחד... לא סתם מתפרע, מה לדעתם כדי לעשות? שרשרו כמה עצות ומחשבות שלכם! אני באמת מבקשת לטובת הפורום- לא לנצל שירשורים! אם זה לא חשוב מספיק בשביל לפתוח בשביל זה שרשור חדש, אין טעם שזה יהיה בפורום...!

Sweet SuGaR

New member
קיי...

במקרה שסוס מפחד ממכשול- לגרום לו להתקרב הכי קרוב למכשול שלא יפחד כל צעד שיקבל ליטוף... במקרה שהוא נבהל ממשהו באיזור כל שהוא... לא לוותר לו... הוא צריך לעבור שם... פשוט להיות מוכנים למקרה שהוא ייבהל...

התכוונתי-

כשסוס מפחד ומתחיל להתפרע...! נגיד אם מישהו טורק דלת, הסוס נבהל ומתחיל לרוץ, מה אתם עושים?

Sweet SuGaR

New member
יושבים אחורה ועושים קולות מרגיעים

אין משהו אחר לעשות.... אח"כ לעשות את מה שאמרתי בהודעה הקודם...

shades the king

New member
אם סוס מתחיל להשתולל

שחרור מושכות רגליים קדימה ישיבה עמוקה באוכף ולחכות שירגע. אם ממש קופץ כמו מטורף אז יד אחת על הקרן.

shaililo

New member
../images/Emo28.gif

נרגעים, זה דבר ראשון, קולות מרגיעים, וקצת לקחת מושכות... אם צריך אפילו לעמוד על הארכובות... אבל זה רק אם הסוס מתחיל להתפרע ממש...

אם ססוס מתחיל להשתגע...

אז לוקחים אותו למעגל של 5- 10 מטר קוטר(תלוי בסוס), יושבים עמוק, ומרגיעים את הוס עם וואו והיי... אם הסוס ממשיך להשתגע באותו מקום כל הזמן אז ממשיכים איתו את המעגלים...(העיקר הוא מתי שהסוס משתגע זה לא להלחץ, ול-א לכעוס על הסוס מתי שהוא עושה את זה! הכל צריך להיות רגוע!)

טוב אז מה עושים??? כנסו..

קודם כל נשענים אחורה ומוציאים אוויר.. ומתחילים עם קולות מרגיעים כמו וואאווו... הווו וכל מיני כאלו... ככה הסוס נרגע יותר.. כמו שביוטי היפה אמרה.. נכנסים למעגל של 5-10 קוטר ופשוט מרגיעים את הסוס ולא מאפשרים לו את האופציה של הריצה... אם הסוס נבהל סתם פתאום פשוט עוצרים אותו לוקחים אותו ליד המקום הזה.. מלטפים אותו, משחררים לו מושכות שיסתכל ואז שתעברו במקום הזה שוב הוא כבר לא יבהל...

מניסיון........

עבדתי עם שני סוסי פרוייקט שהיו ממש פרוייקט בתחילת הדרך שהיו רצים המון בייחוד מיסי שלי אפאצ'י גם אבל זה עבר לו מהר (חודש וחצי בערך!) בלי קפיצות כמובן!.... מה שעשיתי זה לנסות לשבת עמוק לא לעשות תנועות חדות עם הידיים לדבר אליה (לפעמים הייחתי מתפקעת מצחוק כי סה"כ מה אני יכולה לעשות זה ממש כיף!) וואו מיסי די ששש וכו...... הכי חשוב לא לתת לה להעצר ליד השער וכשהיא לא במהירות מוגזמת סיבוב קטן והכי חשוב להמשיך כרגיל שלא תבין שהפעולה הזאתי גורמת לי לוותר לה או לתת לה ללכת או שאני ארד ממנה יישר שוב טרוט רגיל כאילו כלום לא קרה!...... לאט (באמת לאט!) היא הבינה חייבים סבלנות בדברים האלו!!

טוב....

דבר ראשון לא להילחץ!!! אם הרוכב נלחץ זה רק יותר מלחיץ תסוס... אחר כך להרגיע את הסוס, להשמיע לו קולות מרגיעים כדי שיפסיק להשתולל ואז לבדוק ממה נבהל ולנסות להראות לו שזה לא מפחיד....אם אפשר ואם זה דבר שצריך... נגיד אם סוס נבהל מאיזה חפץ חדש שהתחלתם לעבוד איתו אז לקרב אותו לחפץ ולהראות לו שזה לא עושה כלום...

צאלה יכולה להעיד

שון הפשפשון הקטנטן עמד לה על שתיים מסכנה איך היא נלחצה.. זה כשדוד האידיוט הביא את הפונית פינטית וכולם היתרגשו ושון התרגש יותר מידי .. חשב שזאת אחותו או משהו...
או שלא... :) איזה קטעים בקיצור צאלה התמודדה אם זה יפה! צאלה אני גאה בך!

למעלה