אלימות... עד לאן?????????

טלטול חסר/ה לי בדיון הזה

ההתלהבות והנחישות בדיון על הבריכה הייתי מפנה אותו למלחמה באלימות, עולים רעיונות יפים, אז תגיד/י משהו אם אין לך ניגוד אינטרסים עם איש הציבור האלים, אבל אם יש לך ניגוד אינטרסים אבין זאת בהימנעותך מהשתתפות.

חלי אני מוכן להרים את הכפפה אך אני

חושב שאני לבד לא יכול לעשות הרבה עם יש כאן מישהו שמוכן להיצטרף אני ישמח

לרשותך

ואני גם ישתף את העיתון בנושא ונפעל ככוח משותף, העיתון (גל שבע) והפורום

kalinin

New member
אלימות

בזמן שהמשטרה עסוקה בלגרור נערים בני 17 מהכבישים ולנסות לגרום להם להזדהות, נערים בני 17 אחרים "עסוקים" בלהריח דבק, לדפוק מכות למישהו אחר או כל דבר אחר שהוא לא במסגרת החוק. למה זה קורה? זה מתחיל ביד הרכה של המשטרה כלפיי עבירות של קטינים, יד רכה שלדעתי נכפתה עלייה, זה מתחיל בכך שלשוטר אסור לאזוק ולהכניס לניידת נער עד גיל מסויים, דבר שהוא נורא טיפשי לדעתי. הדרך היחידה להרתיע ולהמחיש את חומרת המעשה, זה דווקא לאזוק את אותו הנער להכניס אותו לניידת, להשפיל אותו לפניי כל החברים שלו, להראות לו, הנה תסתכל לאן הבאת את עצמך. אח"כ לאסור אותו לעד 24 שעות בתא מבודד, כשבתאים מסביב יש את כל האסירים הרגילים שעושים רעש, פתאום אולי הוא יבין איפה הוא נמצא ויתחיל לחשוב למה הוא הגיע לשם בכלל. דבר שלישי אלו חוקרי וחוקרות הנוער, זה לא מתאים לנערים מגיל 14 ומעלה, אותם צריך לשפוט חוקר רגיל, ובלי כפפות משי. הבעיה היום שאין שום דרך להרתיע מישהו לפניי שהוא מבצע פשע, ברגע שילדים הולכים לבקש מזאב רוזנשטיין חתימות, כאילו הוא דון קורליאונה מקומי, ברגע שכל אותם כוכבי תרבות מגיעים ונראים בחתונה שלו זה כאילו אומר שהבנאדם הזה הוא סבבה ובסדר. דבר שני, זה האשמה של קבוצות באוכלוסייה, זאת לא הפעם הראשונה שאני שומע שהעולים החדשים גם מאתיופיה וגם מרוסיה הביאו איתם סוג חדש של אלימות, אז רק שתדעו רוצחים היו קיימים בישראל גם לפניי זה, וגם גנבים, ובואו ולא נשכח את רוצחיו של דרק רוט, וכל שאר הרציחות הסתמיות, אמנם בין כל אותם עולים הגיעו גם אנשים פושעים וגם אנשים עם נטיות פסיכוטיות, אבל בהחלט לא הם אלה שהביאו סוג חדש של אלימות. ואם כן, אז למה זה צץ רק עכשיו??? הסיבה נעוצה בזמן ובמקום ופחות במבצעיי הפשע, זה שהם אתיופים יכל להיות מאוד מקרי, אולי בגלל ההזנחה אולי בגלל עוד 1000 סיבות, אבל הסיבות האלה משום מה מתפרצות בדיוק עכשיו, אז למה עכשיו? זאת השאלה שצריכים לענות עליה. לסיכום, האלימות תמיד הייתה פה, פשוט מקבץ האירועים האחרון גרם לכולם לצקצק בלשונם ולהגיד כמה שזה נורא, אם כל האירועים היו קורים בהבדל של חודש וחצי אחד מהשני, הדיון הזה לא היה נפתח, וזה מה שמטריד הרבה יותר מאשר גל האלימות הנוכחי

בואו נתגבש יחד

כולנו יחד וניצא למילחמה באלימות!!! יש את מנדי ואותי שמוכנים להרים את הכפפה של חלי אני ישמח עם עוד חברים מהפורום יתנו שכם למילחמה באלימות

למה אני מרגיש שהנושא לא מטולטל

ולא מעניין את החריפים שבפורום, איצ'ו, טילטול, ירון, חברה תיכנסו ותדברו על משהו חיובי שעשוי להגיע למהלך חיובי, תשתמשו באינרגיה החיובית שבכם, בואו יחד נילחם באלימות תעזבו לעת עתה את הבריכה, כי אם כל יום ירצחו מישהו לא יהיה כיף להיכנס לאף אחת מהבריכות, אם כשרה או לא. טלטול תפציצו.

yaronbro

New member
נקודת אור אחת היא שאף תושב לוד

אינו מעורב בגל העכור הזה (כך לפחות אני מקווה)

ס ד

New member
מנדי צודק. מה אתם מדברים על

דברים שטותיים כמו שחיתות בלוד. דברו על דברים שברוצו של עולם כמו אלימות בארץ ובעולם. על איך לחזות גל צונאמי. איך להתגונן ממטאור שיפגע בכדור הארץ. אלו הדברים החשובים. מה זה משנה כיצד ניבחר ניהול הבריכה, מי אחראי לגירעון של 200 מליון שקל בקופת העירייה. מה זה משנה שערך הדירות שלנו יורד בכל יום ומי אשם בכך? אל תבלבלו לנו את המוח בקשר לשחיתות של המקומונים, ומי מותח בקורת על ר' העיר ומתי ולמה?? בקיצור אחלה עצה של פטריוט. אגב, משהו פעם שאל האם אנו הופכים אט אט למיעוט בלוד, ולמה?

לא לא ידידי אל תיסחף

אדרבא אני עמדתי זמן רב בראש החנית של המאבק בכל הנקודות שנגעת בהם, ההמלצה שלי הייתה ממוקדת, אם איש נשלח להשמיץ ולא יודע איך, אנחנו לא צריכים להיסחף אחריו, והדגשתי שהדיון בנושא הבריכה נותב שלא כראוי, והוויכוח שנוצר נוגע בטפל ולא בעיקר, אם נוגעים ממש בנקודת החריגת מהמנהל תקין והדיון יכול להתפתח למשהו שעשוי להניב תוצאות, זה נקרא שהצלחנו בדיון, אבל אם מקיימים דיון רק להשתלח חבל, ניראה קטנים. אני קורא לאיכות הדיון ומאמין שתשלב איתי ידיים לצורך הגעה לדיונים איכותיים ופוריים.

harty

New member
ין לנו זמן לחשוב על אלימות אנחנו

שקועים עמוק בתוך הצונמי..

טלטול100

New member
הבעיות בלוד? - תעזבו שטויות -

צודק בהחלט ס.ד. מה קרה נגמרו הבעיות בלוד - קודם נטפל בבית שלנו, שאנו גרים בו, חיים בו, ואחראים עליו ושיכולים להחליף את בעלי הבית שמנהלים אותו, כשאפתור את הבעיות בבית - אתפנה לבעיות ברומו של עולם - שבודאי לא אנחנו נוכל לפתור אותם - הם הרבה יותר מסובכות. (ממשלה, משטרה. כנסת, בתי משפט וכו'). נדאג שאצלנו בבית יהיה טוב נקי ונחמד. לדעתי הפורום שנקרא "לוד-רמלה" - תפקידו לטפל בבעיות העיר הפנימיות שלצערי מלאות על גדותיהם בזבל ורפש שנישפך וזורם בכל פינה בעיר. קודם נדאג לנקות את הבית שאנו גרים בו - שהוא מאוד מלוכלך ומסריח. ואחרי זה אתפנה לנקות מחוץ הבית. . אם אנו לא מסוגלים לנקות את הבית שאנו גרים בו - אז בטח לא מחוצה לו. זו דעתי. (מבלי לזלזל באף נושא אחר חשוב) ולאור חלק מהתגובות שקבלתי על הבריכה - הסקתי את מסקנותיי - חבל על הזמן. התושבים אשמים ושותפים למה שקורה לנו כאן- רובם משתפים פעולה עם השחיתות.

ס ד

New member
טלטול, מלים כדורבנות. הזקן שלי נוהג

לומר: "למי שאין כסף ללחם שלא יחפש לקנות גלידה..." בואו נתמקד רק בבעיות עירנו!!! נוקיע מעל במה זו כל מושחט בשמו האישי. בכל מקום בעולם נהוג לקחת אחריות או לשאת בה. אשמה יש לכוון במדוייק - ברחל ביתך הקטנה. לעולם לא אשתמש ב'חברה המועצה', או 'העירייה' או 'המערכת'... וכיו"ב. תמיד אקרא לילד (מושחת) בשמו. לכן רבים טועים וחושבים שבקורתי היא בטוי ניגוח אישי. כבר הוכחתי בעבר שגורמים אשר מתחתי כנגדם בקורת שבועית לא הוזכרו על ידי שוב לאחר שנעלמו מהציבוריות בעיר.

שוטר82

New member
גיא וכולכם

אני מוכן לבוא ולסייע לכם בזה . נמאס פשוט לראות את האילמות הזאת- אולי תביאו דובר או את המסמת"ח או את המת"ח של תחנת רמלה לוד שיגיבו לטענות. לדעתי יש את הדוברים של המשטרה אבל הם לא יכולים להוסיף פרטים כי הם בחקירה זה יכול להפיל את החקירה.ולפגוע באנשים. לשום כמעט היה לי רצח מול העיניים מול נקודת המשטרה שלי בשיכון המזרח בראשל"צ הגבנו שם מהר והגיע זריז ניידת. להזכירכם היה לפני שבוע רצח בשיכון המזרח עקב חוב של 700 שקל סתם על שטויות או למשני שני הבנות בנות ה15 וה20 מה הם עשו שנרצחו ככה ? על שטויות פשוט בגלל בן אלף אחד שיעמם לו או שלקח באנג מקולקל התחיל לרצוח את הבנות האלו. לדעתי אם לו נקום ונזעזע קצת את המערכת זה לא יעזור הכל מגיע בחינוך אני רואה ילד בן 9 קורא לאימא שלי "בת זונה" האימא שלו לא עשתה לו כלום. הכל דרך של חינוך תחשבו על מה שאמרתי

שוטר82

New member
עוד משהו

לאנשים בחוץ לא כל כך אכפת זה כמו בפיגועים רואים מתעצבנים משיכים הלאה עד שזה לא נופל עליהם מקרה שכזה הם לא יודעים איך להעריך את זה

NנאווהN

New member
תגובה על האלימות

אם לא קיבלת ידיעה לעיתון יכול להיות שאותו איש ציבור הוא לא מאיזורנו או שהוא זוטר ביותר , לדעתי אין מניעה לפרסם ידיעות כאלה לציבור אלא אם כן יש צו איסור פרסום

ס ד

New member
בזה שאינכם מצינים מיהו אתם מטילים

חשד בכולם.

אז מה עושים עם האלימות?

"מה לעשות? גם לכך אין תשובה אחת וחד-משמעית. הגדלת כח המשטרה לא תועיל בצורה משמעותית. הצבת שוטר בכל פינה תעזור למנוע חלק קטן מהמקרים, כי רוב האלימות מתרחשת בתוך התא המשפחתי, בנסתר מעיני הכלל. אם למשל יציבו שוטר בפתח כל מועדון ומקום בילוי, האלימות תזלוג מפתח המקום למגרש החנייה. חוץ מזה, שלא נהפוך חלילה למדינת משטרה. צריך להגביר את ההרתעה בענישה אבל גם זה לא מה שיעזור באמת. "בארצות הברית, כשההוצאות להורג היו בשיאן, שיעור מקרי הרצח המשיך לעלות. אנחנו מדברים על עבריינות רגשית, ביטוי של כעסים, מעשים לא ראציונליים. העונש החמור לא עומד מול עיניו של מי שמוציא סכין, הוא משחרר כעס ולא מעניין אותו כלום. הנורמות הפסולות שמחלחלות לכל רבדי החברה הן שמרעילות אותנו. אם יש מוקד אלימות ספציפי בעיר מסוימת כדאי להציב יותר אנשי ביטחון שיאכפו את החוק והסדר, אבל זה לא פתרון כולל אלא מקומי. הפתרון הכולל הוא הרבה יותר מורכב". "אנחנו עומדים על סף התפתחות של תת-תרבות אלימה, שהופכת ללגיטימית", מזהיר פרופ'רטנר, ויש לו גם דוגמאות: "למשל הנהיגה בארץ. נהגים נוהגים באלימות של ממש בכביש. ממה שאני יודע, תרבות הנהיגה בארץ היא מהגרועות בעולם. יש קשר בין איך שאדם נוהג על הכביש ואיך שהוא מתנהג מחוץ למכונית. דפוס התנהגות אלים עובר מתחום לתחום". "אין פתרון מהיר, המצוקות הן חלק מהחברה הישראלית ואנחנו נמשיך להיות חברה אלימה כל עוד המצוקות האלה יהיו חלק מחיינו. זה לא אופטימי, אבל אין מה לעשות, זו המציאות". (פרופ' רוטנר הוא מומחה בנושא שהתייחס לגל האלימות האחרון במאמר ב ynet)

שירימו את הכפפה

ומישהו מהכולם (שאתה דואג להם) יבוא ויחשוף את מה שאנחנו לא יודעים.

למעלה