גשם ראשון

ssyוM

New member
מפחדת לרכוב בגשם ראשון ...

אבל חייבת ,אשמח לקבל טיפים ... חוץ מלא לפתוח עם ווילי ברמזור...

סינבד

New member
../images/Emo18.gif גשם ראשון ../images/Emo18.gif

רכבתי הבוקר, נתפסתי בגשם, הכבישים חלקים כמו כאילו מרחו אותם בשמן. כשחזרתי הביתה ידידה סיפרה לי שהחליקה... המהדרין ממליצים פשוט לא לרכב עד שהכבישים לא מתייבשים מהגשם הראשון. מי שבכ"ז חייב לרכב, בבקשה בזהירות. אני רכבתי כמו שרוכבים בטסט. לא עברתי את השישים קמ"ש. האופנוע כל הזמן ישר, סיבובים עם הכידון, בלימה עם האחורי... ועד שאתם נזהרים לא להחליק בעצמכם, שימו לב מאיפה עלולה איזו פחית להחליק עליכם. גם זו סכנה ביום המיוחד הזה. שבת שלום.

Abraham A

New member
ראשון...........

לא לנסות סטופי על מעבר חציה.
ובכלליות להמנע ככל הניתן מכל מה שצבוע בכביש. אפילו הרשויות עוזרת לך להמנע "מפסי הקישוט" הללו בכביש, בכך שהן צובעות מחדש\מחזקות את הצבע לכבוד השנה החדשה. (איפה IEC עם הדגלים שלו כשצריך אותם ?!)

h a j b i

New member
אני מניח שאת הרוב את כבר מכירה

להימנע מבלימה, האצה או הטיה על הסימנים הלבנים. עדיף לתכנן את כל הרכיבה ככה שלא תצטרכי לעבור עליהם ככה שאם תצטרכי לבצע בלימת חירום או התחמקות, לא תעלי עליהם בעל כורחך. את זה שווה לתרגל גם ביומיום ברכיבות "יבשות". אפשר לרכב כמעט כרגיל, רק לבצע הכל בצורה הרבה מיותר מתונה: האצות, בלימות והטיות, כמו כן, לקחת מרווחי ביטחון יותר גדולים מהרגיל כמו למשל שמירת מרחק, מהירות כניסה לפניות וכו. לשים לב טוב למה שקורה מאחור, בעיקר בבלימות. בימי גשם ראשון הפחיות נוהגות לשחק במכוניות מתנגשות כי המודעות שלהם לעניין מאוד נמוכה. בקיצור, לשים לב לזה. נסי לתזמן את הרכיבה אחרי שהכביש כבר נשטף מכל הזוהמה. בכלל, בגלל מיעוט הגשמים והרווח הגדול בין גשם אחד לאחר, התופעה של גשם ראשון חוזרת כמה וכמה פעמים בחורף אחד, ככה שסביר להניח שכבר התנסית בזה (אם יצא לך לרכב על כביש רטוב. טיפ אחרון, הורדה של 2-3 PSI תגדיל את שטח המגע של הצמיג עם הכביש ותמתן קצת את ההטיות של האופנוע, זה יכול לגרום לך להרגיש קצת יותר ביטחון על הכביש.

הפסקה האחרונה שלך

יש לך סימוכין? כי אני קורא את הדבר הבא: Underinflation can cause a tire to deflect inward, raising the tire center and preventing the tread from clearing water. ובקיצור - לפגוע ביכולת פינוי המים של הצמיג. צמיג קדמי יותר רך או פחות מנופח - עלול, כך מנסיוני, לתת תחושה ספוגית לא נעימה עד מפחידה בכניסה לפניות. צמיג אחורי מנופח פחות מדי משפיע לרעה על יציבות בקו ישר וגם זה לא ממש טוב. אם אתה רוכב על אופנוע ספורט במהירות שמתאימה לכזה בכביש הציבורי יש גם להניח שניפוח חסר יבשל לך את הצמיג די מהר. אם אתה לא במרוצים, שימרו תמיד על הוראות יצרן. (יצרן הצמיג ויצרן האופנוע - קטנוע) לשאלה עצמה - מובן שצריך למתן הכל ולשמור על עירנות וריכוז גם בגשם ראשון וגם ברטוב. הכל באיזי עם טווחי בטחון מוגדלים מאד. להוריד לחץ? לא בטוח בכלל. תרתי. שווה דיון.

h a j b i

New member
כן, זו עצה של גידי פרדר ואחרים

פה למשל (הקישור שווה קריאה בכל מקרה). כמובן שהוא מסייג שהורדה של יותר מידי לחץ אוויר (3-4 PSI, לא יותר) אני ניסיתי בעצמי וזה הרגיש לי טוב יותר (גם אם זה בעיקר בראש
). בנוגע לאופנוע ספורט ש"רוכב במהירויות המתאימות", אני מניח שיוצאים מנקודת הנחה שבכביש רטוב גם אופנועי הספורט ממילא יורידו מהירות.

מיצו

New member
היום בראשל"צ, ילד רוכב על נינג'ה 636 לבן

בלי כפפות, עם קסדת חצי, ועם צמיג אחורי שחסרים בו הרבה מאוד PSIים. כנראה הוא מטמיע את ההמלצות האלה עד הסוף.

shayvilk

New member
גשם ראשון = תחבורה ציבורית...

נכון, אפשר לרכב ולא ליפול, אבל הסיכוניים גדלים באחוזים מפלצתיים!

droryzfr6

New member
להשאיר את הדו"ג בבית!!!!!

חזרתי מנתניה , עם עין שפוזלת לכיוון מערב ולעננים המתקרבים , בגלילות התחיל המבול!!!!! היה מפחיד!!!

מור~!

New member
לרכב ב70% מבדר"כ

ייתן לך יותר זמן לקלוט רכבים שעומדים להחליק או כל מכשול אחר שדורש תגובה מהירה. רק שבגשם אסור להגיב בחדות כך שאת חייבת מרחב טעייה גדול יותר. אם אני זוכרת נכון - את מחיפה, ובחיפה (בכרמל בעיקר) הפניות יהיו מלאות בבוץ ואבנים. לאאאאאטטטטטטט בסיבובים ובעדינות עם הבלם הקדמי.

assaf87

New member
הרגע חזרתי מרכיבה

העקרון מבחיניתי חוץ מזהירות, זה תיכנון נסיעה כמה שיותר מראש. מבט רחוק מאוד.פתיחת גז עדינה ובלימה, כמה שיותר מוקדם יותר טוב והכל בעדינות . כמו שכולם אמרו, להימנע מפסי הסימון, בסיבובים לרכב לאט מאוד. לא פחות חשוב, מבט במראות לאחור. הכביש חלק, הרכבים מחליקים והם לא מודעים לזה. לכן אם יש רכב צמוד מאחור, שלא מרפה, לסמן לו לעבור או לבצע עקיפה ולהתרחק ממנו. תיזהרי מאוד כי הכביש רטוב, אבל היום הוא חלק פי כמה בגלל הג'יפה שכולנו מכירים. לכן על כל פעולה לחשוב 100 פעם לפני הביצוע. בהצלחה סעי בזהירות

bulb

New member
כמו אנאלי - בעדינות...

ובקצת פחות רצינות: בבין עירוני בד"כ אין בעיה. בעיר מתחילה החגיגה (העצירה מסתיימת באמצע הצומת, במקום לפנות ממשיכים ישר... שמח). דרך אגב, בארצנו השחונה, כל גשם זה גשם ראשון הודות לימי הגשם הספורים.

gilbola

New member
שעתיים רכבתי בגשם מבול! פעם ראשונה בחיים

חזרתי היום מת"א, עם צביעה חדשה (תמונות בקרוב) וקסדה חדשה מהגיקסר, יצאתי כשאני מעט מזיע מרמת גן. בירידה לאיילון נפתחו שערי שמיים אבל בעדינות, כשהגעתי לאזור נתניה, הגשם התחזק. עצרתי בצד וחיכיתי אך אז הבנתי שזה לא הולך להפסיק. הצנעתי פלאפון וארנק ויאללה לגשם. בבת שלמה, אחרי זיכרון יעקוב, כבר הורדתי נעליים ושפכתי רבע ליטר מכל נעל, התחתונים והמעיל והכל רטוב. אחרי כחצי שעה מתחת לסככה איבדתי סבלנות ונכנסתי שוב למקלחת של אלוהים. בצומת עמיעד התחילו הרוחות הקרות.. רבע שעה אח"כ הפסיק הגשם והיו לי עוד כעשרים דקות של קירור.. אבל יש לי צבע חדש.. נ.ב, הכבישים ברובם היו מעולים ורכבתי בכבישים ישרים במהירות כמו ביום רגיל (במיוחד בכבישים טובים שהמים לא מצטברים בהם), אבל מעברי החצייה והסימון כבישים זו סכנת חיים. תוך כדי רכיבה חשבתי על כך שהמדינה שלי מסכנת אותי במתכוון! ומישהו יכול להתווכח עם זה? רק באהבה.

למעלה