זה את הטרור שאת שופטת?

טרור נשאר טרור, הוא לא השתנה בשיט, אם כבר זה את המדינה שאת צריכה לשפוט. את יודעת מדוע התנגדתי לפינוי גוש-קטיף? לא בגלל שחשתי זיקה מיוחדת להתיישבות בגוש, לא בגלל שהיו לי שם חברים, לא בגלל שלא רציתי לפנות אנשים מבתיהם... אלא בגלל שהלכה למעשה גוש-קטיף פונה ללא שום הסכם ושום הנחה או דרך לפיה היה מובטח לנו שקט בתמורה. וכי למה שיהיה שקט? ארגוני הטרור הבינו טוב-טוב דבר אחד חשוב לטובתם, דעת הקהל בישראל לא מוכנה להחזיק קו מאבק לאורך זמן. ערפאת הסיק את המסקנה הזו עוד מהתמונות של צה"ל יוצא מלבנון כשחיזבאללה משטלתים על מוצביו הנטושים ועם כישלון קמפ-דיוויד משלא יכל לקבל את זכות השיבה פתח בחזית המאבק להתשת הציבור הישראלי, כמו בלבנון נדרשו אלף קורבנות כדי להביא את הציבור בישראל לנקודת שבירה ולעזיבת עזה ללא כל תנאים. היה זה נצחון הטרור המובהק ביותר על פני הדיפלומטיה והוא בוצע בידי ממשלת ישראל. עם בחירתה של קדימה למפלגת השלטון בבחירות הקרובות הולכים ארגוני הטרור הפלסטינים להפעיל במלוא המרץ את מכבש הטרור על הציבור הישראלי כדי לעודד אותו לבצע עוד מהלכים ללא תמורה בגדה, סביר להניח שאף יצליחו בכך ומכאן ועד למדינה פלסטינית ללא הסכם שלום איתה- קצרה הדרך. הקסאמים על אשקלון הם האפריטיף, למה מי יעצור אותם? האירופאים? אבל הם כל כך מסכנים וזה רק פריקת תיסכול על אי היכולת לצאת מהרצו..מה? פתחו את מעבר רפיח?... אז הם בסך הכל פורקים תסכול על שאין להם מעבר חופשי חודשי לגדה. אבו-מאזן? מסכן, הוא כולו חלוש ולא מסוגל לקבל את החלטת ה'אלטלנה' הפלסטינית, חוץ מזה הוא לא מחוייב בשום מקום וגם ככה לא ישאר ממנו הרבה אחרי תרועת נצחון החמאס בבחירות הפלסטיניות. זלופא אלחוסייני? מסכנה, יש כאוס ברצועה וזה הכל באשמת ישראל שיורה פגזים ללא כל סיבה נראית לעין... חכי שהקסאמים יתחילו להתעופף בצפון ובמרכז הארץ. הימור שלי ושל מסורתי על עפולה ראשונה, מה את שמה?

nikkey

New member
מסכימה עם כל מילה. לא

הייתי מתנסחת טוב יותר. בכלל המצב בארץ מאאאאאאד מדאיג אותי,וכל בני-הזונות (חברי הממשלה) במקום להתעסק בנושאים בוערים,הם נאבקים על הכסא. השאיפה שלהם לכוח וכבוד פשוט מעבירה אותם על דעתם. כשאני רואה מה שקורה שם,נדמה לי שאני צופה במחול שדים. למה על עפולה? ההימור שלי דווקא בכמה חזיתות,ולא חזית אחת.קשה לי למקד את זה במקום ספציפי. חכה,חכה. הרי הם משתכללים מיום ליום. מה מיום ליום!? בכל רגע ורגע.

למה עפולה?

כי הם המטרה הכי נוחה לטיווח מצפון-השומרון שהולך להפוך לאיזור השיגור הראשון, היא חשופה לגמרי ושטח השיגור כלפיה הוא רחב מידי מכדי שצה"ל יוכל לסרוק ולאתר. למה צפון-השומרון? כי זהו שטח ענק שנתון לשליטה פלסטינית מלאה, שטח שאפשר בקלות לבסס בו תשתית ייצור, אימון ושיגור של רקטות מבלי להסתכן יתר על המידה שכוח צה"לי יפרוס מחסום בדרך חזרה לג'נין... בנושא השרים אני חושב שיש צורך דחוף להפריד פוליטיקה ממשרדי השרים. שרים לא צריכים להיות ח"כים שתלויים בכניסה ויציאה מהממשלה, שרים צריכים להיות אנשי עשיה, אנשים שעובדים בתפקיד שבו הם טובים- שר האוצר צריך להיות כלכלן בעל מידות והשקפת עולם רחבה, שר החקלאות צריך להיות פרופסור באגרונומיה ובוטניקה שמכיר את צרכי המשק הישראלי וכו'. אותם שרים יקבלו מהממשלה את התוכנית המדינית ויפעלו לפיה כשהם לא צריכים ללכת לנשק ישבנים של כל מיני עמיתים פוליטיים וספונסרים מייחצ"נים אלא להתרכז בעבודתם עד השלמתה או עד שינוי התוכנית המדינית. לא רק שהדבר יעלה את תפוקת השרים, הוא גם יעצור את הכיסאות המוזיקליים שהולכים במשרדי הממשלה וגם את סחבת המעבר של כל שר חדש-ישן עם אלפי מינויים חדשים במשרד. את השרים צריך לבחור בועדה מיוחדת, כמו את שופטי בית המשפט העליון, והם יהיו כפופים לממשלה והחלטותיה אלא אם יתפטרו או יודחו בידי הועדה זו ההפרדה האמיתית שצריכה להתבצע- הפרדה בין הכיסא לפוליטיקה.

nikkey

New member
אהבתי כל מילה. קבל ../images/Emo140.gif

הבנתי את ההימור. האם לא ניתן ליישם את הרעיון הנפלא שהעלית לגבי השרים?

תודה../images/Emo9.gif

הרעיון לגבי השרים צריך לעבור מאוזן לאוזן, מאדם לאדם עד שיגיע לאוזניים קשבות של פוליטיקאי הגון מספיק לאמץ זאת. מדובר ביוזמה שהכי מועילה לטובת הציבור אך מי שצפוי להתנגד להמכל לשון הם דווקא אותם 'נציגי הציבור' בכנסת שלא ירצו לאבד משרת כוח כה חשובה כמו השרות. צריך להתגלגל כאן מאבק ציבורי להמען הפעלת לחץ ויישום תוכנית שכזו.

nikkey

New member
מאוזן לאוזן? לא. צריך

להקים רעידת אדמה תקשורתית שתזעזע את הצבור בישראל,ורק כך יחול שינוי.

לא כזה רעיון טוב-

כשיש יותר מידי רעש ישר נכנסים לתמונה גופים אינטרסטים שמנסים לסחוט את הרעיון לטובת הון פוליטי ולמעשה סוחטים את המיץ מהרעיון ומשאירים אותו רק עם סטיגמות- ככה קרה עם מאבק האימהות החד-הוריות שבסוף נכשל אחרי שמוצה עד תום ואת כל הקרדיט עליו לקחו אנשים פוליטיים כאלה ואחרים כשאת ויקי כנפו ויתר האימהות הם השאירו לצבועי הרכילות שהזימו שהן סתם פרוצות בטלניות שעושות הרבה רעש במקום ללכת לעבוד. ומי עוד מתעסק היום תכלס במאבק אותם אימהות חד-הוריות? אין- מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם. שינויים אמיתיים צריכים לבוא בהדרגה.

nikkey

New member
צודק. לכן צריך להשפיע

בדלתיים סגורות על אישים בעלי כוח והשפעה והם כבר יריצו את הרעיון,אבל מאוזן לאוזן? חוששת שהרעיון ישאר בתחום מצומצם ללא השפעה בעתיד, וחבל.

נכון

אם הדבר יעבור סתם כרכילות סודית הוא יגיע רק לאוזניים ערלות וצריך להעלות את הנושא יותר בפורומים של דיון חברתי. למעשה אני אעשה זאת בפורומים אחרים, מוזר שלא חשבתי על כך קודם...

nikkey

New member
לא די בפורומים. צריך

למצוא אנשים בעלי השפעה צבורית,וגם עשירים. ב ה צ ל ח ה

nikkey

New member
אה,שכחתי.

טרור הוא שלילי ביסודו,לכן התייחסתי לאצ"ל ו.... כלוחמי חירות, ולא השוויתי אותם בכלל עם הטרור הפלסטיני. לפלסטינים יש אפשרות לחיות איתנו בדו-קיום, אבל הם דורשים מדינה. לנו לא היתה ברירה. היינו חייבים להאבק על קיומינו לאחר השואה. לא עוד עם ,נרמס,נרדף ונרצח. את זה הבין הרצל, וגם רבים כמוהו אז והיום,לכן אני מאמינה,שללוחמי החירות שלנו לא היתה ברירה.מעריצה את זכרם. ממש לא מובנת לי האנלוגיה שעשה.....(לא זוכרת את שמו) עם לוחמי החירות שלנו לבין הפלסטינים. בכלל יש לנו נטייה להרס עצמי.

סלוניק לא טועה ממשית באנלוגיה-

האנלוגיה שלו אמנם לא רלוונטית להיום אבל היא בחלקה נכונה- טרוריסטים היו ועדיין יש בכל צד, גם בצד שלנו. זהו תמרור אזהרה לכולנו שהמצב החברתי בארץ יכול להתדרדר מהר מאוד במקרה שלא תישמר הדמוקרטיה ואנחנו עלולים תוך שנים מספר למצוא עצמנו עומדים בתוך חברה תומכת טרור כמו זו שבשטחים(ולא רק שם).

nikkey

New member
לדעתי האנלוגיה לא במקומה,

וכבר הסברתי היטב בהודעתי הקודמת. צודק לגבי היום, אכן חובה לשמור על הדמוקרטיה מהסבות שציינת.

סלוניק

New member
כן, אני משווה.

פגיעה מכוונת באוכלוסיה אזרחית הינה טרור לשמו. אני לא מסכים עם yoru cold sweet pota כאילו ההתייחסות מצד הבריטים כלפי היישוב הופכת את הטרור של אותם ארגונים לאיכשהו מוסרי יותר, המנדט הבריטי היה הרבה יותר הומאני ממשטרים קולוניאליים אחרים (וגם יותר הומאני מהכיבוש בשטחים, למשל), אבל היה עימות במהלכו פיגעו ערבים ביהודים וגם יהודים פיגעו בערבים, כולל אזרחים חפים מפשע (פצצות בשווקים, יריות על אוטובוסים, וכן הלאה). זה מגוחך לטעון שעל יהודי להזדהות ולהעריך כל יהודי סתם כך, בלי קשר לצדקת מעשיו. על אותו עקרון בו את מחזיקה גם הפלסטינים נותנים את מלוא ההערכה לטרוריסטים מרצחים.

nikkey

New member
אז ככה.

פגיעה מכוונת באזרחים חפים מפשע מנוגדת לכל עקרונותי המוסריים. עד כאן אני מובנת? יפה. אכן. המנדט הבריטי היה הומני. כלפי היהודים שלחמו לצידם נגד היטלר הוא לא היה פייר,ונהג שלא ע"פ משורת הדין. אם היה נוהג כלפינו כשווים לערבים,התסכול שלנו לא היה גובר. הם ידעו שבמוקדם ובמאוחר הם יצטרכו לתת לנו לשוב לציון,וזאת ע"פ הסכמת ממשלת בריטניה דאז, לכן התנהגותם גררה טרור. פרט חשוב. ביקשתי להעריך את האירגונים המוזכרים,כי הם אינם שווה ערך למרצחים הפלסטינים,לא היום ולא אז,ואם אתה חושב שהם בדיוק כמו הפלסטינים,אז....זכותך,לא אשנה את דעתך. אני כן יכולה להבין את הטרור הפלסטיני לפני שהם קבלו את הכרת ממשלות ישראל להקים מדינה,אבל היום? הרי המגמה להקים את מדינת פלסטין,וכבר פונו ישובים,אז מה הבעיה שלהם? למה הם ממשיכים כאילו לא נעשים נסיונות להקים להם מדינה? את הטרור הזה איני מקבלת,ולא אקבל.

סלוניק

New member
לא הגבת ללב העניין.

אותם ארגונים שאת מעריכה ביצעו פגיעה מכוונת באזרחים, טרור כהגדרתו. לאף אזרח הרוג זה לא ישנה אם לרוצחו הייתה סיבה טובה יותר מלרוצח אחר. אחד הציטוטים הקרובים לליבי, שאותו אני גם שומר בחתימתי אם יצא לך לקרוא, מתייחס לכך. ארגוני הטרור המפגעים כיום הם מן הסתם לא כאלו המעוניינים ביוזמת שלום עם ישראל ולא מכירים בה. שימי לב כי את פיגועי ההתאבדות בחצי השנה האחרונים (כמו גם רוב מוחלט מירי הרקטות שאנו מכנים "קסאמים" על אף שמדובר רק במותג ארגוני של החמאס, ומדובר ברקטות של ארגונים אחרים) הינם פיגועים מבית הג'יהאד האיסלאמי המהווה אחוז קטן וקיצוני מאוד באוכלוסייה, וממילא לא מתכוון להשתתף בפוליטיקה פנים-פלסטינית - כך שטובת העם הפלסטיני אינה עומדת בעיניו.

nikkey

New member
כוונתי במילה "אירגונים" היתה

לאצ"ל,לח"י,וההגנה. מקבלת את מה שאמרת בהמשך, אבל הג'יהאד למרות שהוא מהווה אחוז קטן, יש לו השפעה על הכלל. רוצה שתבין משהו מן המנטליות הפלסטינית. הם יודעים,שברגע שהם יקבלו את ההסכמים,ימות החלום הפלסטיני,והוא: חזרה למדינת פלסטין הגדולה.(כל א"י),לכן מה הם עושים? יש להם אימרה מאד ידועה:" נשק את היד שאתה זקוק לה,ובו-זמנית תתפלל שהיא תשבר". מה זה אומר? כרגע הם בעמדה נחותה,לכן הממשל עושה כביכול איתנו הסכמים. הוא מייצג צבור ששואף לשלום,ומנגד הג'יהאד ממשיך ללבות את החלום שלא יגווע. מרגישה לומר,שהם מאאאאאאאאד פקחים,ואילו אנחנו???????? תמימים??? טוב,ניתן לעתיד לומר את דברו.

למעלה