תואר שני

נועהב1

New member
../images/Emo187.gifתואר שני../images/Emo35.gif

אני מתענינת בתואר שני, ויותר בתחום הקוגנטיבי. האם יש פה מרפאות בעיסוק שלמדו נוירוביולוגיה בירושלים או במגמה הקוגנטיבית בתל אביב? (בחיפה צריך תואר ראשון בפסיכולוגיה בשביל להתקבל...) ואם כן- זה אפשרי לביצוע? יש לזה יישום קליני בריפוי בעיסוק? תודה! נועה

nutmeg

New member
בקשר ליישום הקליני

בודאי שיש אפשרות - תלוי מה את בוחרת לעשות עם זה. מבחינתי גם מתחביב רגיל אפשר לעשות שימוש קליני ולא חייבים תואר שני... אבל לא זו השאלה. אני עושה תואר שני עכשיו באוניברסיטת הנגב בשילוב המחלקה לבלשנות והמחלקה למדעי ההתנהגות. ממה שידוע לי בכל אוניברסיטה הלימודים הקוגניטיביים הם קצת אחרת ובכולן מדובר על משהו בין תחומי. פשוט התחילי לברר היכן שאת רוצה ללמוד מהם תנאי הקבלה ולכי בהתאם לשיקולים שלך. הבחירה שלי, למשל, ללכת לתכנית בבאר שבע היתה מכיוון ששם היו לי הכי פחות השלמות לעשות - שגם זה חשוב!!

נועהב1

האם בדקת תכנים של הכיוון שלך ב"מקור" - במסלולי המוסמך של הריפוי בעיסוק ! אני בטוחה שיהיו מנחות רבות למאסטר בתחום זה, ותמיד תוכלי לשלב קורסים ואפילו הנחיה לתזה ממסלולים אחרים. חבל לוותר על האפשרות הזאת, לדעתי. כשאני למדתי למוסמך, שילבתי קורסים בבריאות הציבור למשל ...

sarit kogan

New member
תואר שני למדעי הקוגניציה בירושלים

נועה שלום! גם אני עמדתי בערך לפני שנה באותו מקום וחיפשתי מקום להמשך לימודים אקדמיים בתחום הקוגניטיבי מאחר ובפקולטות של ריפוי בעיסוק לא ניתן לזה מענה מספק - לפחות לא ברמה של תואר שני. בירושלים, ישנה פקולטה של מדעי הקוגניציה (לא מדעי המוח, שזה תחום המתקשר יותר לאספקטים ביוכימיים) שדרכה אפשר לבנות באופן עצמאי מסלול עם אוריאנטציה קוג', כשהפקולטות מהן ניתן לקחת קורסים הן נוירופסיכולוגיה, פסיכולוגיה קוג', מדעי המוח, מדעי הקוג' ועוד'. לגבי היישום הקליני - להערכתי היישום הוא בעיקר מחקרי וכמובן העשרת ורכישת ידע נרחב בתחום. אין התייחסות טיפולית אם זו כוונתך. בכל מקרה, אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לסייע.

למעלה