שירי השבוע

uriko

New member
שאלה לכל מי שאהב את האלבום של רדיוהד

טראוויס ורדיוהד, שני להקות שונות במהותן אך מבחינת מצבן דיי דומות ( טראוויס אלבום חמישי , רדיוהד שביעי) שניהן מספיק זמן בשטח ושניהן מוערכות בעולם ( ע"י קבוצות שונות ) השאלה היא מה אתם בתור חובבי טראוויס, חושבים על האלבום של רדיוהד מול האלבום של טראוויס, ביחס למצב בו נמצאות 2 הלהקות. האם האלבום של טראוויס טוב ביחס לקריירה שלהם, כנ"ל לאלבום של רדיוהד ומי יותר טוב ביחס לקריירה ולמצב בו נמצאת הלהקה. מקווה שהסברתי נכון את השאלה.

The Girl Who

New member
אמ,

לא ממש הבנתי את השאלה... אני אישית מעדיפה לא להשוות בין טראוויס לרדיוהד. אלו שתי להקות שאני מאוד אוהבת והסגנון המוזיקלי שלהן שונה מדי. אהבתי את האלבום האחרון של רדיוהד, ובשונה ממה שציפיתי, מדובר באלבום שיותר קל לעכל, ומהבחינה הזו אני כן יכולה להשוות לאלבומים של טראוויס, שבאמת יותר נגישים מבחינה מוזיקלית, יותר הרמוניים. זו אולי נקודת ההשוואה היחידה שאני יכולה למצוא. לאחר Hail to the thief של רדיוהד, ו 12Memories של טראוויס, שתי הלהקות חזרו באופן שהוא טיפה למקורות, למשהו קצת יותר מוכר אולי. דרך אגב, בגלל הוצאת שני האלבומים הללו באותה תקופה של 2003 והמלחמה בעיראק, יש מכנה משותף די מובהק ביניהם, לדעתי אולי שני האלבומים הטובים ביותר של שתי הלהקות, מאוד dark לטעמי.
ואם תשימו לב, העטיפה האחורית של שני האלבומים נראית זהה. ללא שיש קשר. :p

The Girl Who

New member
../images/Emo187.gifשירי השבוע../images/Emo187.gif

1. אלבום השבוע של טראוויס? 2. שיר השבוע של טראוויס? 3. אלבום השבוע לא של טראוויס? 4. שיר השבוע לא של טראוויס? 5. זמר השבוע? 6. זמרת השבוע? 7. להקת השבוע? 8.שיר שריגש אותי השבוע? 9. שיר שחרשתי עליו השבוע? 10. שיר שעצבן אותי השבוע?

sok777

New member
אני

1. אלבום השבוע של טראוויס? The Man Who 2. שיר השבוע של טראוויס? Why Does It Always Rain On Me 3. אלבום השבוע לא של טראוויס? אממ..... נראה לי קין - Under The Iron See 4. שיר השבוע לא של טראוויס? כל מיני קין, קולדפליי ואחד מגניב של הפראטליז 5. זמר השבוע? :S 6. זמרת השבוע? :S 7. להקת השבוע? קין 8.שיר שריגש אותי השבוע? Yellow של קולדפליי. תאמינו או לא. 9. שיר שחרשתי עליו השבוע? כלום 10. שיר שעצבן אותי השבוע? אמממ.. לא יודע, אבל לפני כמה דקות שמעתי משהו מטריד של 'ביט69'. בעעעעע.

The Girl Who

New member
המממפי (כמה זמן לא השתמשתי בנהמה הזו..XD)

1. אלבום השבוע של טראוויס? 12Memories, אין כמו לשמוע אותו ביום גשום.
2. שיר השבוע של טראוויס? מכל מיני B Sides ששמעתי אתמול...הממ דווקא התרגשתי לשמוע את Beautiful שלהם. 3. אלבום השבוע לא של טראוויס? Hail to the thief, רדיוהד 4. שיר השבוע לא של טראוויס? 2+2=5, רדיוהד 5. זמר השבוע? יוני פוליקר. הייתי אתמול בהופעה. 6. זמרת השבוע? 7. להקת השבוע? טראוויס 8.שיר שריגש אותי השבוע? 2+2=5 9. שיר שחרשתי עליו השבוע? לא יצא לי לשמוע הרבה 10. שיר שעצבן אותי השבוע? תמיד יש משהו כחלק מההקשבה לרדיו. אבל זה רדיו.

no surprises

New member
../images/Emo122.gif

כתבתי מגילה בשאלה של uriko לגבי רדיוהד וטראוויס ונוכחתי לדעת שזה מלפני חודש
ולא קופץ עוד. כתבתי כ"כ הרבה ולא פייר אם אף אחד לא יקרא. ;[ ולענייננו ~ 1. אלבום השבוע של טראוויס? לצורך המענה על השאלה בדיון הנ"ל הקשבתי שוב לאלבום האחרון. אז הוא. 2. שיר השבוע של טראוויס? אולי ניו אמסטרדם. 3. אלבום השבוע לא של טראוויס? end of history של fionn regan, אחרי ששכחתי ממנו בחודשים האחרונים. 4. שיר השבוע לא של טראוויס? the cowshed מהאלבום הנ"ל. 5. זמר השבוע? fionn regan..
6. זמרת השבוע? אאא, לא שמעתי ממש בחורות השבוע. אולי לורה וויירס. עדיין. 7. להקת השבוע? כנראה שעדיין הנשיונל. 8.שיר שריגש אותי השבוע? אממ, אני חושבת שגם כן הרפת של פיון ריגן בראש ובראשונה. 9. שיר שחרשתי עליו השבוע? לא היה משהו ספציפי. 10. שיר שעצבן אותי השבוע? חחחח, אני לא מתעצבנת משירים בדרך כלל

no surprises

New member
שאלה מעניינת

אם הבנתי אותה כהלכה
. האם האלבום של טראוויס טוב ביחס לקריירה שלהם? ממ... אני אוהבת את טראוויס (otherwise i wouldn't be here בלה בלה), אבל אני לא חושבת שהאלבום "טוב" ביחס למצב הקריירה - הם דיי נתקעים, קשה לי מאד להבחין בהתפתחות. זה מאד אינוויזיבל בנד. זה קצת חבל, כי 12 זכרונות, אע"פ שנחשב לאחד החלשים, מעיד על איזושהי התפתחות וללא ספק היה בלתי צפוי. האלבום האחרון לא חידש דבר, ולא רק שלא חידש - גם קשה לומר שאת מה שכבר "ידעה והכירה" הלהקה היא בצעה טוב יותר. בנוגע לחדש של רדיוהד, גם כאן את התגובה אני מתקשה לגבש... מצד אחד, אי אפשר לומר שהיה כאן הלם והתפתחות בלתי צפויה כמו המעבר מהרוק ה"מסורתי" לאלקטרוני שלהם. מצד שני, אין ספק שהאלבום מרגיש שונה ולא גרסה נוספת של אלבום קודם, וכן, יש כאן נסיונות חדשים (בעיקר במינימליזם - על חלק המעריצים זה נסיון שהתקבל לא משהו, לטעמי הוא התקבל בצורה נהדרת ואף יותר). אני ממשיכה לחשוב על שתי הלהקות ולהקביל ומוצאת הרבה דמיון (כמובן לא במהותן כפי שאמרת, אבל ב"מצבן") - האלבום הראשון שמצד שתיהן היה בריט מסורתי וממש לא נחשב חלק מה"הלאה" שלהן, ואף דמיון מסויים בתחילת-המשך-הדרך: דה בנדס ואוקיי של רדיוהד אינם שמיים וארץ - נכון, באוקיי נכלל נסיון עם אלקטרוניקה שיגדל לכדי כמעט טוטאליות בהמשך, אבל הבסיס של שניהם הוא אותו "רוק גיטרות" ייחודי ומקורי, אל מול האיש ש והלהקה הבלתי נראית של טראוויס - בעוד שהאיש ש נשען על אותם יסודות כשל דה בנדס, מתפתח (אמנם מעט, בהשוואה לרדיוהד) האינויזיבל בנד עם חקירה של צלילים חדשים. לאחר חפירה זו (שהלבינה את המצב עבורי כי הכל תחילה היה מידע רב ודחוס) קל לי יותר לענות ולומר שאין ספק איזה מצב יותר מוצלח. ההתפתחות של רדיוהד והחידוש שלהם מאסיביים הרבה יותר, מבלי להכניס טעם אישי לגבי איזו להקה טובה יותר (אם כי אני משוכנעת שקל להבין לפי כל מה שכתבתי עד עכשיו גם את ההעדפה הזו
). ~ פיס אאוט (וסליחה על האורך
)

uriko

New member
הבנת את השאלה מצויין והתשובה מעניינת...

את אומרת בעצם שלמרות ששני הלהקות לא התקדמו לשום כיוון באלבומים האחרונים, התקיעות יותר בולטת אצל טראוויס מאדר רדיוהד. עם כל הצער שבדבר אני נוטה להסכים ואם באמת הכיוון של 12 ממוריז היה ממשיך אני הייתי שבע רצון.... אבל אני עדיין חושב שהם לא אמרו את המילה האחרונה שלהם.

The Girl Who

New member
12Memories

הייתי רוצה שטראוויס ילכו בעקבות האלבום הזה. הוא פיתח סגנון קצת אחר משל טראוויס, משהו שהייתי מאוד רוצה שהם ימשיכו... טראוויס עצמם דווקא העידו שהאלבום הזה פחות מגובש "וטראוויס אותנטי".

למעלה