שבת שלום

../images/Emo187.gif שבת שלום ../images/Emo187.gif

שלום לכל המשפחה
אז שוב הגיע לו סוף השבוע - זמן למנוחה, זמן לחברים וזמן לבישולים
. גל קור פוקד את ארצנו הקטנה
- טיילתי היום בת"א וקפא לי האף
היום הייתי בשוק הכרמל - חוויה, פשוט חוויה - הריחות, הצבעים, הטעמים (כן, כן, פילחתי בוטן בזמן שהמתנתי לתורי לקנות פיצוחים
) והמחירים - כיף
ועכשיו כשהמרק על האש והמזגן מחמם את הבית חשבתי לברך את כולכם בברכת שבת שלום
תהנו, תנוחו, תאהבו, תתכרבלו מתחת לפוך עם אהובי לבכם - מגיע לכם
אוהב את כולכם
.

שבת שלום לכולם ../images/Emo82.gif../images/Emo140.gif

לאלה שקופאים בארץ ואלה שבחו"ל. אני לא בטוחה איפה קר יותר בסוף השבוע הזה
. חשבתי שאולי יתחשק לכם לקבל מתכון לעוגת שוקולד קלה מאד להכנה בתקווה שתחמם קצת. חומרים: 200 גרם שוקולד מריר באיכות טובה 200 גרם חמאה 5 ביצים מס.1 כף קמח (זו לא טעות רק כף אחת של קמח) 250 גרם סוכר אופן ההכנה: מחממים תנור ל- 190 מעלות. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הסוכר ומניחים להצטנן מעט. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, מערבבים היטב אחרי כל ביצה שמוסיפים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מעבירים לתבנית בקוטר 20 ס"מ עם דופן גבוהה ואופים במשך 22 דקות. העוגה נשארת רכה מאד במרכז. לא להבהל מזה שהיא בסופו של דבר הופכת לשטוחה, הסיבה היא שאין בה כמעט קמח. במתכון המקורי מציינים שצריך לצנן היטב את העוגה ולתת לה לנוח. מניסיון, היא לא עבדה כל כך קשה שהיא זקוקה למנוחה
. היא מעולה כשהיא חמה וחצי נוזלית. בתאבון! שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא וחם עד כמה שאפשר
נ.ב. יוסף, מה יהיה עם המחשב? אתה חסר כאן

yosef 30

New member
שבת שלום ומבורך ../images/Emo16.gif

|הסדגש| שבת שלום משפחת זוגיות גאה, שבת שלום ומבורכת
שיהיה לכולנו חמים ונעים, רגוע ושליו. אומנם קר בחוץ, אך זה זמן טוב להיות אדם עם עצמו, האנרגיות בחוץ שקטות מתמיד ורק הרוח לוחשת (טוב כמה מכוניות פה ושם)
מוסיקה טובה ברקע יכולה להיות רעיון טוב.
אכן המחשב שלי ממש לא רוצה לעבוד, כרגע אני גולש מהמחשב של השותף. מקווה שכבר בקרוב אקנה חדש. השיפוצים בבית וכל הבלאגן שיש גם מותאים אותי מאיזון, אני מקווה שהכל ייגמר בקרוב. מי אמר פאנג שוואי
. מעב רלזה הכל בסדר גמור, מאוד עמוס, אך מוצא זמן לעצמי גם. הרבה שיורים אנוכי עובר בדרך, סליחה שאני ככה נעלם, אך אני מנהל כמה דיאלוגים עם עצמי, ושט בחוויותיי ובמחשבותיי
. הכל לטובה
זוכרים נכון
. אז מה קורה איתכם השבת
גאה תל אביבי אני רואה אתה יודע לפנק את עצמך כמו שצריך כל שבת מרק חם, שקט נפשי, יושב על הכורסא שלך, מלך העולם
זקנת השבט את יודעת להפתיע, שיחקת אותה נשמה יקרה ואוהבת
איך ידעתי שברגע שתיכנסי ותגידי את המילה הראשונה, ידעתי שזה יהיה להרבה הרבה הרבה זמן - ברוכה הבאה כבר אמרתי
אני אכין את העוגה מחר, יש לי אורחים מהצפון, מתאים לי לעשות משהו חדש
אני אדווח איך ייצא
. חברים אוהבים גם כשאיני כאן אני איתכם. מאחל לכם שבת שלום ומבורכת, שבת מלאה רוגע ושלווה וחמימות בלב
אוהב אותכם
יוסף.

yosef 30

New member
../images/Emo197.gif פרשת השבוע ../images/Emo197.gif

בפרשת השבוע נקרא על משה שנצטווה "בא אל פרעה..." , להביא את ציווי ה' שלח את עמי ויעבדוני.. איך שבסופו של דבר, אחרי עשרת המכות שקיבלו המצרים יצאו בני ישראל לחירות. היציאה ממצרים הינה אירוע מכוון ומרכזי בחיי האומה, ומצוות רבות נעשות "זכר ליציאת מצרים". אחת מהן היא מצוות פדיון בכורות. התורה אומרת עליה: "כי ישאלך מחר בנך מה זאת, ואמרת אליו...הוציאנו ה' ממצרים". מסביר רש"י שלא מדובר רק בדור שיבוא מחר שראה ושמע ושואל, אלא גם לאחר זמן, כשיבוא דור שיתריס ויתנכר, עלינו לזכור שמדובר בבן ששואלף ועלינו מוטלת החובה לספר לו את הכל מההתחלה. רק כך נוכללצאת מהמיצרים המורדניים, ולזכות אמיתית בגאולה.
שבת שלום.
יוסף.

בופיק

New member
שבת שלום חברים יקרים..

משפחה יקרה שלי, פה בצפון הרחוק ליד החרמון מאוד מאוד קר, אבל אני מתה על הקור הזה, אוהבת שהוא חודר לו לעצמות ומנקה הכל... מתפללת לגשם... שימלא קצת את הכנרת שלנו.. גאה תל אביב עשית לי חשק עצבני למרק.. וזקנת השבט עשתה לי חשק לקינוח שיבוא אחרי המרק... תודה לשנייכם.. מאחלת לכולם סוף נעים וחם אוהבת אותכם המון... בופיק איפה סידוני? אני מתגעתעת אליו.. הוא חסר לי...

זקנת השבט, זו עוגה בדיוק בשבילי

אני שוקלוהוליסט מושבע. מה שמריר יותר, טוב יותר. רק מה, שוקולד גורם לי להיות ער בלילה. אמרו שיש קפאין וגם תיאוברומין (עוד חומר מעורר) בשוקולד. בכל זאת אני חייב לנסות את העוגה הזאת!! תודה רבה, ושבת שלום (כאן לא קר היום , שתי מעלות זה חם מהממוצע לעונה)

למעלה