יות

רוּפֵן

New member
לא מצאתי את מה שכתבתי בעבר, כאן

אז.., מהזיכרון..
שמפיניון, ירדן ואולי גם 'שיטאקי' הגידול בעבר, היה בחדרים אטומים עם בקרת טמפרטורה ולחות (הפטרייות אוהבות חום ולחות). כיום, נדמה לי כי עברו לגידול בחממות... רמת הטכנולוגיה והאיכות של החממות עולה ומשתבחת, משנה לשנה, עם מערכות הבקרה הממוחשבות, שנעשו משוכללות יותר וזולות. את הפטרייות מגדלים על שקי יוטה מלאים באדמת מצע מאווררת + קומפוסט מזבל בקר. השקים מוערמים על משטחים לגובה וכך נוח "לקצור" אותן. ידוע לי כי את פטרייות ה'שיטאקי' מגדלים בחו"ל על מצע של קליפות אורז + זבל בקר, כדי שקליפות האורז, יוסיפו טעם מיוחד, האופייני לפטרייות אלו. "שתילים" - צריך להשיג כמה פטרייות מבוגרות שיתבגרו ויפיצו בחדר הגידול את הנבגים שלהם, וכך בכל מחזור.

אין שתילי פטריות, יש נבגים .

חלקיקים קטנים, שהפטריות ה"זקנות" "מפרישות". פטריה היא לא צמח.

reuven4u

New member
בתקוע מגדלים פטריות,

אולי אפשר לקנות מהם קיבלתי בעבר מהונגריה שקית של נבגי שמפיניון עם מצע כלשהו, היה ניראה כמו פיצפוצים כמובן לא יצא כלום... צריך תנאים מיוחדים, שם מגדלים אותם במרתפים אפלוליים וקרירים בהרים

drorjs

New member
בתור אחד שגר בתקוע... (פטריות)

אני גר בתקוע ככה במקרה ואני יכול לומר שחוות הפטריות זורקת מדי פעם "קש פטריות" משומש כלומר מצע שכבר גדל עליו יבול אחד ואיפה שזורקים את זה גודלות לפעמים פטריות מחדש בעיקר אם ירדו גשמים. מה שיש על אותו קש זה לא נבגים אלא "תפטיר" כלומר קורים לבנים כאלה שהם בעצם הפטריה עצמה ואם מספקים תנאים של חום ולחות מזה מתפתחות הפטריות למאכל.

רוּפֵן

New member
שאלה טובה...

א. לא יודע ב. לא מדובר בשתילים, כי פטריות זה לא כל כך "צמחים" - מדובר ב"צורת חיים" שבין צמח לבעל חיים ירוד.. ג. ריבוי של פטרייות נעשה ע"י הפטרייה המבוגרת המפיצה 'נבגים' בכמויות אדירות, כשהיא מגיעה לבשלותה. הנבגים נופלים מהחלק התחתון של הכפה, מתוך הקפלים / דפדפים ועפים ברוח. ד. האויר מלא בהמון סוגי נבגים של פטרייות שונות. ברגע שהם מצליחים לנחות, ומוצאים "קרקע" מתאימה, להתיישב ולהתרבות עליה - מזון, תנאים.. וכו' - הם מקימים 'מושבה'.

צפנתי

New member
תיקון קטן-פיטריות אינן צמחים ואינן

בע"ח. יש להן ממלכה נפרדת. ע"פ המוח האנושי כל מה שהוא לא בע"ח הוא צמח, אבל זה נכון. למשל יש חיידקים (שוב-ממלכה נפרדת) יכולים לעשות פוטוסינטזה כמו צמחים (לא כולם כמובן) ויש בעלי כושר תנועה מבינהם (וזה מזכיר לנו בע"ח)...

רחל5

New member
אבא שלי סיפר לי

על מישהו, שכחתי מי, שגילה, שבכל פעם שמגיעה לנמל אוניה עם מטען של... נדמה לי קש/חציר מהשלאיהיה (הסיפור שלי נשמע ממש אמין, נכון?) הוא מלא בפטריות. הוא ביקש רשות "לנקות" את הסחורה מפטריות, והתפרנס מזה יפה מאוד...

אני "מגדלת" בחצר נרתיקניות

אספתי לפני שנה ושנתיים פטריות בטבע מסוג נרתיקניות, את הצעירות בישלנו ואכלנו, ואת הישנות פיזרתי בחצר. שנה לאחר מכן, אחרי הגשמים הראשונים הפטריות צצו.

כרגע אין לי תמונה

ברגע שתיהיה לי אני יעלה לפורום. תאור הפטריה: חומה/אפורה, למטה דפים חומים עם גוון טיפה ורוד עתיק, מצופה במרקם רירי, הפטריה עגולה סימטרית. יותר גדולה משמפיניון.

מוטי בר

New member
אני מציע לך ללכת על אורניות שהן יות

ר ברורות לזיהוי והן תמיד נמצאות מתחת לעלי אורנים ביערות האורן אך גם בגינות ביתיות שבהן יש אורנים. אני לא בטוח שבאזור מגוריך יש אורנים אך אם תמצא עצים אלו סביר להניח שתמצא גם אורניות.(אם יוצאי חבר העמים ישאירו לך משהוא בכלל מהן).

למעלה