המלצה!!!!!

Rivendell

New member
../images/Emo187.gif המלצה!!!!! ../images/Emo187.gif

סוף סוף קראתי משהו שממש ראוי להמליץ עליו. "יער נורווגי" (אני דיי בטוחה שככה זה תורגם - אני קראתי באנגלית) של הרוקי מורקמי. לגבי התרגום של השם אני קצת פחות בטוחה
ספר מדהים. קראתי אותו בנשימה אחת... ממש חיכיתי כל הזמן לרגע שאני אוכל שוב לשכוח מכל השטויות האחרות - לימודים עבודה וכו´ - ופשוט לקרוא. סיפור אהבה בין נער לנערה, ביפן, על רקע התאבדות של חבר קרוב. בעצם קצת פשע להגיד שזה "סתם" סיפור אהבה. ספר שמתאר מערכות יחסים בין בני אדם בנסיבות שונות. הנער אוהב נערה שמתאשפזת במוסד חולי נפש. הוא בא לבקר אותה ומגלה שבמשך כל הביקור אסור להם להיות לבד - אלא רק עם השותפה שלה לחדר, ובין השלושה נוצרת מערכת יחסים מיוחדת. ברקע ישנה עוד נערה, ועוד כמה דמויות שכל אחת מהן מעניינת לא פחות. אני קצת מתקשה להסביר את העלילה - כי זה פספוס של התוכן האמיתי של הספר לטעמי. ספר אנושי, נוגע ללב. אולי הדבר הכי טוב שקראתי השנה. חמישה כוכבים בסולם ריוונדל

lady_anne

New member
Count me in, partner

ספר מינורי ו"יפאני" כל כך במהותו - לא סיפור אהבה סוחף במיטב המסורת ההוליוודית אלא קטן, צנוע ובמידה מסויימת אף עצוב, בגלל צילו של החבר שהתאבד אשר מעיב על כל מערכת היחסים. חלק גדול מהעלילה מתרחש בסביבה כפרית הררית, דבר שאף הוא מוסיף מימד "יפאני" אפרורי לעלילה. תענוג אמיתי.

neta2

New member
גמני כל כך נהניתי ממנו.../images/Emo13.gif

ואהבתי במיוחד את כל אותם האזכורים הרבים על הביטלס. ספר נהדר!

מחזקת את ההמלצה.

אחד הספרים העכשוים היותר יפים שקראתי בשנים האחרונות. ולמרות כל הנוף היפני מסביב לסיפור, הסיפור עצמו הוא לא "יפני", כלומר לא מרגישים זרים בסיפור. סיפור מרגש מאוד, בהחלט לא "סיפור אהבה", אלא סיפור התבגרות, סיפור עצוב על יכולת ואי-יכולת אנושית להתאקלם בחיים האלה, לעבור משברים ולהמשיך הללאה או לעבור משברים ולא להצליח להמשיך. ספר שלא הייתי ממליצה לקריאה לנוער מלנכולי, נוער הסובל מדכאונות ממילא, הניתן להשפעה. אבל ספר מדהים, מומלץ בהחלט.

Rivendell

New member
Norwegian Wood

כמו השיר של הביטלס
גם לי אגב האזכורים הרבים של שירים שלהם עשה רק טוב בלב!

lady_anne

New member
לדעתי מינון המין היה דווקא די צנוע

בהתייחס כמובן לספרים אחרים שיצא לי לקרוא בעת האחרונה, ואשר בהם המין היה הרבה פחות מרומז כגון ספרה האחרון של חנה גולדברג (מי שיודע את התשובה שיצביע ויזכה בפרס), "שאהבה נפשי" ועוד כהנה וכהנה. ב"יער נורווגי" מהווה המין המשך ישיר לאהבה אמיתית וכנה, על כל העדינות שיש בה, ומכאן יש לו בהחלט מקום בעלילה.

דוסטו

New member
תןדה רבה ציפי

עוד יחשבו שאני איזה נזיר, מה שלא. אבל חסכת לי ללכת עכשיו לאקדמון. גם לי הספיק מהפנטזיות כל עמוד שלישי של הראבן/הדיה/צ. שלו/ מירה מגן/ וכו´. אז מה שאנחנו עושים בין הסדינים או מפנטזים שאנחנו עושים בטח לא שונה באופן מהותי ממה שהיפנים עושים ומפנטזים. ואם אני זקוק לגיוון -נלך ישר לקאמא-סוטרא (אבל מה לעשות שאני בקושי מגיע עם קצות האצבעות של הידיים לרצפה, אז איך אני יכול לחלום על 80% מהקמא-סוטרא)

lady_anne

New member
ואני חושבת שבכל זאת כדאי לך לנסות,

דוסטו יקיר הפורום. תיאורי האהבה שבספר שונים במינונם ובאופיים מהתאורים של גיל הראבן, יעל הדיה ושאר הסופרות הנשים אותן אתה מתעב, והם הרבה פחות פלאסטיים מהרגיל ודווקא כן משרתים את העלילה באופן הולם ונאות (ובכלל לא מופיעים כל עמוד שלישי). עכשיו תחליט בין ציפי לביני...

דוסטו

New member
ליידי אן -מנהלת חשובה

תודה על התואר. ואיני מתעב אף אחת מהכותבות שהזכרתי, אני רק חושב שהן כותבות בינוניות. אז תחסכי ממני את תוארי הכבוד ואל תכניסי לפי מילים "מתועבות" (מה שמזכיר לי ספר מצוין "צפור הלילה המתעובת" של דונוסו. עוד סופר לאטינו=אמריקאי נהדר)

דוסטו

New member
אולי אני אנסה

ללכת למורה להתעמלות. אם הוא ישפר את הגמישות שלי אולי אוכל להתנסות בכמה פוזיציות מהקמא-סוטרא במקום להציץ במה שאחרים עושים ביער היפני.

lady_anne

New member
כנראה שאני סנילית יותר מאשר שיערתי

אך זכורה לי במעורפל הודעה כגון זו, אשר לענ"ד אינה מביעה הערכה רבה כלפי הסופרות ממין נקבה הנזכרות בה. אני לא אפול בפח אליו נפלו גדולות ממני, דוסטו, ומריבות אני מנהלת רק פייס טו פייס בציפורניים שלופות. המשך יום נעים,

דוסטו

New member
את לא סנילית כלל ועיקר

את רק לא מבינה את ההבדל בין חוסר הערכה לערך הספרותי של הספרים שציינתי לבין תעוב של אלו שכתבו אותם. לשפה יש משמעות ולמילים יש מובן. כדאי שתפנימי את זה. הרי את מנהלת פורום ספרותי. אני לא מתעב אף אחת מהן. נהפוך הוא. גיל הראבן אישה דעתנית, אינטיליגנטית ועיתונאית מענינת (להבדיל מסופרת), צרויה שלו עושה רושם אשה נחמדה וחביבה, ואילו הדיה עושה רושם כאילו היא צריכה להתגונן מכל העולם.

lady_anne

New member
לא מתחשק לי להעלות כאן לדיון

את הכישורים הוורבאליים והתפישתיים שלי, ונזיפות ברמת כיתה ה´ כבר מזמן לא מתקבלות אצלי בברכה. בתלונות על איכות 50% מהנהלת הפורום אפשר לפנות למנהלת הקהילות בכתובת [email protected]. בריאות ואושר,

דוסטו

New member
על המלה "טעיתי" שמעת?

או שחלק מניהול פורום זה לגרות יצרים עם מילים חריפות כדי לקבל תגובה ולהאריך (אך להוציא כל ערך) מהשרשור? אל תתנהגי כמו כיתה ה´ אז לא יתיחסו אליך כך.

ציפי ג

New member
התיאורים לא היו החלק המעצבן

אלא העיסוק הכמעט אובבסיבי של הגיבורים בנושא. גבר ואשה נפגשים, יש להם משותף כמעט אחד והוא מין. בין לבין אתה מגלה שהם התאהבו או שלא, אבל כל הזמן הם עוסקים בלדבר על מין לחשוב על מין ולעשות מין. הספר עוסק באמת בסוגיה נוגעת ללב. ובאמת במערכות יחסים מיוחדות. ואיך שהוא הסוגיה נעלמה לי בבליל המשגלים. זה הזכיר לי שני היפוכונדרים שיושבים על הספסל וכל יום שואלים אחד את השני כמה כדורים הם לקחו, כמה יקחו, באיזה צבע הם, ולאיזה מחלה הם מיועדים. דחילק, כל יום לדבר רק על זה? אין לכם עוד משהו לעסוק בו? לאורך תקופה כל כך ארוכה? ואם אתם שני סקס מניאקים, אני צריכה להנות מזה? אולי דווקא משום שאני מכירה כמה אנשים שנמצאו במצב של האהובה הראשונה, קשה לי מאוד לקבל את התיאורים הללו. זה לא מתישב לי עם מה שאני רואה יום יום מול העינים.

Jingelly Jane

New member
אני לא מצליחה..

למצוא את הספר.. חיפשתי בכמה חנויות וגם באינטרנט אחרי שההמלצות כאן לא היו הראשונות ששמעתי עליו, ולא מצאתי אותו. איפה אני יכולה לחפש?

siv30

New member
יער נורווגי

מצב קישור לאתר זאפ שמאפשר סקר והשוואת מחירי ספרים ברשת. נראה שניתן למצוא את הספר זול יותר ברשת מאשר בסטימצקי. בהצלחה סיון

למעלה