Peak של כסף

../images/Emo186.gifPeak של כסף

אם המשכורת החודשית שלי היא X, אבל בחודש מסויים קיבלתי 2X, כיצד מחושב המס ? אם הבנתי נכון, בחודש בו קיבלתי 2X, מערכת חישוב השכר תחשוב ש 2X זה המשכורת שלי בכל חודש עד לסוף השנה, ותוריד את המס בהתאם, אבל בחודש לאחר מכן, ובכל חודש בעצם עד סוף השנה, אקבל X, ואשלם פחות מס, כך שבסוף השנה הכל מתקזז עם המס הגובה ששילמתי בחודש מסויים. 1. האם הבנתי נכון ? 2. אם כן, אז מדוע בעצם ? מדוע לא פשוט בחודש שאני מרוויח X, המס שירד לי הוא יהיה בהתאם למס השולי עבור X ש"ח, ובחודש שאני מרוויח 2X, המס השולי יהיה בהתאם ל 2X שקלים ? מדוע יש התחשבות בכלל בשאר החודשים ?

כמעט מדוייק

נגיד קיבלת בינואר X, בפברואר 2X ובמרס X אז במרס התוכנה כבר יודעת שבסך הכל קיבלת 4X ולא תעשה את החשבון לפי 24X לשנה כך שברוב התוכנות, בסיכום השנתי אתה לא תשלם יותר מדי מס

isaacf

New member
מס הכנסה הוא שנתי

מס הכנסה הוא שנתי , ולמעשה כך חודש אתה משלם מקדמות מס על חשבון המס הסופי. מה שאתה מציע להפוך את המס לחודשי היא לרעת העובד כי נניח בחודש מסויים לא עבדת (בלא זכאי להבטלה) אז אותו חודש לא שילמת מס ונניח שחודש אחר הכנסתך 12000 ש"ח מס הכנסה יהיה כ-2400ש"ח לחודשים (0+2400) וכאשר הכנסתך תחושב לפי שנה ממוצע ההכנסה תהיה 6000 לחודש ותשלם 740 ש"ח . זאת אומרת חסכת בשיטה הנהוגה היום 1500 ש"ח המצב הקיצוני נניח עבדת חודש אחדבמשך כל השנה 12000 ש"ח תשלם כ- 2400 ש"ח מס לעומת עובד שעבד כל השנה והשתכר שכר מינימום כ-40000 ש"ח לשנה הוא לא יגיע לחבות מס בכלל (ונניח היהמרווח את הכסף בחודש אחד היה משלם מס של כ-16000 ש"ח) הערה: יתכן שתבצע את החישוב במחשבון יהיה סטיה עד 10% בסכומימים פשוט אני מבצע חישוב מקורב בראש.

מה הכוונה "שנתי" ?

ומה הכוונה "מקדמות" ? האם הכווה היא שאם אני מרוויח בחודש X ש"ח, אז בשנה אני מרוויח 12X, והמס השנתי שירד לי הוא מסכום של 12X, אבל במקום לשלם רק בסום השנה את כל המס מסכום של 12X, אני משלם כל חודש שתיים עשרית מסכום המס הכולל ?

isaacf

New member
נכון

המקדמות הם למעשה המס החודשי שיורד כאשר השכר הוא שווה המס במשך השנה יהיה שווה למעט אם יד עידכון מדרגות מס בנקודות זיכוי

אז למה לא פשוט

לא להוריד מס כל חודש בכלל, אלא בסוף כל שנה לעשות סיכום של כל המשכורות, ואז לקבל את כל המס בבת אחת, בצורה מדויקת ? (האם זה מכיוון שאנשים כנראה יבזבזו את הכסף, במקום לחסוך אותו עבור פקידי המס ?)

התשובה היא אינפלציה ועקרון המפגש עם

הכסף - היכולת לשלם מה שלא בטוח שיקרה בסוף השנה

אגב, לא הבנתי את הדוגמא המספרית שלך

במקרה הראשון חודש אחד לא עבדתי, ובשאר ה 11 חודשים הרווחתי 12K לחודש ? תוכל בבקשה להסביר שוב את הדוגמאות ?

למעלה