נאוה שפ

New member
../images/Emo186.gif../images/Emo188.gif../images/Emo182.gif../images/Emo186.gif

אפשר בבקשה ריכוז של שרשור מרקים מכל הסוגים?

bigjack

New member
מרק עוף ירקות וקניידלאך

מרק עוף ירקות וקניידלאך BIGJACK מצרכים למרק: 2-3 גרונות או כנפי עוף 2 קישואים פרוסים 3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים 1 תפוח אדמה חתוך קוביות קטנות 1 שורש פטרוזילייה חתוך קוביות 1 שורש סלרי חתוך קוביות 3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות 1 בצל גדול חתוך לרצועות צרור עשבי תיבול: פטרוזיליה, שמיר ועלי סלרי מעט שמיר קצוץ 2 שיני שום כתושות (אפשר להשתמש בשקית סנפרוסט של ירקות למרק ולהוסיף רק בצל) מלח פלפל שחור 5-6 אבקת מרק עוף בשרית מצרכים לקניידלאך: 2 שקיות אבקת קניידלאך של תלמה 4 ביצים ההכנה: שמים את כל מצרכי המרק בסיר גדול מלא מים, מרתיחים, מבשלים שעה על אש בינונית, טועמים ומתקנים תיבול מעבבים את אבקת הקניידלאך עם הביצים ונותנים לה להתאחד 10 דקות, יוצרים קניידלאך עם מכשיר להכנת פלאפל, ומכניסים את הכדורים ישר לסיר המרק, ממשיכים לבשל שעה נוספת, כל 20 דקות הופכים בזהירות את הקניידלאך עם כף עץ. מוציאים את צרור עשבי התיבול ומגישים. הטעם של הקניידלאך משתפר פלאים כשהם מתבשלים בתוך המרק.

bigjack

New member
מרק פטריות ועגבניות

מצרכים: למרק: אבקת מרק פטריות מוקרם של קנור *(אני מעדיף שקיות של מרק פטריות מוקרם 'נמס בכוס' של תלמה) מים רותחים התוספות למרק: סלסלת פטריות שמפניון קטנות טריות חופן עגבניות שרי או שרי תמר בשלות חתוכות ל-4 בצל קצוץ דק דק חמאה שמנת לבישול (כחצי קרטונית) כוסברה טריה קצוצה בצל ירוק (הירוק ומעט מהלבן) או עירית חתוך לרצועות של 3-4 ס"מ אגוז מוסקט מלח פלפל לבן או שחור ההכנה: מכינים בסיר את המרק הבסיסי לפי ההוראות. במחבת ממיסים את החמאה, מאדים ממש מעט את הבצל קצוץ, מוסיפים את הפטריות (אם הן גדולות אז לחתוך ל-4, מערבבים קלות שהחמאה תספג, מוסיפים לסיר את התבלינים ואת השמנת ומערבבים. אחרי הוספת השמנת לא להביא לרתיחה נוספת. ממש לפני ההגשה מוסיפים לסיר את הפטריות עם הבצל, העגבניות, הבצל ירוק והכוסברה ערבוב קל ולמזוג לצלחות. הערות: במקור המרק מגיע עם 'שבבים' של בשר חזה עוף. המרק טעים גם לאחר יום במקרר (שווה להוסיף כוסברה טרייה בכל הגשה) אבל גדולתו היא בטריותו. אני מוסיף בהגשה קרוטונים מלחם פרוס וחתוך לקוביות שמרוח במרגרינה\חמאה ואפוי עד להשחמה בתנור. מקור המתכון: אילתור שלי אבל בטוח שלמישהו יש עליו זכויות צחי

bigjack

New member
מרק עדשים

מרק עדשים המתכון שלי מאולתר אז אין קרדיט מצרכים: 0.5 קג' עדשים ירוקים מושרים כשעתיים 1 בצל גדול קצוץ 3-4 שיני שום קצוצות 3 גזר חתוך ל'גפרורים' 3-4 גבעולי סלרי אמריקאי(לא שורש) קצוץ לקוביות רבע כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מלח 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור טחון 2-4 כפות כמון טחון (רצוי טרי) שמן זית 2 כפות מחמאה כ-3 ליטר מים רותחים מים רותחים ההכנה: מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים בצל ומאדים לשקיפות. מוסיפים שום ומחמאה ומערבבים. מוסיפים עדשים, סלרי וכוסברה. מערבבים ומוסיפים כ-2 ליטר מים רותחים, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק וכמון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. אני בשלב הזה אוהב לטחון חלקית את המרק בעזרת בלנדר מוט זה נותן מרקם יותר סמיך, אבל זה לא חובה. מבשלים עוד כחצי שעה עד שהעדשים רכים. בהגשה אני מפזר בקערית מעל המרק מעט סלרי וכוסברה\פטרוזיליה קצוצים.

למעלה