שרשור יום ו'

DRT171

New member
יש לי בעיה בגיאומטריה אנליטית

נתון לי שבמשולש ש"ש ABC כאשר AC=AB משוואות התיכונים לשוקיים הם: X+2Y-8=0 Y=2X-6 מצא את שיפוע הבסיס BC אם נתון שהוא חיובי... ניסיתי למצוא את החיתוך של התיכונים, וגם ניתן לראות כי התיכונים מאונכים בגלל השיפועים שלהם (1/2- , 2)... מפה ניסיתי לעשות כל מיני חישובים עם נוסחאות של מרחק בין נקודות וניסיתי להשתמש בטריגו אבל אולי הרעיון כל כך פשוט שלא חשבתי עליו... בבקשה עזרו לי!!!!! יש לי את התשובה רשומה כך שאם אתם רוצים לראות אותה אז תגידו

orioriori

New member
../images/Emo13.gifשלום לכם!

שורשר גם בפורום לימודים... מי יצילני?

נוסחה נוספת לסכום סדרה

יש 2 נוסחאות למציאת סכום סדרה מסוג מסויים. אחת עם a1 ואחת בלי. מישהו יכול לכתוב לי את הנוסחא שבלי a1 לסדרה חשבונית וגם לסדרה הנדסית?

בעיה בסדרות

נתונה סדרה הנדסית שכל איבריה חיוביים. סכום n-2 האיברים האחרונים גדול פי 4 מסכום האיברים הראשונים. מהי מנת הסדרה?

shay e

New member
מישהו יודע מהי

ההגדרה המדויקת של פולינום טיילור? (תירגעו, לא לכתוב מגילות, אני יודע מה זה טור חזקות ומה זה טור טיילור, רק נראה לי שבהרצאה פיספסתי את הקטע של הפולינום כי יש לי משהו על זה בתרגיל לדוגמא: מצא את פולינום טיילור מסדר שני ושלישי במקרב את ln(x) ב x=1)

kobyp2

New member
בעיה בסדרות אפשר עזרה?

נתונה סדרה הנדסית אינסופית שאיברה הראשון הוא 256 ומנתה 1/2. מצא בסדרה זאת איבר כך שסכום כל האיברים שלפניו גדול פי 30 מסכום כל האיברים שאחריו. אשמח אם למישהו יש פתרון קובי

LiranViper

New member
אי שוויון עם ערך מוחלט - הבסיס בסיס

טוב אז ככה.. יש לי תרגיל של אי שווין עם ערך מוחלט, שברור לי שהתשובה היא כל X כי לא משנה מה נשים באיקס הוא יהיה גדול מ0 אבל אני רוצה להבין למה הדרך הטכנית לא מגיעה לפיתרון הזה ! התרגיל הוא: 2x + 5| +2 > 0| אני מבקש לראות את הדרך הטכנית .. לימדו אותנו שמה שבערך מוחלט עושים פעם אחת כפול מינוס ופעם אחת כמו שזה אבל זה לא יוצא "כל X" .. תודה.

1ca1

New member
תקשיב

זה הכל מתבסס על הדברים הבאים an=a1+d(n-1) an=a1*q^(n-1) מכל אחת מהנוסחאות תבודד את a1 ותציב בנוסחה הרגילה בשביל לקבל את הנוסחא השונה, מומלץ גם לזכור את הפיתוח של זה, מאחר שבנוסחאון מופיעה הנוסחא עם a1, ואם תרצה להתשמש בנוסחא השנייה בבגרות תצטרך לפתח אותה בעצמך ולרשום את הפיתוח במחברת בחינה...

1ca1

New member
בבקשה

פולינום טיילור הוא טור החזקות האינסופי
inf sigma (f^(k)(x0)(x-x0)^k/k!) k=0 וזהו פחות או יותר, סדר של פולינום=חזקה הכי גבוהה בו ולכן נניח ניקח עבורך x0=1 ואז f(x)=ln(x) f(x)=f(1)+f'(1)(x-1)+0.5f''(1)(x-1)^2+R(x) באשר R(x) שארית הטור (אפשר להציג בכמה צורות, בד"כ שארית פיאנו או שארית לגרנז') ועבור סדר 3, תפתח עד נגזרת שלישית וכו (בד"כ גם מבקשים את הטעות בקירוב, כלומר לחסום את האשרית)​

MathMythMath

New member
שים לב

מכפילים את הערך המוחלט במינוס כאשר תוצאת הביטוי שבתוכו קטנה מאפס. כלומר, במקרה הזה, כאשר 2x+5<0 אזי נכפיל אותו ב (1-). כנ"ל לצד החיובי - נותיר את הביטוי בערך המוחלט כפי שהוא, כאשר הוא גדול מאפס. מכאן והלאה החישוב פשוט, והתוצאה הסופית היא: הביטוי הכללי גדול מאפס כאשר x<-1.5 או כאשר x>-2.5 ומכאן נובע כי הביטוי חיובי לכל x.

LiranViper

New member
תראה מה כתבתי ל avinamal

כתבתי לו איך אני ניסיתי .. תגיד לי איפה הבעיה

shay e

New member
תודה רבה, ועוד שאלה קטנה..

אם הבנתי נכון, בעצם פולינום טיילור זוהי הגדרה כללית לפולינום אינסופי המקרב פונקציה סביב x0 כלשהוא. ז"א שטור טיילור הוא פולנום טיילור סביב xo=0?

1ca1

New member
לא

טור טיילור הוא הטור האינסופי בד"כ פולינום טיילור הוא הצגה של הטור בקירוב ע"י פולינום סופי + שארית Rn(x) טור/פולינום טיילור הוא כמובן מסביב לנקודה מסויימת ובעל רדיוס התכנסות קטן למדי עבור רוב הפונקציות, טור טיילור המפותח סביב x0=0 נקרא בד"כ טור מקלורין... ד"א בln אי אפשר לפתח סביב x0=0 מאחר ש0 אינו בתחום ההגדרה של הפונקציה, ובגלל מבנה הנגזרות של ln, בד"כ נהוג לפתח סביב x0=1... וזהו פחות או יותר בשביל קירובים יותר מתקדמים נהוג להשתמש למשל במערכות של פולינומים אורתוגנאליים...

avinamal

New member
זו שאלה לגוגל

וזו תשובתו אם אני זוכר נכון, משתמשים בזה כדי לבדוק אם למערכת מד"רים לינאריים מסדר ראשון יש פתרון יחיד, או שמא יש שם איזו תלות בין המשוואות.

maverick88

New member
אני מקווה שלמדת לוגוריתמים

כי אני לא ויש לי בעיה בלפתור את:
0.5^n = 256/2176 אם לא טעיתי (משדיי סביר) האן שיוצא פה זה מס' האיבר​

למעלה