בונוס

../images/Emo186.gifבונוס ../images/Emo70.gif

כאשר מקבלים בונס ממקום העבודה (הבונס מתווסף לתלוש המשכורת), כיצד הוא ממוסה ? אם משכורתי היתה X, והבונוס הוא Y, האם בעצם בחודש בו אני מקבל את הבונוס, המשכורת שלי לצורך חישוב המס תהיה X+Y, והמס ירד בהתאם ? 1. כלומר, האם הבונוס פשוט מתווסף למשכורת, והמס יורד כאילו המשכורת שלי היא המשכורת הרגילה + הבונוס ? 2. האם אין הטבות מס(וימות) לבונוס ? (חבל שחצי ממנו ילך למס הכנסה
) 3. במידה והמס הוא כאמור כאיו הבונוס הוא חלק מהמשכורת, האם יש אפשרות לחסוך כסף ע"י "פיזור" הבונוס על גבי כל השנה (קצת בכל חודש) במקום כולו בבת אחת במשכורת אחת ? רוב תודות

isaacf

New member
מס הכנסה הוא שנתי

הבונוס מצטרף להכנסות השנתיות לכן המס שתשלם בסוף השנה היה שכר שנתי + בונוס= הכנסה החייבת במס הבעיה היחידה הם התוכנות שמבצעות חישוב המס שגורמות שהמקדמות מס שאתה משלם במשך השנה מבוססות להבין שבמשך השנה השכר לא משתנה לכן אם קיבלת שכר של 5000 ש"ח בינואר ובונוס של 10000 ש"ח בינואר התוכנה מבינה שהשכר השנתי היה 180000 ש"ח בהתהם אתה משלם מקדמה גבוהה וכל חודש תקבל החזר מס באופן יחסי . מאחר שבחודש פב' התוכנה תחשב שכר שנתי היה 100000 ש"ח ובחודש דצ' התוכנה תחשב שכר שנתי נכון של 70000 ש"ח

אז מה קורה אם באמצע השנה אני מקבל

את הבונוס ? בחודש שבו אקבל את הבונוס אשלם מס גבוה, ובשאר החודשים אקבל החזר מס ?

isaacf

New member
באמצע השנה

המחשב יחשוב שהכנסתך השנתית תהיה 80000 במקום 70000 באותו חודש תשלם יותר מס לאחר מכן המס יקטן עד שהמחשב ידע שהשכר שלך היה 70000 ש"ח באותה שנה.

הכוונה "המס יקטן" היא

שבחודשים הבאים אשלם פחות מס בחודש, מאשר הייתי משלם אילו לא קיבלתי את הבונוס ? (כי שילמתי הרבה בחודש אחד מסויים)

למעלה