אני מבולבל

sharon669

New member
../images/Emo186.gif אני מבולבל

הלכנו לקחת משכנתא בבנק דיסקונט , האם אתם ממליצים על מסלול משכנתא זול ? האם שווה להצמיד ל"ליבור" ? זה נראה כדאי , הוא לא משתולל יותר מדי מה זה אומר פריים +0.25 טיפים יתקבלו בברכה .

אני לא נביא ... ולא בן נביא ...

וכיוון שאיני יודע מה יקרה ל"ליבור", לדולר, לפריים ולמדד - אין אפשרות להחליט עבורך. אם תקרא קצת בפורום ובקישורים שלו תמצא התייחסות לנושא. עליך לדעת שהצמדה ל"ליבור" זה גם הצמדה לדולר ... והיום הדולר נמוך יחסית וכל שינוי בשער ישפיע גם על ההחזר החודשי שלך בשקלים וגם על יתרת החוב שלך. פריים זאת ריבית שקלית שנקבעת על בסיס הריבית שמפרסם בנק ישראל כל חודש. הלוואה על בסיס פריים + 0.25 רגישה לשינויים בריבית במשק (הנמצאת כרגע במגמת ירידה. מה עם משכנתא צמודת מדד בריבית קבועה?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אענה לך תשובה פשוטה: אי אפשר לצפות מה יהיה המדד בחודשים הקרובים, אי אפשר לצפות את הריבית על המשכנתאות הצמודות למדד בחודשים הקרובים, אי אפשר לצפות את השינויים בשער הדולר בחודשים הקרובים, אי אפשר לצפות את השינויים בריבית הלייבור בחודשים הקרובים, כל מה שנאמר על החודשים הקרובים נכון גם לגבי השנים הקרובות ובוודאי גם לגבי כל זמן שהוא בעתיד, לכן מומלץ לפי דעתי לפצל את ההלוואה לשלושה חלקים, שליש בריבית הצמודה לריבית הפריים, שליש בריבית הצמודה למדד ושליש דולרית צמודה לריבית הלייבור, כך ניתן ליהנות מהסיכוי להחזרים נמוכים יותר בשל ריבית הלייבור הנמוכה יחסית ותהליך הירידה של ריבית הפריים, ומאידך לא לקחת סיכון גדול מדי במקרה של עליית שער הדולר.

דווקא קל לחזות ...

את הריבית הקבועה על המשכנתאות הצמודות למדד ... היא תישאר זהה לריבית ביום שקיבלת את המשכנתא
כדאי לשים לב ששינוי בריבית הפריים אינו משפיע על יתרת החוב אלא רק על ההחזר החודשי ... אבל שינוי בשער הדולר משפיע על שניהם!

SupermanZW

Well-known member
אבל את המדד לא ניתן לחזות

ואם יעלה שער הדולר באופן משמעותי בהכרח גם מחיר מוצרי היבוא ובהשפעתם גם המדד, לכן שום דבר לא בטוח.

למעלה