שוקולד

ננה f

New member
לא זו עוגה שכמעט אין בה קמח,

איזה 5 כפות אוסם. זה הכל. כל השאר זה מלאן פירות ואגוזים. היא נורא יפה בחיתוך. צריך פורסם לחם חשמלי או סכין חד וטוב לפרוס את העוגה הקפואה ולהחזיר אותה למקפיא עדג ההגשה. מחזיק שנים במקרר ו... לא נמצא מול העיניים להחטיא כל הזמן. רק רחמיםפ... מחר טוב?
 

ננה f

New member
מירב,סלע, הנה המתכון...עם בונוס../images/Emo8.gif

3 וריאציות על עוגות ט"ו בשבט-פירות יבשים וריאציה ראשונה- עוגה שלעד תחכה לאורחים, חבויה במקפיא מעין חמסנים. פרוסות דקיקות של עונג צרוף ומחטיא עם חיתוך שרמנטי ושובה עין. העוגה של אסתר מרק 200גר' אגוזי לוז/מקדמיה קלויים 200גר' שוקולד מריר (לפורר) 7 כפות קמח אוסם 5 כפות סוכר 2ביצים שלמות 200גר' צימוקים שונים(קרנבריז,אוכמניות) קליפת לימון/תפוז. לערבב הכל לרפד תבנית אינגלישקייק בנייר כסף, לאפות 35 דקות בחום בינוני. כשעדיין חם להוציא מהתבנית ולקלף את נייר הכסף! כשהעוגה מתקרר לגמרי (!) לעטוף בנייר כסף נקי, ובשקית ניילון (למניעת ספיגת ריחות) לפריזר. כשעה לפני ההגשה, או מתי שיש זמן להוציא מהמקפיא ולפרוס פרוסות דקיקות. בתאבון וריאציה שניה- עוגת אילסרים וצימוקים. אין לי מושג מאיפה נשדד המתכון. העיקרון זהה.. המתכון כמעט אותו הדבר. 200גר' אגוזים קלויים, רצוי אילסרים 200גר' צימוקים 2 ביצים+ 7 כפות מחוקות סוכר(100 גר') להקציף קצת ביחד 7 כפות קמח תופח ניתן להעשיר בעוד ביצה - לא חובה. 200גר' פירות יבשים קצוצים לאפות בחום נמוך 1 שעה בדיוק אסור שישחים! לצנן, להקפיא, להוציא ול"נסר" פרוסות בעובי 5 מ"מ, ולהחזיר למקפיא עטוף בנייר כסף וניילון מוכן להגשה במקרה חרום. וריאציה אחרונה- עוגת ט"ו בשבט מ"רשת על הבוקר" עתיק כמוני... תערובת 1 200גר' מישמש יבש 100גר תפ"ע יבש 200גר' צימוק תערובת 2 200גר אגוזי פקאן מסוכר 200גר' אגוזי לוז קלוי 150גר' שקדים תערובת 3 2כוסות קמח תופח 1 כוס סוכר 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן תערובת 4- 8(8) ביצים טרופות תערובת 5 מיץ מ1 לימון מיץ מ-1 תפוז לחמם תנור 180 מעלות, תבנית 28. הוראות הכנה: 1. תערובת1+מעט ליקר תפוזים, 30דק' בתנור להשחים. 2. להוסיף תערובת 2 לתערובת 1. 3. לערבב מרכיבי תערובת 3 ולהוסיף לפירות (1+2) 4. תערובת 4 לטרוף ולהוסיף לעיסה. 5. להוסיף לתערובת את 5- המיץ. לאפות 40 דקות.
 

meravbr

New member
../images/Emo51.gif גם העוגה השלישית מתאימה

להקפאה? (למרות ש-8 ביצים...
)
 

ברוזונת

New member
אם אתה מתכוון לSUET אז זה שומן

בקר ואני מניחה שתוכל למצוא את זה אצל קצבים.
 

sela v

New member
כן ה-e התחלפה בטעות ב-z

ובאנגליה זה מגיע בחבילה כמו של מרגרינה. נשמע די מגעיל ללכת לקצב ולבקש שומן. ראיתי שיש גם גרסה צמחונית דלת שומן. מעניין אם זה מרגרינה?
 

ברוזונת

New member
הגרסה הצמחונית נקראת שורטנינג

והיא משהו בסגנון של מרגרינה.. למה מגעיל? בשביל זה הקצב קיים.. זה כמו לבקש שומן כבש..
 

sela v

New member
לא אספיק לקפוץ לשם לפני המפגש ../images/Emo13.gif

אבל אולי אוכל להביא קנפה מעמן
 
למעלה