אוי מה קרה - ביקורת על באפי VS דרק
רק אקדים ואומר שזאת סה´כ ביקורת רעה מאוד על הפרק, ואני יודע כמה מעצבן זה לשמוע משהו אם אתה ממש לא מסכים לו... לדעתי נקודת הפתיחה של הפרק היא מראש הימור גדול, והכותבים היו חייבים לדעת את זה. לקרוא לפרק באפי VS דרקולה זה ללכת על הדפוס המוכר מהקומיקס - סופרמן DOOMSDAY VS וכו´. הרבה פעמים היריבויות באות מעולמות שונים לגמרי, לדוגמא PREDATOR VS ALIEN, שהיו סרטים נפרדים, אבל החיבור בינהם כ´כ "מגניב" שרוצים לראות מה היה קורה אם היה עימות בין שני גיבורי העל, ה-ARCHNEMESIS. וזה בעצם מה שקורה כאן - מה הקשר בין דראקולה לסדרה? אין קשר. ובגלל זה הוא גם לא הוזכר עד עכשיו, כלומר הגדרת הערפדים בסדרה עומדת בפני עצמה, ואילו דראקולה זה פשוט סיפור אחר על ערפדים. להכניס את דראקולה לפרק כלשהו מראה על חוסר ביטחון ואמונה של הסדרה עצמה לגבי עולם הערפדים שהיא יצרה. *אבל* יחד עם זאת, צריך לזכור שמדובר כאן על "באפי", והאמיתות או הדיוקים לגבי ערפדים היא כמעט שלא רלבנטית, ובצדק - זאת לא המהות של הסדרה, אלא רק סיפור מסגרת לדברים האמיתיים שקורים כאן, אז מילא... בוא נסתכל קונקרטית על הפרק. הפרק מתחיל בצורה מאכזבת מאוד לדעתי וזאת בגלל שישר רואים את ריילי. לא יודע מה אחוז הצופים שהתאהבו בריילי בעונה הרביעית, אבל לראות אותו בשנייה הראשונה זה פשוט מאכזב. לפרק חסר הדפוס המוכר של פרק פתיחת עונה - אם פעם באפי חזרה אחרי חופשה והיה לה קשה להתמודד עם החזרה, ואם פעם באפי היתה צריכה להתמודד בעיר זרה לאחר שהרגה את חברה ושלחה אותו לגיהנום, ופעם היא היתה צריכה להתמודד עם הכאב של לאבד את אותו חבר ולהתחיל את החיים באוניברסיטה... הפעם לא קרה לה כלום. היא קמה לה, לצערנו שמחה ומאושרת, לצד *ריילי*. ככה הפרק מתחיל. רע. כשבאפי פוגשת את דרקולה בפעם הראשונה, למעשה מסתמן הכיוון האמביוולנטי של הפרק - האם לקחת את "דרקולה" ברצינות או לא. מצד אחר באפי מזכירה את "לסטאט" ובדיחות אחרות של זאנדר מסמנות כיוון מגוחך שגרתי משהו, ומצד שני, עצם ההפיכה שלו לעטלף וכו´ מסמנת שמדובר בכל-זאת על כך שהם לוקחים את דרקולה כמין הערפד החזק בעולם.... למה דווקא הוא, אני שואל, מה הולך פה. הסתירה המעצבנת ביותר היא כאשר ריילי (אשר לא תורם לדעתי דבר לפרק ורק מעצבן את הצופה) הולך לדבר עם ספייק. כרגיל ספייק מדגים יכולת משחק ברמה הגבוהה ביותר והסימפטית ביותר, ואנו למדים שספייק מכיר את דרק (the bugger owes me 11 bucks) או משהו כזה - ופתאום אתה אומר לעצמך - מעולה! התייחסות באפיסטית לכביכול האגדה הזאת. אבל מדוע ספייק אומר שכל מה שדרקולה עושה זה להטוטים (מה שהיינו רוצים לראות) כשבכל הפרק ברור לנו שזה לא המצב. האם הוא לא יודע? האם הוא אומר את זה בכוונה? האם הוא למעשה פוחד גם הוא לגמרי מדרקולה? איך זה מסתדר לנו עם WILLIAM THE BLOODY, ספייק כאחד הערפדים היותר חזקים שאמורים להיות.... לא ברור. מה גם שחבל שספייק מופיע רק לדקה וחצי בפרק בעוד שריילי מופיע בכ´כ הרבה סצינות לדוגמא. שנינויות - כמה שנינויות מצוינות וקטעים טובים, דווקא לא של זאנדר (היו קצת אבל לא תמיד במקום), אלא של חברתו לחיים (למרות שיש לי תחושה שיעיפו אותה מהסדרה מתישהו בעתיד וחבל, אל תגידו לי) ("הייתי צעירה בת 700..."), ושל באפי - "!I WAS THINKING - BAT ", הזכירו שבאפי לא באמת איבדה מרמתה.... נקודת אור של הפרק היא כמובן הסיפור של ג´יילס - ווילו - באפי. ג´יילס נותן משחק מעולה כאשר הוא מספר על תכנונו לעזוב, ווילו מספקת רגעים מצוינים כאשר היא מנסה למנוע ממנו ללכת לאורך הפרק, והסוף - המונולוג של באפי מאוד במקום והתגובה של ג´יילס מושלמת. יפה מאוד שמתייחסים לפרק הסיום המצוין של באפי מהעונה הרביעית, לגבי הקוטלת הראשונה. רגע מצוין בודד של המאבק של באפי נגד דרקולה גם הראה את הסצנה מסיום העונה הרביעית, כאשר דרקולה נתן לבאפי לטעום מהדם (מה שסיפק גם את אחד המשפטים הטובים במאבק - "האם לא רצית לטעום אף פעם..."). הקירבה והפחד של באפי מהרוע זה דבר אחד טוב מאוד שיצא מהפרק, רק חבל שהיינו צריכים לעבור את הסיפור של דרקולה בשביל זה. בכל מקרה - הסוף טוב, אלא ש...... הכל נהרס עם הקטע של האחות של באפי. אולי זה משתפר, אבל לסיים את הפרק ככה זה מגוחך מדי, גם אם ברור שצריך משהו חדש בשביל פתיחת עונה... בכל זאת, GIVE US A BREAK, זה לא "היפים והאמיצים" וזה גם לא "המכושפות" שהנה - נמצא לנו אחות אבודה. חבל. סה´כ על הפרק - הקונספציה של "באפי ורוע" (שאמנם שוב לא מקורית אבל תמיד יפה לראות את ההתגלמות של הרעיונות בבאפי. "עם כוח גדול מגיעה אחריות רבה, ועם קסם ויכולת תמיד טמון גם הצד האפל וצריך לדעת איך להתמודד איתו") מבשרת טובות על העונה ועל ההמשך. הבחירה של השימוש בדרקולה על הפנים, ואני מקווה שהמשך העונה ישכיח זאת. ושריילי ימות מוות מחריד.