משל קטן

ונוס4

New member
../images/Emo184.gif../images/Emo184.gifמשל קטן

ציטוט מספר. חתול גדול ראה חתול קטן רודף אחר זנבו ושאלו."למה אתה רודף במרץ כה רב אחר זנבך? אמר החתלתול,?למדתי שהדבר הטוב ביותר לחתול זה האושר, ושהאושר הוא הזנב שלי. לכן אני רודף אחריו: וכאשר אתפוס אותו אהיה מאושר." אמר החתול הזקן, "בני, גם אני הרהרתי בבעיות היקום. גם אני הגעתי למסקנה כי האושר הוא הזנב שלי. אך שמתי לב שבכל פעם שאני רודף אחריו הוא בורח ממני, וכאשר אני עסוק בענייני, הוא משום מה תמיד בא בעקבותי." לפיכך אם אתה חפץ במידה כה רבה של אישור ,אירוני הדבר שהדרך הטובה ביותר להשיגו היא להימנע מלרדוף אחריו ולא לדרוש.

niva99

New member
אכן-כל מילה בסלע.

היטבת לתאר את המצב.אין טעם לרדוף,כי אז פועלים חוקי המגנטים בעלי הקוטביות הזהה.

yosi43210

New member
לפעמים אני אוהב להתפלסף

מה זאת אומרת "לתפוס אותו"? לתפוס אותו בפה? אם כך, גם החתול הזקן לא מאושר כי למרות שזנבו בא תמיד בעקבותיו, הוא תמיד נמצא במרחק של גוף (+ראש) מפיו של החתול... אגב, לא ידוע לי שחתולים רודפים אחרי זנבם. התכונה הזו יותר מקובלת אצל כלבים, לא?
יוסי

ונוס4

New member
המבין יבין../images/Emo108.gif

. ובזכות הכתיבה, באה ההשירה, החוכמה, התקווה, המעלות הטובות והחוויה המיקרית".{ראה את רובנו ככותבים}

בלי קשר לאושר

לרדוף אחרי הזנב, פירושו להביט לאחור ולהתמקד במה שהיה. כשמסתכלים רק לאחור, לא רואים קדימה ומפספסים את חוויות ההוה ואת ההזדמנויות שקיימות עבורנו בו. אם מרפים מהעבר מתאפשר להתמקד בדברים העכשויים, מתאפשר להנות ממה שיש.

למעלה