כדורי ברזל

pitzky

New member
../images/Emo184.gifכדורי ברזל

הרופאה נתנה לי מרשם לכדורי ברזל, אחרי שבבדיקות הדם שלי הברזל היה נמוך, אני מחפשת עצות לגבי כדורים איכותיים יותר עם ספיגה גבוהה יותר, או מקור אלטרנטיבי לברזל. אני משתדלת לאכול מאוזן עם הרבה קטניות, טחינה עשבי תיבול ועלים ירוקים,בדגש על מזון עתיר ברזל (בשילוב עם ויטמין C כמובן) אבל אני צריכה בכל זאת תוסף, אשמח אם תוכלו לשתף אותי מניסיונכם על סוגי/ וחברות כדורי הברזל, ואם ואיך אתם מתמודדים עם החסר בו. תודה!

באופן עקרוני

כדורי ברזל של קופות החולים עשויים לגרום לעצירות, והספיגה שלהם, ככל הידוע לי, אינה אופטימלית. ברזל עדין/ קל (לכל חברה הגדרה שונה), בפורמולה המשלבת ויטמינים ומינרלים נוספים, התורמים לספיגה, עדיפים לשימוש, וניתן להשיג אותם בכל בית טבע. ישנן חברות רבות שמשווקות את המוצרים, וכל אחד מתחבר למוצר או חברה אחרת, או מתאים לפי התמונה הכוללת. לגבי החסר- מומלץ לבחון את הסיבות לחוסר, האם מדובר בחסר בתזונה? בבעיית ספיגה? דימום? בכל אחד מהמקרים הטיפול יהיה שונה... בהצלחה!

pitzky

New member
החסר../images/Emo186.gif

אני מניחה שהחסר מבעיות תזונה- כלומר אני משתדלת לאכול מאוזן, הרבה קטניות, טחינה פירות וירקות- אבל כנראה לא מספיק עד לפני שנה הייתי צמחונית למעלה מעשור, וגם היום אני לא מרבה לאכול בשר (מנת עוף כפעמיים בחודש) לפי זה אתה יודע לומר לי על חברה מסויימת טובה יותר או פחות? או מה ההבדלים? תודה!

ayelet102

New member
היי

חייבת לציין שגם אני לצערי מגיל 7 או 8 הייתי צמחונית ( או עדיין מממ קשה להפרד ) אחרי כמעט 30 שנה ללא ויותר מידי נפילות בריאותיות וחסר ענקי בברזל אני עוברת מברזל לברזל ללא הצלחה כעת אני לוקחת פלורידקס הוא ממש טוב כי יש בו עוד כמה דברים טובים אבל הרעיון הוא הספיגה כי אחרי כמה חודשים של שתיה כל יום עדיין יש לי חסר אם את בקופח מכבי יש להם ברזל שלהם שהוא גם טוב ללא תופעות לוואי כמעט כמו השתיה ממליצה בחום וכן בשר זו בעיה לא קטנה גם אני התחלתי לפני חודש לנסות לאכול את ה .... זה פשוט מחריד וקשה ואני מנסה פעם בשבוע בכוח אז תרשמי מזונות בעלי ברזל באינטרנט ותתחילי בעבודה בהצלחה

pitzky

New member
אני לא יודעת- חסר יכול להיות כתוצאה מספיגה לא

טובה. אבל אין לי בעיות עיכול בדר"כ

ברזל

למרות שרופאים לא כל כך ממליצים עליו, בדרך כלל אם יש לי חוסר אני משתמשת בברזל של סולגאר. רופאים טוענים שיש בו כמות קטנה יחסית של ברזל ולכן הוא לא יעיל במצב של חוסר, אבל מהניסיון שלי הוא דווקא עזר לי להעלות את רמת הברזל גם בתקופות של חוסר. אבל זה כמובן בתנאי שהקפדתי על ה"כללים", כלומר להפריד אותו ממוצרי חלב וקפאין וגם באופן כללי השתדלתי לאכול מאכלים עתירי ברזל (ואני צמחונית). נכון לעכשיו אני בכל זאת לוקחת את הברזל שהרופא רשם לי, אבל רק משיקול כלכלי. הברזל שניתן בקופת חולים בכל זאת יותר זול בהרבה, מהברזל של סולגאר.

lightflake

New member
המקור הטוב ביותר של ברזל

הוא מהמזון בן אדם שאוכל יחסית מאוזן וטוב (גם צמחוני) ובכל זאת מתגלה אצלו חסר ברזל (ואני מניח שזו לא הבעיה הבריאותית היחידה?) הדבר מעיד על חוסר איזון כללי שיש לתקן אצל מרפא הוליסטי מקצועי. אחרת, לקחת כדור ברזל שקול לאקמול נגד כאב ראש => לא פותר את מקור הבעיה. בהצלחה!

hal767

New member
יש לחפש את הסיבה האמיתית לחוסר ברזל.

אין כל בעיה להזין את הגוף בכמות מספקת של ברזל באמצעות תזונה טבעית נכונה. חוסר בברזל אינו מעיד בהכרח על חסורו בתזונה. יתכן שהגוף אינו קולט אותו כראוי מסיבות שונות, ובאלה יש לטפל. אם זאת הסיבה אז אין טעם לצרוך תוסף, מה עוד שלתוסף ישנן מגרעות רבות. ליקויים בפעולת מערכת העיכול, דימומים שונים, מחסור ביסודות מזון הקשורים בהטמעת הברזל בגוף, תזונה לא נכונה, צריכת מזונות שודדי ברזל ( כמו בשר, דברי חלב, קפה, סוכר לבן, קולה, תה ירוק, קקאו, חומץ ועוד), צריכת תרופות שונות הם רק חלק מהגורמים לבעיה. המלצתי היא לטפל בנושא באופן יסודי ושורשי ולא לחפף באמצעות צריכת תוסף. גישה זאת משאירה את הגורם האמיתי של הבעיה והיא עלולה להפוך לבעיה כרונית. לזאת תהיינה השלכות שליליות נוספות על הבריאות בעתיד.

hal767

New member
תגובתו החומצית בגוף האנושי

מאלצת את הגוף לשחרר מהמאגרים מינרלים בסיסיים כדי לנטרל חומציות עודפת זאת. ברזל וסידן הם עיקר עושי העבודה בתחום זה. כלל חשוב בתזונה הוא שהימצאות יסודות מזון במזון אינה הוכחה להתאמתו למאכל אדם. זאת אחת הדוגמאות לכלל זה.

למעלה