וגם אני הייתי שם הייתי שם בחווי"ה בוגרת|חיבוק
שלום לכולם. בחרתי להתייחס להודעה הזו של שרון בדרך מקורית- חזרתי לארכיון לשנה שעברה והוצאתי את אותה הודעה שלי משנה שעברה לגבי חווי"ה בוגרת ואז קצת להביא ציטוטים שלכם אחרי חווי"ה בוגרת. מעשה שהיה כל היה:
ההרשמה לחווי"ה בוגרת גם הן הגיעו לסיומן. הזכות שלנו כמדריכים כמחנכים הוא רק כאשר אנחנו חלק מתהליך חינוכי קהילתי שאנחנו עוברים בעצמנו. השנה הנושא שאתם בחרתם לעבור הינו היחס לזר ובימים אלו מכינים לכם חווי"ה בוגרת מדהימה מלאת עשייה חברתית וחוויות. לכן מי שעדיין לא נרשם , אז קדימה יהיה מדהים- להרשם, מי שמדריך מחוייב להרשם (זה לא צריך להפתיע אף אחד) ...
דני כתב: בשלוש השנים האחרונות (בשבילך שרמן) חוויתי את החוויות המשמעותיות בחיי. נוער תל"ם הפכה להיות הקהילה שלי והבית שלי, המשפחה שלי, הכתף התומכת וזרועות המחבקות. אי אפשר לפרט טו לפשט במילים את כל מה שקיבלתי, ומה שאנחנו עושים כל כך מבורך וחשוב ויפה. הקהילה הזאת היתה חלק עיקרי בתהליך ההתבגרות שלי, בתהליך הקליטה בארץ וההשתלבות במסגרת חברתית, ובתהליך גיבוש הזהות הישראלית הערכית והיהודית שלי. בורכתי להיות חלק מהקהילה הזאת, היתה לי הזכות. כרגע בתוכי יש רגשות מעורבים, מצד אחד הרגשה של מיצוי, של מימוש עצמי במסגרת הזו ובצורך והבשלות להתקדם לשלב אחר ומצד שני קצת תסכול על טבעה של תנועת נוער, דור יוצא דור נכנס, זמן החיים של חבר שכב"ג הוא שלוש שנים בלבד, וכמה שהן עוברות מהר. הקהילה הזאת חשפה אותי לעולם המרתק של יהדות שאני יכול להתחבר אליה, וכיום אני לא יכול לחשוב על עצמי בעתיד אלא כעל פעיל בתנועה ליהדות מתקדמת. לכל אחת ואחד מכם תודה. תודה לנוער תל"ם כי בזכותה אני יוצא לשנת הגשמה מדהימה ומאתגרת עם האנשים הטובים ביותר
המחברות כתבו: על הכללל בחווי'ה בוגרת! פשוט היה ממש כיף, מעניין, משמעותי, חדש, מצחיק, חזק, אמיתי והכל בזכותך וכמובן גם בזכות דנה ... פשוט אין כמו עליכם!
נועה ציונות כתבה: אני לא חושבת שעוד הספקתי להתרגל הבייתה. החזון, הרצון, ההיי המטורף שתמיד יש אחרי חווי"ה עוד אופף אותי. כל מעשה שלי נעשה במחשבה שתהא לו השלכה קריטית. הפעם אני לא רצה כמו מטורפת אחרי אנשים בצעקות כמו "איפה הכובע שלך?" או "מה עם הנעליים בחור צעיר??", כי כבר הספקתי להתרגל לחיים אחרי ההדרכה בחווי"ה בוגרת, אבל הכל עדיין מגיע ממקום אחר, תלמאי יותר, בוגר יותר, שקול יותר. אני חייבת במקום הזה להודות למדריכי חווי"ה בוגרת – לא חשבתי שיהיה לי כל כך מעניין, אני מודה (יופי של עבודה עם המטרה המרחפת, שלא נדע על זאת בשער השני - "החניך לא יתבולל"- הצלחתם), וכמו שאמרתי בסיכום – הועשרתי עד מאוד. וכמובן, נהניתי מאוד. אז דנה ואודי, תודה. וגם אני כתבתי
: כל זה אחד הרגעים שהיו לי המשמעותיים ביותר היו בחווי"ה בוגרת (כמובן ... זו עדיין אני..) כאשר ראיתי אתכם מדברים על עצמכם ועל השכבה הבוגרת לאן? התנועה לאן? זה מה שמקסים אותי כל פעם מחדש ולמען השכבה הבוגרת ובזיק הזה בעניים הכל שווה. אני חושבת שבלבול מיתוך שורשים עמוקים הוא אחד המצבים המשמעותיים ביותר לצמיחה של כל דבר ובמיוחד לצמיחה של תנועה. עתידה של התנועה ושל הצמיחה והעמקת השורשים שכלכך משמעותיים לכולנו תלוייה בכולנו ועל כן "חסר גלגל אני גלגל" (א.ד. גורדון). יש עוד ציטוטים רבים בדף 204 בארכיון לתאר את שיא הכיף של כל המחנה והוא חווי"ה בוגרת, זמן שלכם להיות חניכים,זמן שלכם לקבל ללא תנאי ממדריכים בוגרים, זמן להתבלבל, זמן להנות, זמן קהילה וזמן להרגיש משמעות בעולם הזה. אני אומרת לכם בהתחייבות . אנחנו עושים את חווי"ה צעירה למען חווי"ה בוגרת
. חווי"ה כמו שכבה צעיחרה אין לה
ערך ללא השכבה הבוגרת וללא חווי"ה בוגרת
. אוהבת ומקווה לראות את כולם . רינת