רשפית

New member
../images/Emo18.gif

אני נשואה מזה שנה לבחור מקסים ונפלא. אלא ש... אנחנו שונים מאוד מכל בחינה אפשרית כולל הרקע שלנו. העובדה הזו גורמת לחיכוכים מדי פעם כאשר ההתפייסות היא בבחינת 'שביתת נשק' ולא 'הסכם שלום'. אני מאוד חוששת שבעתיד הפערים הללו ביננו יהיו לנו לרועץ ואפילו יותר מורכבים (כשיש ילדים למשל). ניסיתי לדבר איתו כמה פעמים ולהסביר לו כמה חשוב ללכת ליעוץ ולקבל כלים להתמודדות עם דבר כל כך מורכב כמו זוגיות, אך הוא מסרב בתוקף. איך אני מצליחה לעשות זאת?? למרות התנגדותו הנחרצת? יש למשהו רעיון?

seeyou

New member
ללכת ליעוץ ?../images/Emo22.gif

אתם מאוד מכל בחינה אפשרית.... כולל הרקע שלכם.... אז מה? היועצת תוכל לשנות את המצב הנתון? ידעת על אותם "מכשולים" לפני החתונה? ישנם דברים שלא ניתן לשנותם - רק להשלים איתם ואם לא....לא! יוסי

ליוסי האורקל, אולי תחריש מקלדת?

לא חובה יוסי החכם להגיב או לייעץ לכל בקשת עיצה או עזרה. אתה אינך האורקל של הפורום, ולכן אולי כדאי לפעמים כשאין לך באמת משהו חכם או פרודוקטיבי לאמר, להחריש, ולתת לאצבעות מנוחה. רשפית מבקשת ללכת לייעוץ, לא כדי לשנות את מה שאי אפשר אלא כדי לקבל ייעוץ וכלים להתמודד איך לחיות עם הפערים, יותר נכון עם השפעותיהם על חיי הנישואים שלה, ולמה שלדעתה פוגע ופוגם בחיי הזוגיות שלה, איני יודע כמה יכול ייעוץ שכזה לעזור או לא, אבל למה לא לנסות?, מי שמך לשלול דברים בצורה כה נחרצת ומתוך טיעון טיפשי שכזה?, אז אנא יוסי ילד שלי מוצלח, קבל עיצת חינם והחרש כשאין לך מה לחדש או להגיד באמת. ולך רשפית יקרה, לא ברור ממכתבך מצד מי מתעוררים החיכוכים בינכם, האם יש צד דומיננטי יותר לכך? . אי אפשר לקחת את בן זוגך בניגוד לרצונו לקבלת ייעוץ, אפשר לנסות ולהמשיך לשכנע , אבל אם חשובים לך חיי הזוגיות עמו וזה כל כך מפריע לך, אולי בינתיים חפשי את, לעצמך בלבד, ייעוץ מקצועי ועזרה. תעבדי על עצמך כדי ללמוד להתמודד עם השונות והפערים שביניכם, ועם מה שמפריע לך עם הפערים הללו. אני רשפית, גם כן יוסי, אבל בניגוד ליוסי הוא חושב שכדאי לנסות, אולי זה כן יעזור, להזיק זה לא. כל טוב לך ובהצלחה.

47גרציה

New member
יצאת קצת טמבל

כי לא הבנת את הנקרא. יוסי כתב שהוא נגד יעוץ בציניות, צחוק, הוא מדגיש את זה. קרא שוב ותתנצל.

גרציה, אולי אני כזה,אבל בטוח שאת!

גרציה נדחפת, ניסיתי לקרוא שוב, אז כנראה שאני באמת טמבל,כי עדיין לא הבנתי מה כוונת המשורר. אבל סביר יותר שאת כזו, ואני לא חוזר בי במאום, כי מה השורה התחתונה של ההצעה "הצינית"?, והאם יש בכלל מקום לציניות כאן? מול אנשים כואבים, שלא משנה למה והאם יש ממש בכאבם, כי בשורה התחתונה ככה הם מרגישים ולכן מוטב שתחרישי את גם כן חכמה מטעם עצמך.

seeyou

New member
True Friends-../images/Emo140.gif

True Friends are like diamonds, precious and rare.False ones like autumn leaves found everywhere. תודה על מה שכתבת לא חייבים להסכים בכל דבר זכותו של כול אחד לכתוב מה שהוא מרגיש ,מבין ולא סתם לכתוב. A word gets its meaning by the person who speaks it. המשך יום נעים keep smiling יוסי

seeyou

New member
כך את מגיבה בדרך כלל?../images/Emo22.gif

The real art of conversation is not only to say the right thing at the right time- but also to leave the wrong thing unsaid at the most tempting moment. One of the most important things in communication is to hear what is not being said. (Peter Drucker)

לא רק שם

New member
מסכימה עם כל מילה

לתשובות התוקפניות והפרימיטיביות - אין מקום פה במקום שאנשים חושפים את עצמם ונפתחים בכאב. התשובות של יוסי הרבה פעמים הן מלח על הפצעים - יוסי לוקח את עיקרי הדברים הכואבים ומסכם אותם במשפטים קצרים ובסיסמאות, מבלי לעזור במאום, בסגנון של "אז, מה את רוצה/מצפה עכשיו? לא ידעת את זה קודם?" מצאתי שתשובותיו תוקפניות יותר כלפי נשים. אני כבר הערתי פעם אחת - כשאין מה לחדש, אז שותקים, אבל קיימת כאן אובססיה במענה לכל הודעה בפורום ולא על מנת לעזור. כלל וכלל לא - יותר בשביל להכאיב. וזה נמאס. יוסי, אתה משאיר אחריך שובל של כאב וערפל של אנרגיה שלילית שקשה לפזר. אם אתה כועס ולא מאושר, אל תדביק אחרים. תכתוב רק אם אתה יש לך יכולת לגרום לאנשים להרגיש טוב יותר ויש לך מה לחדש להם, אין טעם לכתוב רק בכדי להטיח בהם את תסכולך האישי!!! זה אכזרי מדי לעשות זאת על גבי הפורום הזה.

dovk

New member
את צודקת בכך שכדאי ללכת ליעוץ

ולקבל כלים להתמודדות עם הזוגיות, אבל את לא יכולה להביא אותו לשם אם הוא לא חושב כמוך, אלא אם... תלכי לבד ליעוץ, ותתחילי להגיב בכל מיני מצבים בצורה יותר "בריאה" (זה ביטוי קצת בעייתי, אבל אני מקווה שאת קולטת את המובן החיובי של הדבר). אם תעשי את זה, אני מוכן להתחייב לך כאן בכתב שתוך כמה חודשים (לא מעט), אחת משתי האפשרויות תקרה: 1. הוא יחליט שהוא מצטרף והמערכת הזוגית שלכם תשתפר פלאות 2. שניכם תבינו שזה לא זה ותיפרדו מבלי שתצטרכו להלחם ולפרנס עורכי דין ואם זה יקרה - 3. בן הזוג הבא שתבחרי יהיה מתאים לך יותר. צריך משהו יותר מזה? בהצלחה, דב

s h o o s h a

New member
שונים ומשלימים

"...אנחנו שונים מאוד מכל בחינה אפשרית כולל הרקע שלנו..." יכולה להניח שדווקא עובדה זו היא שהיוותה את ה'דבק' שחיבר ביניכם בתחילת דרככם. השונות הזו ביניכם. היא זו שהשלימה בכל אחד מכם צד שלא היה קיים בו אלא בצד השני. תשאלי/ו את עצמך/ם מה השתנה בשנה אחרונה ומדוע הפך ה'דבק' הזה לאבן נגף ביחסיכם? חושבת שאם תדעו לענות לעצמכם על שאלה זו יהיה קל יותר להמנע מחיכוכים ובהחלט הסתייעות באיש מקצוע שתיתן לכם כלים להתמודד עם התוצאות הללו (המריבות) ולימוד דרכים איך לא להיקלע אליהן מלכתחילה יכולים להוביל אתכם לזוגיות טובה יותר. כרגע, הייתי ממליצה לך לא לחשוב על הבאת ילד לעולם, לא בזמן שאינך בטוחה איך תימשך ואם תימשך הזוגיות שלך. ילד אינו פיתרון! כתב לפניי דוביק שכדאי אולי שתפני באופן עצמאי לטיפול ואני מצטרפת להמלצתו. תבחני לבדך את טיב ומהות הקשר ואת רצונך האמיתי להישאר בו ולנסות להשקיע בשיקומו. בן זוגך? בשלב מאוחר יותר ייתכן וירצה להצטרף ויתכן ולא, אבל בידייך, כאמור, תהיה האינפורמציה האישית והכלים הנכונים להתמודד עם הבעיה מזויות שונות. ואם בסופו של דבר תחליטי/ו שזוגיות זו נידונה להסתיים, תדעי שעשית כמיטב יכולתך להצילה. בהצלחה

adam33

New member
לתת

את יודעת... שאנו מוצאים את היקרים לנו בגלל השונות שלהם.. ובפועל לאחר שנים השונות הזו גורמת לנו להתרחק מהם אתן דוגמא: למשל הית במסיבה וראית מישהו ביישן מתוק וחמוד ולכן התחתנת איתו לאחר שנים את בוכה מפני שהוא לא אחד שיוצא למסיבות ונמצא תמיד בבית ולכן תתחילי להחזיר לך את האהבה שלך דווקה לשונות שלו כי זה מה שמייחד אותו בעינייך וגורם לו לרצות בך כעת לגבי מה לעשות? הבעיה העיקרית היא כיצד להביא אותו למודעות ולהביא אדם לשינוי... ישנן כמה דרכים ואגע במקצתן... קחי אותו להצגות שמשולבות בהן בעיות נישואין צפי בסדרות שקשורות לכך כמו הסדרה בערוץ עשר מאוחר בלילה[ סדרה אנגלית] תגדילי את מעגל החברים שלכם כל הפעולות הללו יגרמו לו לחשוב קצת לא מה שקורה לאחרים בסרטים אלא מה קורה לו בפועל ובפעם הבאה שהוא עושה משהו הוא יחשוב לשניה אם ניתן להרגיע את המינון של הכעס שלו.. בהצלחה

למעלה