תגידו -

SupermanZW

Well-known member
תשובות

1) 22. 2) אינטרנציונאלי. 3) לא משנה לי. 4) אנגלית. 5) ככה.

ymz

New member
ככה זה לא תשובה לא לימדו אותך ../images/Emo8.gif

אוקיי:

14 באוקטובר ישראלים תלוי באיזו חברה עם איזה אנשים, ממש לא קשור למוצא שלהם עברית רוסית אנגלית מעורבב:) כי ככה יוצא

l1zard

New member
:]

המממ.... אני כבר כמעט 10 שנים בארץ.. מגדירה את עצמי רוסיה...... מרגישה הכי נוח שבעולם עם רוסים... :] ומעדיפה לדבר ברוסית... למה? כי לא יודעת.. ככה יותר טוב לי וככה אני מרגישה... אינלי הסבר...

אומרת :)

אני 10 שנים בארץ אני מגדירה את עצמי כרוסיה נוח לי ע כולם!!! לא משנה לי באיזה שפה לדבר.. העיקר שיבינו אותי

אפשר לשאול במה זה מתבטא ההגרה שלכם

את עצמכם כרוסים? בשונה מהגדרה כישראלים?

Evil Gremlin

New member
זה סתם מין משהו כזה

כי יש הרבה דברים שאפשר לומר בבטחון שאנחנו שונים מ"ישראלים" למרות שדוגרי (בכוונה השתמשתי בביטוי ישראלי) זה לא ממש משנה אבל עדין ההגדרה קימת וגם השוני

נכון, יש את עניין השוני, אנחנו באמת

שונים מכאלה שנולדו בארץ, אבל מכאן עד להגדרה בתור "רוסים" יש מרחק גדול. זאת אומרת, אתה חי בישראל, אתה אזרח ישראלי, אבל מגדיר את עצמך "רוסי"? זה כאילו אתה מוציא את עצמך מחוץ לזה, מחוץ למדינה שלך. אתה זה שלמעשה מבדיל את עצמך מהשאר. אני מקווה שזה לא נשמע תוקפני, ושלא תבין אותי לא נכון, פשוט ככה אני רואה את זה.

l1zard

New member
נכון..

נכון שאני חיה בישראל וכל זה.. אבל אני לא מרגישה ישראלית... אינלי מנטליות כמו שלהם, אינלי את הקלות שבה הם מדברים בעיברים.. אינלי שום דבר משותף לישראלים.. אפילו הדת שונה! אז למה אני אמורה להחשיב את עצמי למשו שאני לא?

qwerton

New member
מנטליות ישראלית? יש דבר כזה?

ומה הקשר לדת? אני חילוני אתאיסטי וכך גם הורי. מה זה מנטליות ישראלית? זאב רווח? סרטי בורקס? ישראל זו מדינת מהגרים ואין לה עדיין זהות מגובשת. לגבי הקושי של לדבר בעברית אני מסכים, אבל זה מה שמפריד אותך מהישראלים?

l1zard

New member
לא..

מה שמפריד אותי מישראלים זה שעם רובם אין לי שפה משותפת... אין לי פשוט על מה לדבר.. ותעשה טובה... אתה יודע שרוסים שעלו מהארץ שונים מאנשים שנולדו כאן לשל... אני לא טוענת שאנחנו יותר טובים, כי זה לא נכון.. אבל אנחנו בכל את שונים..

Evil Gremlin

New member
אני רוסי במדינת ישראל

אני אזרח ישראל אני משרת בצהל של ישראל אני גר פה זה הבית שלי...אבל אני רוסי פה..ברוסיה בקושי היתי שורד

"זה הבית שלי" - אתה אמרת. אז איך

זה שאתה לא ישראלי בשבילך? נכון שאתה כביכול רוסי פה, גם אני ככה, וכל העולים ככה, אבל זה רק לאנשים בורים וצרי מוחין שמסתכלים עלינו ככה. הילדים שלנו, הדור הבא כבר יהיו ילידי הארץ, והם לא יתעסקו בבעיה הזאת. ואני לא חושבת שאתה צריך להבדיל את עצמך, לא להחשיב את עצמך ישראלי, בגלל אנשים שמנסים לגרום לך לחוש לא שייך? למה לתת להם לנצח? אתה משרת בצהל, אתה חי פה, את הישראלי לכל דבר. גם אם יש לנו מנטליות שונה, ולא נולדנו פה, זה לא אומר שאנחנו לא ישראלים

Evil Gremlin

New member
אני באמת חושב שהיא התכוונה

לא למה שאתה התכוונת...אני ישראלי הכוונה היא שאנחנו נבדלים מהילדים ה"איזרים" המרוקאים למשל או כל האלו שלא הגיעו מחבר העמים...אנחנו ישראלים כולנו אבל בחברה הישראליעת יש מרוקאים אשכנזים, רוסים וכו'...

AeroSlash

New member
הנה אני...

כמה שנים אתם בארץ? 5 [כולם הציעו לי לעשות חצי בגרות בסוף דווקא הסתדרתי איכשהו]... אתם מגדירים את עצמכם ישראלים או רוסים? לא מגדירה את עצמי... לכל אחד יש את הצדדים שלו מרגישים יותר בנוח בחברת ישראלים או רוסים? אולי קצת יותר כיף בחברת רוסים אבל בעיקרון אם מישהו בן אדם נורמלי אז לא משנה אם הוא רוסי, תימני, מרוקאי, טריפולטאי, פולני, שוודי או אוקראיני... מעדיפים לדבר עברית או רוסית? אני אוהבת את רוסית יותר מאשר עברית, סתם שפה יותר עשירה..

EMILY666

New member
עונה למרות שאני לא עונה בדרך כלל

כמה שנים אתם בארץ?4 וחצי אתם מגדירים את עצמכם ישראלים או רוסים? אהמ ישראליה עם עבר רוסי שאני לא אשכח בחיים מרגישים יותר בנוח בחברת ישראלים או רוסים? לא הכפת לי כזה אבל יותר נוח עם רוסים מעדיפים לדבר עברית או רוסית? גם וגם אבל יותר רוסית כי זות שפה מלידה=))

Angel lips

New member
תשובות של חןןןןןןןןןןן

חן בארץ 15 שנה... חן מגדירה את עצמה כישראלית בחו"ל ואוסיה בארץ לכו תבינו... חן מרגישה בנוח בכל מקום כמו בבית.. רק הבעיה היא שלא כולם מרגישים נוח לידה :) חן דוברת בשתיי השפות כעדיפות לעברית... למה? מה זה למה?...

Zot ani 1

New member
שבוע טוב לכם....ותשובות...:)

אמממ... אני 10 שנים בארץ.... אני מגדירה את עצמי קודם כל יהודיה...ואחרי זה ישראלית שעלתה מרוסיה... תאמת לא איכפת לח באיזה חברה להיות אבל יותר נוח לי עם רוסים... מעדיפה לדבר בשני השפות...בעצם יוצא לי תמיד מעורבב מילה ברוסית מילה בעיברית...חחח אבל העדיפו לרוסית כדי לא לשכוח אותה...

למעלה