שאלה דחופה!

../images/Emo18.gifשאלה דחופה!../images/Emo134.gif

מישהו כאן מתנדב בארגון כלשהו? ז"א בתרומה לקהילה? ממש ממש דחוף
תודה.

KiShKooSh

New member
סתם שאני אזכור לשמוע..

לי יש ב 15 אמ... תנסי בכל האתרים של ההתנדבות, בתפוז יש מלא כאלו למשל צ.ב.ע(צעירים בונים עתיד) דרכם אני מאמינה שימצאו לך אנשים

daniel ben ari

New member
היא מתכוונת להתנדבות בקהילה יותר מבחברה../images/Emo3.gif

נו לא יודעת איך להסביר
גם אני שהיא שאלה ישר אמרתי "בני המושבים".. אבל התנועה זה מעיין מסגרת כזו של תנועה.. זה לא ללכת ולהתנדב באיזו עמותה..

סליחה?!

ההסבר היחיד שאולי עוד אפשר להבין למה תנועות נוער זה לא מסגרת התנדבותית(ולטעמי זה מאוד התנדבותי)זה משום שאנחנו משלמים כדי להיות חלק במסגרת הזו. עוד דבר שאלת בקשר לתרומה לקהילה?אם הצופים לא עונים על זה ה' יודע מה כן

../images/Emo26.gif

*"תנועת הצופים תעודד עזרה לזולת וערבות הדדית" *"תנועת הצופים תעשה כל שביכולתה לפתרון מצוקות חברתיות" אלו שני ערכים מתוך רבים אחרים שעלפיהם מושתת תנועת הצופים, כל מדריך משתדל שבכל מערך שחניך עובר יש לפחות פעולה אחת הקשורה בעזרה לקהילה ובתרומה לה, מעבר לכך ישנן פעילויות שבטיות וגדודיות בכל מהלך השנה המדגישות את חשיבות התרומה והעזרה לקהילה וכמו כן אי אף חניך שלא עובר ולא מרגיש כמה התרומה והעזרה לקהילה מאוד חשובה לקהילה עצמה ולו עצמו, בקיצור, החניכים עוברים המון פעילויות שעוזרות לקהילה(לדוגמא,לפני שבוע החניכים של השבט התרימו למען האגודה למלחמה בסרטן,בראש השנה הלכנו ביקרנו ילדים חולים בבתי חולים,חלקנו להם תפוח בדבש וניסינו לעודד אותם כמה שאפשר-כמובן שזה רק חלק פעור מהפעילויות) יש בכל שבט בארץ מרכז קהילה צעיר שתפקידו לארגן פעילויות קהילתיות. חוץ מכל זה, כל מדריך בכל פעולה מעביר ערכים לחניכים שלו, אחד מן הדברים הראשונים לפני שאתה בונה פעולה לחניכים שלך זה לבחור ערך מוביל שחסר להם,שאתה מאוד רוצה להעביר,שאתה חושב שיהיה חיוני באמת להעביר אותו וכמובן שתנועת הצופים מאמינה בו, למעשה חניכי התנועה עוברים פעולות ערכים בדרך המתודיקה,הכיפית, התוצאות כמובן לא מידיות,החניך עצמו עובר תהליך ממושך שלפעמים נמשך ימים,חודשים,שנה אחת ואף שנים. זה לא עזרה ותרומה לקהילה?!?!

ילד רע 16

New member
יש אצלי בכיתה בערך 10 אנשים מהצופים.:) חח

ויורדים עליהם כל הזמן וזה.. חחח שהם חננים:) ואנחנו עוד בי"א חח אבל הכל בצחוק ומאהבה:) תכל'ס נחמד להיות בצופים

הוכחה=]

הגדרת התנדבות לפי ויקיפדיה-"התנדבות היא מעשה שנעשה מרצונו החופשי של האדם, ללא תמורה חומרית כלשהי ונעשית כלפי רעיון או מטרה מסוימת. חלק מההגדרות גם מתייחסות לתפיסת הפעולה כבעלת ערך על ידי המבצע אותה" אנחנו עושים את מרצוננו החופשי ללא שום תמורה חומרית(אף משלמים על זה) תנועת הצופים בהחלט תנועה התנדבותית שנרתמת לעזרה לקהילה יחד עם ערכים רבים אחרים

אממ../images/Emo134.gif

לא אמרתי שתנועות נוער לא תורמות לקהילה(כי הן כן) אבל אני מחפשת מישהו שמתנדב בארגון שמקדיש את כל כולו לעזור לקהילה נזקקת מסויימת. והצופים לא עונים על זה...

ילד רע 16

New member
לא יודע עד כמה זה עוזר מה שאני אומר,

אבל דעי לך שבי' כשיש את פרויקט "מחויבות אישית", מבטלים לצופים ולשאר תנועות נוער את המחויבות במקומות השמה אחרים, כי זה לא רק מהזמן שלהם, זה גם ממש כמו המחויבות עצמה, רק שכאן זה על תקן התנדבות לדעתי. אני באמת לא יודע מה הם עושים שם... זה יותר חברה וערכים וכו', אין לי בדיוק מושג איך זה התנדבות, אבל זה לא משנה. אני חושב שזה די שקול להתנדבות או מחויבות או מה שלא יהיה.

למעלה