קולה בחלל

טל ענבר

New member
../images/Emo18.gifקולה בחלל

בשנת 1985 שוגרו לחלל במעבורת החלל צ'אלנג'ר פחיות מתוצרת פפסי וקוקה קולה, במסגרת ניסוי. הבעיה בפתיחה ושתיית משקאות תוססים הארוזים בפחית - בהעדר כבידה, המשקה יזנק החוצה וירחף בחללית. כמו כן אם לא שותים את כל הפחית אי אפשר לשמור לשימוש מאוחר יותר.

טל ענבר

New member
פחית חלל של חברת קוקה קולה

שימו לב למנגנון הייחודי לנקירת הפחית ולקשית עם השסתום המונע מהקולה לצאת אלא בלחיצת כפתור

טל ענבר

New member
רפליקה של פחית החלל

הוצעה למכירה בשנת 1985-1986, ויתכן שניתן להשיגה עדיין בחנויות של מוזיאוני מדע. אני מחפשה כבר שנים, ללא הצלחה

KaNiJa

New member
../images/Emo12.gif אני בהלם, אני בשוק ואני המוווום

חשבתי שאני אוסף פה פחיות...
אני רוצה אני רוצה אני רוצה פחיות מהחלל... לא ידעתי שעשו כאלה דברים! ממש חידשת לי עכשיו! יש לי עוד 2 פריטים לחפש עכשיו! אני אשמח לראות את הפחית פפסי שקנית בהזדמנות. מדהים!!!

KaNiJa

New member
תודה טל! שאלה...

ככה אתה קנית את הפחית אצלך, נכון? רק רוצה לוודא... היא הגיע במצב מושלם? שום בעיות?

11moti

New member
נראה כמו מתקן לקצף גילוח

ובטח כמו כל דבר תעופתי עשו לאפשרות הפתיחה -גיבוי למקרה תקלה-ומצב חרום-
סתאאאם

11moti

New member
ובאמת -איך דואגים שאפשר יהיה

לשתות את הנוזל-הרי בכובד הוא לא יורד לתחתית המיכל בכדי שאפשר יהיה לינוק עם הקשית,? אז מה,יש מכסה השוקע עם גובה הנוזל? וואלה -כשאני חושב על הפרטים ולכל שטות כזאת צריך לתת פתרונות הנדסיים/פיזיקאלים -כבר עדיף לא לשתות..

טל ענבר

New member
מה הבעיה?

ראשית, המשקה תוסס ולכן הוא נע אל עבר הפייה. שנית, כמו שאתה שותה (מקווה שאתה לא, אבל לשם הדוגמא) טרופית באמצעות קש - מופעל כוח יניקה על ידי הפה. (והתכוונתי רק לנושא שתיה, ותגובות מותרות מגיל 18 ומעלה!).

11moti

New member
השאלה היא אם חצי מיכל ריק אז

הנוזל יכול לרחף בכל המיכל ולא רק בתחתית ,אם מדובר בשקית ששואבים את תכולתה אז אין בעיה ,כי היא תמיד מלאה בנוזל ההולך ונגמר,ואין לו לאן "לברוח" השאלה היא לגבי פחית

טל ענבר

New member
ועכשיו - פפסי!

פחית זו, רפליקה של הפחית האמיתית שהשתמשו בה בחלל, נקנתה על ידי אתמול - בעשרה דולר בלבד!

טל ענבר

New member
פפסי קולה בחלל - מצב פתוח

אגב, אתם מוזמנים להציץ בגלריה החדשה שלי, שעוד תתרחב, של פריטי מזון חלל אותנטיים המצויים ברשותי.

תמיר1991

New member
יפהפה!

ולגבי הגלריה - אני מניח שאילן רמון לא אכל מהשרימפס
תמיר.

למעלה