פריקת עול

ליסחן

New member
../images/Emo18.gifפריקת עול

אני מתנצלת מראש על ההודעה הזאת. היא מלאה בתסכול, עצב ומרירות (מומלץ לא לקרוא כשמצב הרוח טוב). חזרתי הביתה. מעניין שככה אומרים את זה. מעניין כי זאת לא כל כך חזרה, כשחושבים היכן ביליתי את היומיים האחרונים (ואת רוב זמני, מאז כתה ט'). זה גם מעניין מפני שה"הביתה" הזה שמדברים עליו, הוא רק דירה מנוכרת בשכונה מוזרה בשם גבעת מרדכי. בכל מקרה, אני עכשיו פה. הגעתי ל"פה" הזה לאחר בילוי כשלושים שעות נפלאות עם תלמאים יקרים, שעתיים וחצי מתוכן - בקבלת שבת מדהימה שחברי נוער תל"ם הרימו (בכבוד!). לבשתי חצאית יפה וחולצה לבנה, כיביתי את הפלאפון, והלכתי (יחפה) לכל הנשמה. התפללתי ושרתי עם קהילתי וחבריי, ובסוף התחבקנו (רובנו) ובירכנו אחד את השני בשבת של שלום ומנוחה. התפללנו, שרנו, התחבקנו ובירכנו, כי זה חשוב לכולנו. כל אחד במידה, צורה וסיבה אחרת, אך זה חשוב. שמונה בערב. בעצם, אחרי. פתח לי באדישות את הדלת איש קטן בשם מיכאל רוגוף (“call me mike”). הכנסתי את עצמי פנימה וראיתי אותו זוחל-בעמידה מהסלון ל... אני כבר לא זוכרת לאן זחל. הסלון בקטסטרופה. על השולחן ערימות של מסמכים וספרים. במטבח, אחותי מתחילה להכין ארוחת ערב. נכנסתי ל"פה" הזה ונזכרתי. נזכרתי שכל ההתלבשוּת, התפילה, הקהילה, קידוש וייחוד השבת - כל זה שייך למקום אחר. אין כזה דבר פה. מה זה בכלל? למה זה בכלל? מי את? נכנסתי לפה ושמעתי את הדממה שמאפיינת את הדירה-המנוכרת-הזאת-בשכונה-המוזרה-הזאת-בשם-גבעת-מרדכי. זאת לא דממה של שבת שלום ומנוחה. זאת דממה יֶבֶשָה. והערב זה צרם לי באוזניים. אז הנה אני. במחשב. באינטרנט. בשבת. מה, היום שבת? וואלה. במקום הזה ששמעתי שקוראים לו בית, אפשר לחשוב שלא ידעו. אולי באמת לא ידעו, רק ראו אותי נכנסת אחרי השעה שמונה, לבושה חצאית וחולצה לבנה וחיוך. זה דבר נדיר – אז בטח שבת. "יאללה," הוא בטח אומר, "בואו נניח את ערימות המסמכים והספרים מתחת לשולחן, נדליק נרות, נשיר איזה שיר שבת של ביאליק, נקדש, בלה בלה בלה... נעשה את כל העסק." באמת תודה. תגיד, למי כל ההצגה הזאת? לך? למה, בגלל השיגרה של מסורת? איכפת לך בכלל? אורתודוקס-לשעבר? חילוני? מסורתי? רובוט? קליפה ריקה? זה מגעיל אותי. לראות מישהו מתעקש לשמור על מסורת שלגמרי חסרת כל משמעות מבחינתו. איזו מצחיקה אני. למה ציפיתי? מה, שאעבור את הדלת ואראה שולחן ערוך עם ארוחה מוכנה עליו, אמא, אבא ואחות לבושים יפה, עם ניצוץ בעיניים, מחכים לבת-המשפחה הרביעית שתחזור, כדי שיוכלו סוף סוף להתחיל את השבת? אז הנה אני. במחשב. באינטרנט. מדוכאת. מעוצבנת. על סף הבכי, אבל לא באמת. בשבת. מה, היום שבת? וואלה. זה כבר לא משנה. זאת לא שבת. זה לא בית. זאת לא משפחה. זאת לא אני. אין משמעות. סליחה.

ליסה דארלינג,

יש לי כמה דברים בנסיון לעודד קצת את רוחך המדוכאת... א. תנסי לא להסתכל על זה ככה, תחשבי, כשמשהו הופך לשגרה זה לפעמים פשוט כי זה נטמע בך ככה, וזה לאו דווקא לא טוב, ובדרך כלל ככה זה עם מסורות, ותחשבי שאם לא היו לנו אותם מסורות שהם לחלקינו שגרות, אולי היהדות שאת רואה בה משהו כל כך משמעותי בכלל לא הייתה קיימת פה היום... ב. לא תמיד הכל מושלם, ואת יודעת מה אומרים, זה קורה במשפחות הכי טובות, אבל כבר ידוע לכולנו כמה כוח יש לך , אז למה שלא תכווני אותו למקום יותר טוב, את יכולה לשנות את הדברים, ולא רק אצלינו בתנועת הנוער אלא גם אצלך בבית, תכניסי ותעבירי להם את כל מה שאת חווה , מרגישה ואוהבת, זה יכול להיות מפתיע, אולי זה מה שהמשפחה שלך מחכה לו כבר הרבה זמן... ג.תסתכלי על זה ככה, זאת הייתה השבת האחרונה שלך לדי הרבה זמן בבית, מחכות לך עכשיו כמה שבתות רצופות בדיוק כמו שאת אוהבת ועם האנשים שאת אוהבת לעשות את זה איתם... ד. ואחרון, את תמיד תמיד מוזמנת אליי, לא נראה לי שאבא שלי אי פעם ילמד מה זה - יותר מידי אוכל... באמת מקווה שהצלחתי לעודד ולו בקצת, מה גם שיכול להיות שזו הייתה כמו נפילת סוכר, שהגעת בהיי ( כמוני) מהקבלת שבת, כך שמה שחיכה בבית היה ניגוד שכזה, שאי אפשר היה להמנע מלהרגיש ככה, ואולי מחר בבוקר תקומי, תכנסי לפורום, תגלי שההודעה הזאת כתובה כאן ואין לך מושג מאיפה היא באה, וגם אם לא, את מוזמנת פשוט לעיין שוב בסעיפים הנראים למעלה... אוהבת המון, סיגל

ליסה

אני קוראת את ההודעה הזו, ודבר אחד עולה לי בראש-שאת מדהימה! זה מדהים אותי שאת יכולה להיות מספיק חזקה לבקר את המשפחה שלך ככה. מדהים אותי שאת מסוגלת לראות במה את, באמת, מאמינה, ואת לא סתם עושה את מה שעושים בבית ואת מה שגדלת איתו. אני חושבת שאת חזקה בגלל שאצלי זה בדיוק ההפך בבית, אז החלק הזה לא מכביד עליי לחיות בדרך שאני מאמינה, לפי המסורות שאני מאמינה. אז שאת תעשי זאת, על דעת עצמך, לפי השיקולים שאת רואה לנכון, בלי שום השפעה חיצונית, אלא על פי שוקלייך.... כל הכבוד! אנ קוראת את ההודעה שלך, ובאמת מרגישה בכאב שלך, ולמרות שזה לא כך אצלי ביום שישי בערב, אני מבינה אותך לגמרי. אבל אם זה עוזר, אני חושבת שאת בן-אדם חזק מאוד (מאוד מאוד!!!) שאת ממשיכה בדרכיך למרות שאת מגיעה הביתה ומרגישה לא שייכת, לא מותאמת או לא מובנת. אני רואה בך הרבה אומץ, ואני ממש מעריצה את זה... אם צריך, אני פה לילה טוב

rafawk

New member
../images/Emo101.gifליסה

כדי שתדעי- אני כל כך אוהבת אותך ואם את אי פעם צריכה אותי אני כאן בשבילך 24/7!! טל'-0545885195
רפא

ליסה

אומרים שהתבונה הגדולה והנהדרת ביותר לאדם היא התובנה לקבל. אז אמרת שהגעת, שטופה ברוח של שבת ובסופו של דבר נוכחת להיות צופה יחידה בהצגה שהמשפחה העלתה לכבוד יום השבת. את מצאת את המקום היהודי שלך, בנית לך זהות שעוד בהתהוות התעצבותה, וזו מתנה שניתנה לך כחלק מהיותך אדם כזה. אדם שתמיד מגדיר את עצמו ותמיד בשליטה, אפשר לראות גם בלי ממש להכיר. כאמור, זוהי המתנה שניתנה לך, זוהי מתנה שאת רכשת לעצמך ובזכותך, ולא לכולם יש אותה. לא לכולם ברורה היהדות שבהם, אם בכלל... אז יש כאלו שמשחקים ב"נדמה לי", וב"נגיד ש..", יש גם מבינהם שמשחקים ראוותנות תוך כדי. אני לא יודעת כלום על הרקע שלך במע' יחסים שלך עם אבא שלך (אם הבנתי נכון, שזהו אבא שלך), אבל ההודעה הזאת מספיקה בכדי להבין שקשה לך לקבל את מה שהוא עושה... או את אותה קבלת שבת שהוא משתדל לחקותה. יכול להיות שהוא ניסה לבנות גשר שיגיע אלייך, בתור מישהי שהזהות היהודית שלה פחות או יותר מובנת לה, יכול להיות שהוא משחק בנדמה לי כפי שאמרתי, יכול להיות שהוא מנסה ליצור תא משפחתי חם יותר. הגיוני שתבקרי דבר כזה, אבל בתור היותך אדם חכם כל כך, תטיבי עם עצמך ותעשי משהו מעבר לזה. הרי את יותר מסתם מבקרת, את באמת יותר מזה. בכוחך לשנות, לשפר, ולתקן. עצם העובדה שקטונתי מלהכיר אותך רק מעצימה את הדברים שנאמרים פה על ידיי, משום שגם בלי להכיר אותך, אלו דברים שאני משוכנעת בהם לגבייך. את מקרינה המון יושר, כנות, הגיון, אנושיות שיאפשרו לך לראות מעבר לזה. ביקרת את הדרך שבה דברים התנהלו באותו יום, עכשיו תחשבי מה את עושה הלאה עם זה. המחשבה שהיכתה בך והפכה את כולנו חברי הפורום לעדים היא הכוח שיניע אותך לשנות, ללמד ולתקן, וכל זה טמון בכוחך האנושי. אני לא בטוחה עד כמה תקראי בעיון את הדברים שניסיתי לכתוב במילים אלייך, אני מקווה שתראי לנכון לעשות כך. אני מעריכה את זה שהרגשת נוח ולכתוב כך בפורום, ועליי לציין שזה מחמיא ומהווה זכות לכולנו. אני מקוהה שתרגישי טוב יותר. תזכרי שאני פה. כל אהבתי..

Daphi

New member
ליסה..

אני מסכימה עם כל מה שנאמר פה ובאמת אין לי מה להוסיף אלא רק להציע את עזרתי או ביתי שתמיד פתוח ואת מוזמנת להתקשר בכל שעות היום!!!! מתה עלייך ומאוד מעריכה...(כל שיחה איתך אני לומדת משהו חדש.) אוהבת תמיד, דפי. נ.ב. תודה על הלכה דודי המצויין שעשית!!

ליסחן

New member
איים ספיצ'לס

תודה. אני עדיין קצת בהלם מעצמי וממה שכתבתי, אבל אני כל כך מעריכה ומודה לכן - סיגל, שיר, רפא ודפי - על שהתייחסן לדבריי בכזה כבוד. זה עושה כל כך טוב לקרוא את מה שכתבתן. באמת תודה. אגב, היום היה לי די בסדר. הבאתי לשרה מתנה, דיברתי עם דודה שלי מלונדון, ישבתי על הספה וקראתי רומיאו ויוליה עם אחותי (כל אחת הייתה צריכה לקרוא בערך 6 דמויות שונות), ראיתי סרט ילדות... היה נחמד. שוב, אלף תודות. אני כל כך כל כך אוהבת אתכן! שבוע טוב

ליסחן

New member
סליחה, שכחתי

להודות לך, מיכל! אלף סליחות, אלף תודות, אלף חיבוקים ואלף חיוכים! אוהבת עד אינסוף, ליסה

../images/Emo24.gif רק תבורכי. באמת.

ליסה-חן, אין לי יותר מדי מה לומר לך חוץ מזה שכל הכבוד לך שהצלחת ליצור לעצמך זהות שאת שלמה איתה, זהות שלך, שלמה, כנה. אני מקווה שיהיה רק טוב אודי. נ.ב לא יכולתי לבוא לקבלת שבת, הייתי בנגב, אבל שמעתי שהיה מ-ד-ה-י-ם-!-! אז כל הכבוד לכולכם/ן!!!!!!

למעלה