נושא טעון

סמדר בנ

New member
הזהרתי מראש שהנושא

טעון - מצד שני לדעתי לא ניתן להתעלם ממקרים כגון אלו שקיימים. שמעתי מספיק דעות של אנשים שחושבים כי ה"זכות" לדאוג לילדים החיילים צריכה להיות רק של הורים שילדיהם התגייסו לקרבי. הלוואי ואף אחד לא היה צריך לדאוג לילדיו. אני מרגישה שיש איזו דיעה רווחת שאומרת "טוב, הוא קרבי, אז ברור שהוא יהיה בסכנה" ושזה בסדר. כל אותם חיילים היו לפני שנה, שנתיים ביחד בביה"ס. ושוב, כמו שאמרתי בהודעת פתיחה, ברור שההורים דואגים לילדים, וחוסר האונים כשיש נפילת קסאמים הוא ללא ספק גדול. הנושא לא היה על עצם הדאגה או עוצמתה אלא על הדרך להגיב לנוכח הדאגה. אני קראתי את הסתיגויותיך ובהחלט מסכימה איתך שה"ילדים" עברו את גיל 18 והם בוגרים בזכות עצמם, ואין זה מתפקיד ההורים להחליט עבורם אם יגיעו לבסיס או לא. לגבי הפורום - הוא פתוח לכל ההורים לכל החיילים, ויש כאן מספיק הורים לחיילים בכל מיני תפקדים, לחיילות בקורסים שונים ובסיסים שונים - אני בעצמי אם לטירונית בקורס הדרכה. אם קראת שרשורים קודמים, אנחנו גם מספרים על הדאגות היומיומיות (קר לו? האם אכל מספיק? האם הגיע בזמן?), מחליפים מתכונים ובדיחות. עדיין, זהו גם מקום להחלפת דעות, ולוא דוקא בנושאים "סטריליים" - ברגע שמחליפים דעות, יש תמיד סכנה שמישהו לצערנו ייפגע. ואם זה קצת מרגיע, הודעה על פעילות צה"ל למיגון זיקים (אגב, לפי הכתבה הפעולות החלו עוד קודם, רק שתוכננו במקור להסתיים בעוד מס' חודשים).

תודה,

ו-כן, אני יודעת. הם אמורים להגיע לבסיס מאוחר יותר מחר בדיוק בגלל זה. האם זה מקטין את הדאגה? לא יודעת. מרגע שהבנתי שאין לי מה לעשות אני נועלת את החרדות שלי במגירה. לא נותנת לה לשלוט בי. חבל על האנרגיה שתהרוס לי את הימים עד שהוא יגיע מה שיותיר אותי מותשת.. אבל אל תטעי. זה שנעלתי אותה לא אומר שהיא לא שם.

סמדר בנ

New member
כן, אין ברירה

חייבים להדחיק את החרדות, אבל אין לנו התנגדות שתעלי אותן כאן בשביל לשחרר קצת לחץ...

treeman

New member
מחזק אותך וחושב כמוך.

לדעתי ההורים לחיילים הקרביים שקפצו בכעס, "גם הבן שלי מסתכן וכו'" טועים ומטעים, וגם זה בעדינות. לוחם קרבי בצה"ל בוודאי מסתכן במסגרת פעילותו המבצעית, אבל הוא גם נלחם ומסכן את האוייב, ואילו טירון מסתכן, אבל משמש "ברווז במטווח". כל ההשוואה הזאת מופרכת ומשוללת יסוד. נכון שבשני המקרים חיילים בסכנה, אבל זה ממש לא אותו דבר.

הרגשתי אי נוחות השידור הכתבה

כתבו כאן רבות ולכן לא ארבה במילים. אומר רק כך מרגע שילדנו מתגייס (בלשכת גיוס) הוא חיל לכל דבר. בסיס הטירונות נמצא בתחום מדינת ישראל (ולא מעבר לקו הירוק) ולכן כמו שאשקלון עדיין לא מאובטחת גם כך מקומות אחרים שבתחומם נמצאים בסיסי טירונות. להזכירכם ,היה פיגוע לפני זמן לא רב בכניסה לצריפין. לא זכור לי שאיזו אמא/אבא הגיעו לקחת את הילד/ה מבה"ד 12 (שבסיס הטירונות היה עדיין שם) כדי לקחת את ילדו.בנפילת קאסאם אין לנו שליטה ולא גם במתאבדים. אז קאסמים נופלים באיזורים מאוד מסוימים ויש כעס על כך שיש שם בסיס טירונות, אז אהיה צינית ואומר שאם יש מתאבד בירושלים אסור לחיל צעיר לשרת בסביבה(קצין העיר לדוגמא). אומר פייר הרגשתי אי נוחות. גם לי 2 חיילים וגם אני מאוד דואגת ,אבל ללכת לבסיס או להתערב במשהו שקשור לפעילות. לא ולא. אני סומכת ידי על צה"ל ומפקדיו.

אני מוכרחה להגיד רק ש..

אני אמנם בכלל לא מאמהות המתערבות (מעולם לא הייתי) ואין חשש שתזכו לצלם אותי באה לקחת שום ילד משום בסיס...
אבל.. אני לא סומכת אוטומטית על צה"ל. ואני דואגת. מאוד.

כולנו. כל מקרה לגופו.

כשהבנים באים הם מספרים (במסגרת מה שמותר כמובן).אם הייתי ניתקלת במקרה בלתי חוקי או בלתי הגיוני לגמרי בוודאי שהייתי מתערבת.

י רדן

New member
ערב טוב בהמשך למה שנכתב כאן

הבוקר גם אני ראיתי את התמונה שהופיעה בעיתון.. בן זוגי שהגיב בדיוק כמו בעלך סמדר, אמר שלא יתכן שהורים יגיעו לשער הבסיס כדי להוציא את ילדיהם לאן הגענו??? האמת שגם בעיני זה תמוה מאוד.. יכולה להבין את דאגת ההורים אך יש גבול עד כמה מתערבים בעינייני הצבא.. ועד לאן תגיע מעורבות ההורים בצבא..

אימשל2

New member
אין לי הרבה מה להוסיף

כבר אמרו כמעט הכל. אני מסכימה עם דעותיהן של סמדר והאילתית. מבינה ללבה של שתו מים. אבל, אם כל ההבנה לדאגה שמתעצמת עם העובדה שמדובר בהורים שלא מוכנים נפשית לסיכון של ילדיהם בצבא, יש לי אליהם שאלה אחת: סטטיסטית, הסיכון שהילד שלכם יפגע בכביש גבוה בהרבה מהסכוי שיפגע מקאסם. האם עולה בדעתכם למנוע מהם נסיעה בכביש? החיים שלנו מלאים בארועים מסכני חיים, אנחנו לא עושים הכל כדי לעקוף את סיכונים. חייל שמתגייס לצבא, עושה מטווחים, מחזיק נשק, הבסיס שלו נמצא במקום X, מוסיף אלמנטים של סיכון לחייו. כמו שאנחנו מתמודדים עם כל הגורמים מסכני החיים שמקיפים את ילדינו, צריך להתמודד גם עם התנאים החדשים בהם חי הילד.

Rainbow100

New member
אני עוקבת מאז יום שישי בשירשור הזה.

ראשית, דעתי המאד פרטית היא שאין נושאים שאסור לגעת בהם, גם כשהנושאים הם רגישים וטעונים. גם בבית הפרטי שלי הכל "עולה על השולחן" גם אם לא תמיד קל לי להתמודד עם השאלות של הילדים. לעצם הענין, הבן שלי התגייס לקרבי וברורה לי ולו המשמעות של הבחירה שלו, על כל רבדיה. יחד עם זאת אני מגיעה ממקום מאד מסויים, ממקום שהיו בו כשלים טעויות שגיאות ועוד, שכתוצאה מהם אחי נהרג. נקודה. השאלה היא מהו הקו שעובר בין להתערב, לבין להתריע על סיכונים מיותרים. אמרתי כבר,- דעתי המאד פרטית.

למעלה