נושא טעון

סמדר בנ

New member
../images/Emo18.gif נושא טעון

התלבטתי אם להעלות את הנושא אבל הוא כל הזמן מתנגן לי בראש, ומעניין אותי מה דעתכם. הידיעה אומרת כי הורים לחיילים בזיקים הגיעו לשער הבסיס בדרישה להוציא את ילדיהם. בעיתון קראתי הבוקר שחלק מההורים מנסים לשכנע את הילדים לא לחזור לבסיס אחרי שבת. היתה לי הבוקר שיחה בנושא עם בעלי. בעלי הוא נציג של המתנגדים נחרצות לכל מעורבות הורים בצבא. לטעמו, היה צריך לאסור על חיילים להתקשר במהלך השבוע, בודאי שלא לאפשר קשר ישיר עם הבסיס וכד'. התגובה שלו לכתבה היתה (ציטוט לא מדויק) "בטח, איך שנפל הקסאם כל הילדים הרימו טלפון לאמא, וכל ההורים נכנסו להיסטריה עוד לפני שידעו מה קרה. איך בכלל ההורים יודעים איפה הבסיס? שיעשו עוד ימי הורים ויתנו טלפונים. עוד מעט יהיה גם ועד הורים. במקום שהצבא יגן על העם העם צריך להגן על הצבא". בקיצור, קיבלתם את התמונה פחות או יותר. אני, שגם לא חסידת התערבות הורים, אבל לא בצורה דרסטית כזו (למשל, אני מרוצה שנותנים לצלצל, ואוהבת יום הורים שיש הזדמנות לראות קצת היכן הם נמצאים) הרגשתי רע עם הידיעה הזו. גם לי נשמע מוגזם שהורים באים לקחת חיילים מהבסיס. אולי מחר אושיקו יסע לג'נין, שכם או השד יודע איפה להוציא את הבן כי יורים עליו, או שאממאא תאסור על שלושת הבנים לחזור ביום ראשון לבסיסים כי יש שם סכנה. ברור לי שהחיילים בזיקים הם ברובם טירונים, ולא קרביים אבל עדיין, הם התגייסו לצה"ל. מקווה שלא פגעתי כאן במישהו שילדיו שם, הדאגה ברורה לי מאוד, השאלה מה עושים עם הדאגה הזו?

../images/Emo4.gifגם אני תהיתי...

איך זה שהורים מגיעים לבסיס להחזיר את הילדה שלהם או את הילד הביתה. הדאגה עצומה וגם הבן שלי נמצא רחוק ולא מגיע הביתה כמעט, אבללל מעולם לא חשבתי לנסוע לבסיס ולקחת אותו הביתה...גם הבן שלי ישן באוהל!!!! אני בטוחה שצה"ל מודע לפחדים ולסכנות והם ינקטו בכל הצעדים הנדרשים. ואם הבנים היו משרתים בלבנון ? גם אז היו נוסעים להוציא אותם ? אין דאגה כמו דאגה של אמא...אבל יש גבול !! לדעתי

סמדר בנ

New member
שלום עננה ../images/Emo188.gif

וברוכה הבאה לפורום. באיזה חיל משרת הבן אם מותר לשאול?

תודה באמת פורום נחמד../images/Emo140.gif

כן הבן שלי משרת בחיל אוויר והוא שלושה שבועות בצבא, לפי דבריו "קורעים להם את הת...." וגם אני דואגת מאד כי הוא משרת די רחוק מהבית,

oshiko

New member
../images/Emo24.gifברוכה המצטרפת

הוא ביחד עם הבן של שאול מופז? (ניחוש, לפי התאריך וקריעת הזהו ...).

oshiko

New member
חיל אויר ב 5/12

היה רק שלדג. ב 30/11 היה נ"מ, אולי גם 669.

הבנתי שהתאריך הזה הוא

מה שנקרא "השלמות" כל אחד גוייס לחייל אחר לאו דוקא למה שציינת.

benpual

New member
הבן שלי התגייסם באותו יום איתו

אבל הוא התגייס לשלד"ג , אז פניו מעדו לשלום

oshiko

New member
../images/Emo45.gifכמובן מסכים

יש שביל זהב נורמלי בין שני הקצוות. לבוא לקחת את הילדים הביתה זה חוסר הבנה מינימלי של מה זה צבא, ולאן בדיוק היא שלחה את הבת שלה. "מסוכן" - וואו. המפקד יחכה כמו גננת בשער המחנה, וימסור אישית את הילדים אחד אחד לאימהות המודאגות. שלחת את הבת לצבא, רבאק. מצד שני אני לא קיצוני כמו הבעל של סמדר. אני חושב שצריך להתערב במקרים שמערכת פועלת בצורה לא תקינה, כלומר לא כמו שמצפים מהצבא, בתור צבא. זה נוגע להרבה נושאים שאנחנו דנים בהם כאן, בתחום הרפואי, בתחום השיבוצים ועוד.

בוקר נפלא לכם חברים יקרים, לא

קראתי את השרשור, פשוט לא רציתי להתחיל חדש, ובלי שום קשר לנושא, הבן עוד חצי שעה יגיע הביתה, זה נורמאלי שהלב שלי פועם בחוזקה כאילו עוד מעט עומד לצאת מהמקום? זה נורמאלי שאני בלחץ ומרגישה חסרת סבלנות? אמרתי לכם לא קשור, פשוט הכי קל לי לשתף אותכם ברגשות שלי. הוא מגיע, אז למה אני עם דמעות בעיניים?

paulika

New member
מרגישה כמוך בכל פעם שעומדת

לראות אותו. בבית או בבסיס. עצם המפגש מרטיב את העינים (ואם לא תספרי לאף אחד אגלה לך, שגם עכשיו כשקוראת אותך, מופיעה לחלוחית חשודה בקצה העין). תהני ממנו חמודה. שמחה בשבילך שהוא עוד מעט בזרועותיך.

מרגישה בדיוק כמוך

עד שהוא הגיע פרחה לי הנשמה. אמרתי לו שבפעם הבאה אסע עד לבסיס לקחת אותו. הוא גיחך.אני התכוונתי ברצינות.במקום טילטולים של 4.5 שעות , שעה וחצי והוא בבית. המאצ'ו כרגיל בדק לי חום. הצואר מצולק בארבע כוויות מכוערות ומוגלתיות (סיפרתי לכם שהימני שלי יורה משמאל, כי כך הורו לו- עין דומיננטית וכו'), מתרמילי כדורים שנוחתים לו על הצוואר. אבל יש גם חיוך של סיפוק כי המפקד לקח אותו לשיחה אישית ושיבח אותו על המוטיבציה הגבוהה והעזרה לחברים. בסוף הוא אמר לי "קרבי זה נורא לא אני" ואני שמחתי. בעיקר על כך שהלוחמנות אינה חלק מאישיותו אבל עם זאת, אם הוא נדרש לזה, הוא עושה את המיטב. עכשיו גשם בחוץ והוא ישן במיטה שלו. אפשר קצת לעצור את הזמן?

סמדר בנ

New member
זה בסדר ../images/Emo9.gif

המאצ'ו שלי - כשהבת הגדולה היתה מאושפזת בסוף השירות שלה והיה נראה לנו שהיא לא מקבלת טיפול מתאים ידע יופי ללכת לדבר עם הרופא (מאחרי גבה כמובן...). כשאמרתי לו - ומה זה אם לא התערבות הורים? הוא אמר - זה לא התערבות בצבא - זה הבריאות שלה....

paulika

New member
מסכימה עם אושיקו. יש מצבים

שטוב שהורים יתערבו. יחד עם זאת אני מפרידה בין הרגש לראש. ברגש, מבינה את ההורים שחשו בסכנה לאוצרותיהם ורצו מיד להצילם. בראש, מבינה שצבא לא מיועד, מעצם מהותו, להיות מקום בטוח ומוגן ולכן אפשר לרוץ לכאן, לפורום, לקטר לפחד, לשתף אבל לא להופיע בשער הבסיס. אני חושבת גם שתגובות אלו של ההורים יכולות להפחיד את ילדיהם עוד יותר. מדובר בטירונים, שגם ככה עובדים קשה כדי לעשות את המעבר הזה, מהבטחון וההגנה שבבית למקום, שבו הם אמורים להיות אילו שמספקים בטחון והגנה.

למעלה