לכל בעלי

מנורה

New member
../images/Emo18.gifלכל בעלי ../images/Emo73.gif

|שיטה לגניבת הרכב תארו לכם מצב שבו אתם נכנסים לרכבכם בחניה נועלים את הדלתות וחוגרים את חגורת הבטיחות מתניעים את הרכב מכניסים להילוך אחורי מתכוננים לנסוע לאחור מביטים למראה ואתם לא רואים כלום, מפני שאת שדה הראיה חוסם לכם דף נייר שהוצמד לכם לחלון האחורי, אתם כמובן לא מכבים את המנוע, רק מעבירים למצב חניה פותחים את הדלת משחררים את חגורת הבטיחות ויוצאים להסיר את האלמנט שמפריע, באותו הרגע מזנק ממקום מחבואו הגנב, ובזמן שאתם עסוקים בהסרת אותו הגורם המפריע הוא נכנס לרכב שלכם ובורח עם הרכב, כנראה שהשארתם ברכב את התיק שלכם, המפתחות של הבית, וכרטיס האשראי, ותעודות אחרות, ומכאן הדרך לרוקן לכם את הבית וחשבון הבנק שלכם קצרה,כי גם הטלפון שלכם נשאר ברכב ואתם לא יכולים להתקשר לאף אחד ולנסות לצמצם את הנזק. לכן במצב כזה סעו עם הרכב בזהירות מהחניה ותתרחקו מהמקום שבו חניתם ורק לאחר מכן עיצרו בצד וטפלו בבעיה. על מנת להמנע מראש ממצב כזה רצוי לבצע סיבוב בדיקה של הרכב לפני שנכנסים לתוכו ומתניעים אותו. יש לבדוק שאין מכשולים בסביבה, אביזרים חוסמים שדה ראיה, צמיגים פנויים ממכשולים ומנופחים כראוי וכל מה שנראה לכם כשווה בדיקה. אל תגידו שלא הזהרתי אתכם. לילה טוב ושבוע קסום

אנימו

New member
שיטות נוספות../images/Emo18.gif

קורה ששומעים קול חבטה מאחור. משמע - מישהו "התנשק" איתנו. מסתבר שגם זו שיטה שנפוצה במחוזותינו וברגע שהנהג יוצא מן המכונית לברר מה קרה, משתלט מישהו במהירות הבזק על ההגה והמכונית מקבלת כנפיים ונעלמת מהמקום. טרם חוויתי בעצמי את החוויה אבל הזדמן לי לפגוש את "הנפגעים" מהשטח. הצעה: אם מחליטים בכלל לצאת מן המכונית לבדיקה, לקחת את הארנק , להוציא המפתחות מהסוויץ' ורק אז לגשת לבירורים. שיהיה לילה טוב ורגוע.

maxima

New member
מסבר שהגנבים מאד יצירתיים..../images/Emo13.gif

כל הזמן ממציאים שיטות חדשות אני ככלל לא יוצאת מהמכונית ללא המפתחות והתיק.

maxima

New member
יום טיול של חורף

טיול בנופי חורף קסומים. כל הלילה ירד הגשם מלווה לעיתים ברעמים שהעירוני, וכל פעם חשבתי לעצמי אני בטח לא אסע לטיול בגשם שכזה, בכל זאת קמתי מוקדם הכנתי את כל מה שאני רוצה לקחת איתי לטיול כשאני עדיין בויכוח עם עצמי, כן נוסעת...לא נוסעת... לבסוף אמרתי לעצמי, אם יפסק הגשם אני אסע. בשבע ורבע פסק לפתע הגשם, בשבע וחצי יצאת מהבית, הגעתי לתחנת האיסוף בזמן ועליתי על האוטובוס לטיול. התחלנו לנסוע צפונה כשהמטרה להגיע לגליל העליון, נסענו כעשר דקות ושוב התחדש הגשם ומבט לשמים לא הראה סימנים להפסקתו השמים היו מכוסים עננים כבדים, אפורים, מאופק עד אופק. בכל זאת המשכנו בדרכנו וראה פלא, ככל שהצפנו הגשם נחלש עד שפסק לגמרי בעננים נוצרו בקיעים שגילו שמיים תכולים להפליא. המשך הנסיעה היתה מדהימה, בזכות הגשם שניקה את האויר, כל הנופים היו רחוצים וצבעיהם רעננים ועזים תאווה לעיניים. התחנה הראשונה בטיול היתה מצודת ביריה, קיבלנו הסבר על כל הקרבות שהתחוללו שם בין אנשינו לבין הבריטים. לאחר סיבוב במצודה יצאנו להשקיף על הנוף המהמם ולשאוף מלוא ריאותינו אויר הרים צלול כיין. המשכנו לראש פינה העתיקה, שכמה שמבקרים בה יותר מתאהבים בה יותר, עם בתיה העתיקים וההרים והנופים הנהדרים הסובבים אותה. הגיעה שעת ארוחת צהריים,אותה נסענו לאכול בקיבוץ דפנה. תוך כדי נסיעה נכנסנו לתוך ענן שירד וישב לו על ההר וכשיצאנו ממנו נשקף לעינינו נוף הכנרת המרהיב. הארוחה, מרק,דגי פורל וסלטים קפה ועוגיות, היתה מעולה. לאחר הארוחה יצאנו להשקיף על המרחבים וההרים שמסביב, הנוף קסום הכל כבר ירוק לאחר הגשמים שירדו והראות מעולה. השמיים בתכול בוהק, הכל צח ונקי מאבק. על ההרים שמולנו ביניהם גם החרמון היו מונחים ערימות עננים, בגוונים של אפור כהה, אפור בהיר ולבן וצללי העננים ציירו ציורים דימיוניים על מורדות ההרים בין קרני השמש הבוהקות. השלג בפסגת החרמון הציץ בין העננים וזהר בלובנו שהואר על ידי קרני השמש. ושוב אנו בנסיעה לכיוון ריחניה, כפר צרקסי בגליל העליון. בדרך מדפנה לריחניה, הכביש עולה ויורד וסובב בין ההרים, רכסים גבוהים מכוסים בצמחיה רבה, בעיקרה חורש טבעי, הכל ירוק ורענן תאווה לעיניים. לפתע בתוך השום מקום בין כל ההרים,על אחד הנמוכים שבהם, ישוב אחד בודד, דישון, ישוב קטן והרים גדולים סביב לו. בריחניה, סיפרו לנו על ההסטוריה של הצ'רקסים, על דתם ומנהגיהם. מוצאם מצצניה.....קוקז....בדומה לנו הם הוגלו לאחר מלחמות רבות והתפזרו במדינות רבות בעולם. כיום בזכות האינטרנט הם יודעים מה מספרם הכולל וגם באילו ארצות. חזרנו הביתה בשמחה רצוצים אך מרוצים עד לטיול הבא.

נֵנָה

New member
איזה יופי של טיול מקסימוש ../images/Emo6.gif

תיאוריך כל כך חיים שהם ממש עושים חשק לצאת. היתה לי הרגשה כאילו הייתי שם אתך ונהניתי מאותם הנופים. מה שנכון, שאחרי הגשם הכל יותר צלול ונקי והראות נהדרת ואם אין גשם זה נהדר לצילומים ... הזכרת לי טיולים שלי בצפון בקיץ, ראש פינה מאד ציורית ותענוג לטייל בה ... נהניתי לקרוא
בקשר לגניבות רכב, אין גבול לרעיונות של הגנבים, אוף, זה ממש מפחיד. המוטו שלי במכונית הוא: "רכבי הוא מבצרי" ונועלת אותה מיד כשאני נכנסת לתוכה. כשאני יוצאת אני תמיד מדמימה את המנוע, לוקחת אתי את המפתחות ואת התיק ועם זאת זה נשמע די מפחיד ... שלא נדע ... נזכרתי בנושא הטסטים שהועלה כאן. אודה על האמת, שגם אני קצת מתרגשת לקראת הטסט, אבל מצד שני מאד גאה ומרגישה כמו ילדה גדולה
היה לי סיפור פעם, כשעשיתי טסט למכונית הטרום-טרום נוכחית (רנו 19). זמן קצר לפני הייתי מעורבת בתאונה שלא באשמתי, עם רכב שלא עצר בעצור ואני נכנסתי בו - לא נורא, כי הייתי בנסיעה מאד איטית אחרי פס האטה, אבל הוא הופיע בפתאומיות כך שלא הצלחתי לעצור לגמריא ... הנזק היה בקדמת הרכב שלי ובפנס. כמובן שתיקנו לי את הטומבון והחליפו לי פנס חדש, והנה בטסט, מודיע לי הטסטר שהרפלקטור בפנס עמום וצריך להחליפו. כמובן שהתקוממתי ואמרתי לו שבמקרה זה פנס חדש שהחליפו לי לפני שבועות ספורים וזה לא יכול להיות... פניתי מיד למוסך שנמצא צמוד ליד המכון ובעל המוסך כמובן שהתנצל בפני וטען שאולי "בטעות" החליפו לי פנס לא תקין יעני ...
ומיד דאג להחליף לי פנס חדש וכמובן שעברתי את הטסט בלי שום בעייה ומבלי שהצטרכתי לשלם עבור הטסט הנוסף ...

maxima

New member
ננה ודרדרית ...הטיול אכן היה קסום

בגלל שאני מאד נהנית מהנופים והטבע אני משתדלת ומקווה שאני מצליח לפחות חלקית את תחושותי.

yaely2

New member
מנהל
אכן טיול יפה מקסימה../images/Emo187.gif../images/Emo113.gif

שלום מקסימה שלום כולם, אני מרשה לעצמי לפרט את מה שאמרת באופן כללי מקסימה. אני רוצה לספר לכם על מנהג מיוחד של הצ'רקסים. הצ'רקסים מוסלמים למרות שאינם ערבים. כשהם הגיעו לארץ בזמן הטורקים הכריחו אותם להפוך מוסלמים. בכל זאת יש כמה מנהגים שהביאו איתם. בעבר, לפני הרבה שנים, לפני שהיו מוסלמים, היה בא בחור לבקש את יד הבת. היה קורה שהאבא היה מתנגד לנישואין. אם גם הבחורה הייתה מעוניינת בנישואין כמו הבחור, היה קובע עם הבחורה יום ושעה ואז היה עולה על סולם לחדרה או ביתה וחוטף אותה, בהסכמתה.
ברגע "שהחטיפה" הייתה מתגלית, היו צועקים בצ"רקסית "חטיפה" והזוג היה מבקש מחסה ממישהו בעל השפעה במקום. מרגע שהזוג היה מגיע אל האיש הנותן להם מחסה, מיד היה האיש הזה הופך למאמץ הזוג ודואג לו כמו לילדיו.
הוא דאג שלא יאונה להם רע, והוא דאג שהם יתחתנו לבסוף. היום כבר לא צריכים את הסכמת האב כדי להינשא, אך המנהג נשאר. לפני כל נישואין הזוג כאילו בורח, (ההורים אפילו עוזרים להם לברוח) בורחים למישהו קרוב והוא כאילו מאמץ אותם וכך חוגגים הם את החטיפה או אם תרצו שמירת המסורת.

maxima

New member
יפה יעלי ונכון...יש להם עוד כמה

מנהגי נישואים כמו למשל ...לא מתחתנים עם קרובים שבעה דורות אחורה ובארץ שי רק 4000 צרקסים, היום כשיש שלום עם ירדן אין להם בעיה כי שם יש מעל מאה אלף צ'רקסים. ועוד הזוג הצעיר לא גם בקרבת אף אחד המשפחה כדי שאם יש ויכוח הם ילבנו את הענינים בניהם ללא התערבות המשפחה.

אנימו

New member
../images/Emo52.gif../images/Emo52.gif קיפדתי הראש בתמונה

צר לי , לא התכוונתי. לא מצליח לי ועם כולם הסליחה.

למעלה