חשוב מאד

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo18.gif חשוב מאד ../images/Emo18.gif

מאחר ויש פה בנות שנאלצות להרות באמצעות תרומת זרע, חשבתי לפנות בבקשה לעזרה גם פה. כל עניין בנק הזרע לוטה בערפל, ובעצם נכון להיום כל בנק עושה כטוב בעיניו. זה מתחיל מנושא המחיר, בדיקות גנטיות, שמירה ואיחסון מידע, מסירת אינפורמציה ועוד. הקש ששבר את גב הגמל היה הגילוי המסעיר הבא: מנת זרע דינה כגבינת קוטג´ בסופר, ולמה
כי נכון להיום הנושא אינו מעוגן בחוק
וזו התשובה שקיבלתי מאחד מחברי הכנסת,,, "נושא תרומות הזרע איננו כלול במנדט של הועדה הציבורית-מקצועית לבדיקת הנושא של תרומת ביציות. נושא זה איננו מוסדר עדין בחוק כלשהו, ואפילו תקנות בנק הזרע הקיימות, נזקקו לביסוס לא רק של פקודת בריאות העם אלא גם של "חוק ההגנה על מצרכים ושירותים" (!).,,," אי לכך החלטנו קבוצת בנות לפעול לשינוי המצב, והנה הנקודות שעליהן אנחנו רוצות להאבק. 1. תיעוד כלשהו של מאגר המידע על תורמים. 2. אחדות מחירים. 3. אחדות אינפורמציה (מפורטת ככל שניתן). 4. חובת דיווח של הרופאים על הריון ולידה. 5. מעקב אחרי תורמים והגבלת צאצאים. 6. דרכים לפתור את בעיית ה"שיתוקי" ברבנות. 7. לחייב את בנקי הזרע לעשות את כח הבדיקות הגנטיות האפשריות. 8. מחוייבות של בנקי הזרע לימי פתיחה ושעות פתיחה. 9. אפשרות לתורם ולנתרמת לסמן X במידה וירצו להפגיש את הצאצאים. 10.שאופצית האחיים הנוספים תהיה קיימת בכל הבנקים. (אם סעיף מסויים אינו ברור אשמח להבהיר). ***אני מניחה שלא כל הנקודות רלוונטיות עבורכן אבל חלקן בהחלט כן. אי לכך אשמח אם עוד בנות יצטרפו אלינו ולו במתן עיצות והכוונה מאחורי הקלעים. נכון להיום, עניינו כמה חברי כנסת, אנחנו ממשיכות להתכתב ומתחילות לקבוע פגישות.
הייתי חייבת להוסיפ אותי
אגב,,,רוב הסעיפים אם לא כולם, הם סעיפים שנדונים היום בהצעת החוק לגבי תרומת ביציות. וזאת לאחר שהגיעו למסקנה שענין תרומת הזרע באמת לוקה בחסר.

מיכל ק-ש

New member
אפרוחית לוחמת צדק שכמוך ../images/Emo88.gif

קודם כל - בהצלחה במאבק. דבר שני - אין לי עצות, אבל אם תצטרכו חתימה על עצומה וכיו"ב -אני שלכן! לא הבנתי את סעיפים 4 ו-6. מה זה לעזאזל "שיתוקי"?

נעמה2

New member
היי מיכלי

זה לא "שיתוקי" אלא "שתוקי" - והכוונה לילד שלא יודעים מהאבא שלו. הרעיון מאחורי הביטוי הוא, שכששואלים אותו מי האבא שלו אז הוא שותק... ומה שלומך חוץ מזה? קבלי
על החשבון... נעמה

TWEETY =^.^=

New member
הממממ,,,,,אז ככה

על 6 נעמה ענתה לך, אני יענה על 4.
כיום אין חובת דיווח על הריון, וזה אומר שלתורם יכולים להיות יותר צאצאים ממה שידוע. ובכדי להבין,,, אני למשל רכשתי מנה מאסף הרופא, וטופלתי בעמק. לו הייתי נקלטת, באסף הרופא לא היו יודעים כי אני לא חייבת לדווח להם. ז"א שלתורם X יש צאצאים נוספים שלא ידוע עליהם, שזה מצטרף כמובן לאפשרות שהוא תרם בעוד בנקים בארץ, ולאפשרות שמבוגי בוגי לשם הנאה יש לו עוד ילד או שתיים אולי, ומחר הוא יתחתן, וגם יהיו לו ילדים. בקיצקצ - תעשי חישוב
ועוד
ועוד
ועוד מלאנים

מיכל ק-ש

New member
איזה שמות יש להם ברבנות...

טוב שזה לא משהו יותר גרוע מזה. שלומי טוב. פרטים בערב ושלומך?

TWEETY =^.^=

New member
מק../images/Emo78.gif

בנות, הנושא חשוב, אל תתנו לו לרדת למטה - חשוב שכולם יספיקו לראות
מראש

א י נ ס

New member
חקיקה דומה באשר לתרומת ביציות?

משאירה את הנושא למעלה, אכן חשוב מאוד.

למעלה