TWEETY =^.^=
New member
../images/Emo18.gif חשוב מאד ../images/Emo18.gif
מאחר ויש פה בנות שנאלצות להרות באמצעות תרומת זרע, חשבתי לפנות בבקשה לעזרה גם פה. כל עניין בנק הזרע לוטה בערפל, ובעצם נכון להיום כל בנק עושה כטוב בעיניו. זה מתחיל מנושא המחיר, בדיקות גנטיות, שמירה ואיחסון מידע, מסירת אינפורמציה ועוד. הקש ששבר את גב הגמל היה הגילוי המסעיר הבא: מנת זרע דינה כגבינת קוטג´ בסופר, ולמה
כי נכון להיום הנושא אינו מעוגן בחוק
וזו התשובה שקיבלתי מאחד מחברי הכנסת,,, "נושא תרומות הזרע איננו כלול במנדט של הועדה הציבורית-מקצועית לבדיקת הנושא של תרומת ביציות. נושא זה איננו מוסדר עדין בחוק כלשהו, ואפילו תקנות בנק הזרע הקיימות, נזקקו לביסוס לא רק של פקודת בריאות העם אלא גם של "חוק ההגנה על מצרכים ושירותים" (!).,,," אי לכך החלטנו קבוצת בנות לפעול לשינוי המצב, והנה הנקודות שעליהן אנחנו רוצות להאבק. 1. תיעוד כלשהו של מאגר המידע על תורמים. 2. אחדות מחירים. 3. אחדות אינפורמציה (מפורטת ככל שניתן). 4. חובת דיווח של הרופאים על הריון ולידה. 5. מעקב אחרי תורמים והגבלת צאצאים. 6. דרכים לפתור את בעיית ה"שיתוקי" ברבנות. 7. לחייב את בנקי הזרע לעשות את כח הבדיקות הגנטיות האפשריות. 8. מחוייבות של בנקי הזרע לימי פתיחה ושעות פתיחה. 9. אפשרות לתורם ולנתרמת לסמן X במידה וירצו להפגיש את הצאצאים. 10.שאופצית האחיים הנוספים תהיה קיימת בכל הבנקים. (אם סעיף מסויים אינו ברור אשמח להבהיר). ***אני מניחה שלא כל הנקודות רלוונטיות עבורכן אבל חלקן בהחלט כן. אי לכך אשמח אם עוד בנות יצטרפו אלינו ולו במתן עיצות והכוונה מאחורי הקלעים. נכון להיום, עניינו כמה חברי כנסת, אנחנו ממשיכות להתכתב ומתחילות לקבוע פגישות.
הייתי חייבת להוסיפ אותי
אגב,,,רוב הסעיפים אם לא כולם, הם סעיפים שנדונים היום בהצעת החוק לגבי תרומת ביציות. וזאת לאחר שהגיעו למסקנה שענין תרומת הזרע באמת לוקה בחסר.
מאחר ויש פה בנות שנאלצות להרות באמצעות תרומת זרע, חשבתי לפנות בבקשה לעזרה גם פה. כל עניין בנק הזרע לוטה בערפל, ובעצם נכון להיום כל בנק עושה כטוב בעיניו. זה מתחיל מנושא המחיר, בדיקות גנטיות, שמירה ואיחסון מידע, מסירת אינפורמציה ועוד. הקש ששבר את גב הגמל היה הגילוי המסעיר הבא: מנת זרע דינה כגבינת קוטג´ בסופר, ולמה