זהירות !

../images/Emo18.gif זהירות !

לא ראיתי שכתוב כאן אז חשבתי שחשוב להזהיר ... לפני כמה ימים קניתי גבינת לבנה ופלפלים קלויים של חברת "אוליביה" ומאחר שזה רק לבנה עם פלפלים בכלל לא חששתי .. אבל מיד אחרי שאכלתי כאבה לי הבטן . מסתבר שבזעתר שעל הלבנה יש זעתר וגם גלוטן. האם זה דבר רגיל שבזעתר יש גלוטן? (רשימת המרכיבים של הגבינה נמצאת בתחתית הקופסא)

עינית

New member
תלוי ביצרן הזעתר

יש יצרנים שחוסכים ומשתמשים בשומשום קלוי שנפל בעת אפיית ביגלה, במאפיות. לפי ספר העמותה, מותר זעתר של חברת "מיה" . שאר סוגי הזעתר של רוב החברות מוגדרים כאסורים. בדרך ספר עמותה חדש, אולי יהיו עדכונים.

מנצל"שת - איפה נועית?

זוכרת שהמלצתי לך על חומץ אורז? תשכחי ממה שאמרתי. אמא שלי סיפרה שאח שלי קנה בטעות חומץ אורז שמכיל גלוטן, וכשראיתי את הבקבוק באתי להגיד לה שהוא בסדר, עד שראיתי ששינו את הכיתוב והוסיפו שהחומץ כולל חיטה. אולי בגלל שזו כמות קטנה לא היו לי תופעות לוואי, אבל זה עדיין מעיק לחשוב שהרעלתי את עצמי. אני הולכת לבדוק חומצים אחרים, אני שוקלת לשאול סו שפים, מקווה שהם ידעו על מה אני מדברת. שאלתי פעם עובד בסושיה והוא אמר שהם משתמשים בחומץ רגיל כמו של סלט... ניסיתי לשאול את היפני שגלגל את הסושי ואחרי שימוש מרובה בשפת הסימנים הוא הראה לי את הבקבוק, אבל אני לא זוכרת איך קראו לחומץ הזה.

נועית7

New member
אם יהיו התפתחויות תעדכני...

בכל מקרה זה אומר אם כך שאסור לאכול סושי. אבל לי לא אכפת- אני אוכלת בכל מקרה...

זה לא אומר שאסור לאכול סושי

זה אומר שחשוב לבדוק את החומץ. הייתי היום בטיב טעם וקניתי שני סוגים של חומץ אורז שמיובאים מסין, וכוללים לפי הכיתוב האחד רק מים, אורז ומלח והשני אורז, מים וכוהל מתסיסת אורז. בדקתי גם את הכיתוב באנגלית בכל הסוגים שבדקתי, היות שבחלק מהמוצרים בכיתוב בעברית לא כתוב שום דבר על גלוטן/חיטה, ובאנגלית כתוב במפורש שהמוצר מכיל חיטה. אחרי שאני אנסה ואחליט איזה מהם יותר מוצלח אני אגיד לך איזה לקנות. אני מתכוונת בלי קשר לנסות ליצור קשר עם הסו שפית המדהימה איה אימטני, יפנית שחיה בארץ, ולשאול אותה על אפשרויות נטולות גלוטן. עוד דבר שחסר לי זה איניארי, שזה כיסוני טופו שלא אמורים להכיל גלוטן, אבל בסוג שנמכר בחנויות מתבלים את זה עם רוטב סויה שמכיל חיטה. את זה אני מוכנה להכין בעצמי...

זו אני נועית

פני בובה- עוד לא פגשתי סושיה בה החומץ הוא נגיש, ניתן לבדוק מה כתוב עליו, ויש תרגום לעברית. בכנות זה נראה לי קצת סיפור מההפטרה כל פעם שאני בסושי להתחיל לבדוק את החומץ... אבל תעדכני אותי באמת לגבי חומץ מותר שאני אקנה הביתה.

בסושיות זו באמת בעיה

אבל אפשר לדבר עם האחראי ולבקש שיראה לך את הבקבוק, בדרך כלל הם משתמשים בחומץ מיובא שיש עליו כיתוב לפחות באנגלית אם לא בעברית. אלו שקניתי היום נקראים: masumasu (יכול להיות שזה בכוונה?) ועל השני השם כתוב בסינית, מדובר בבקבוק מאורך ורזה עם תווית צבע חאקי ועיגול אדום עם אותיות סיניות (התיאור הכי טוב שאני יכולה לתת לך). הם לא יקרים, ואחרי שאני אנסה אותם אני אתן לך חוו"ד לגבי איזה יותר טוב.

למעלה