המוסד.

שומו

New member
*כל השאלות נשאלות רק בגלל שאין לי מ

מה שלומך
מה שלום אמא שלך
מתי את מתגייסת
את רוצה משמש
נכון שבפרפר נחמד הוא היה יותר גבוה
יש לך חבר
כמה משלמים לך פה
נכון הוא יותר גבוה בפרפר נחמד

שומו

New member
מה לא מובן ב" כל השאלות נשאלות רק

בגלל שאין לי מה לשאול
אני לא באמת מתעניין...

אהלן שמר ../images/Emo13.gif

מה שלומך
הכל נפלא ב"ה!!!
מה שלום אמא שלך
היא ישנה כרגע, אני לא יכולה לשאול אותה.
מתי את מתגייסת
אף פעם זאת גם תשובה מספקת?..
את רוצה משמש
אם הוא מיובש-סבבה.
נכון שבפרפר נחמד הוא היה יותר גבוה
אההא!!!! אין ספק!!! יש לך חבר
אני לא פתוחה להצעות.
כמה משלמים לך פה
נכון הוא יותר גבוה בפרפר נחמד
לא שאלת את זה כבר?

barakgl

New member
נוית..==>

מנשמע
מה שלום השורש
מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה
מה את חושבת שחסר לך בחיים
מה את חושבת שיש לך יותר מדי בחיים
מה הדבר הכי משוגע שעשית בזמן האחרון
מה הסרט האחרון שראית
מומלץ?
משעמם לך לפעמים?
מה את עושה כשמשעמם לך
יומטוב

ברק.. ==>

מנשמע
הכל נפלא ב"ה!!!
מה שלום השורש
מצויין! רק שמי שהשתמש בהם אחרון היה אחותי..
מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה
אני מתלבטת בין עיצוב פנים-פסיכולוגיה-עיצוב גרפי.. מה את חושבת שחסר לך בחיים
חופש.. מה את חושבת שיש לך יותר מדי בחיים
אין יותר מדי..
מה הדבר הכי משוגע שעשית בזמן האחרון
לקחתי את אחד מהקישוטים של הסוכה והתחלתי לשיר את "I Will Survive" (עזבו, אין לי כח להסביר למה..
)
מה הסרט האחרון שראית
50 דייטים ראשונים.. סרט קורע!!!!
מומלץ
אההא.
משעמם לך לפעמים
לרוב.
מה את עושה כשמשעמם לך
הולכת למחשב ומשגעת אנשים.
יומטוב
יום מצויין!!!

את הנשאלת הנ"ל, ראוי לשאול...

שלום נוית, מקוה שאת חשה בכי טוב (וכך גם תוכלי לענות על השאלות בישוב הדעת ונחת רוח...
). 1. איך את מעבירה את חול המועד? מצפה בכליון עיניים לשיבה ללימודים או שמא את חושבת שאת החופש אפשר לנצל הצורה ברבה יותר טובה? 2. האם את חושבת שאת יהודייה (ישראלית) טובה? כיצד לדעתך ניתן להיות יהודי טוב? כלפי שמים, בריות וכו'? 3. מה לדעתך יכול לעשות מי שקשה לו להתרכז בתפילה ובכל עת מחשבות שונות מענייני העוה"ז מתרוצצות במוחו? 4. יש לך תחביבים? 5. שאלה שכבר שנים מסקרנת אותי (
)... בזמנים של שקיעה, זריחה וכו' (כניסת שבת למשל)- את פוסקת על פי המג"א (מגן אברהם) או על פי הגר"א? יום טוב, המשך חופשה נעימה ופוריה. בעז"ה תזכי לעלות במעלות התורה
והעבודה
! ונזכה בע"י לעלות לרגל.

../images/Emo98.gif סליחה...

רק עכשיו שמתי לב את המשתמע מדברי בשורת ה"נושא". דעו לכם שבמסכת קידושין דף סא ע"א כמדומני ישנה מחלוקת בין ר' מאיר לר' חנינא (לשיטת רש"י ותוס' לפחות) האם שמעינן לאו מכלל הן או לא. דהיינו- האם אני יכול להסיק מדברי מישהו האומר דבר לחיוב גם את השלילה. כמו למשל- אדם האומר- אם אסגור את הדלת, לא אשמע את דברי העומד מאחריה. האם ניתן להסיק מדבריו שאם ישאיר את הדלת פתוחה כן ישמע? לכאו' הדבר נתון למחלוקת. לענייננו- כשאמרתי שאת הנשאלת הנ"ל ראוי לשאול- לא התכוונתי חלילה שאת השאר לא ראוי.. חס ליה רחמנא לזרעיה דאברהם דנימא הכי. עמכם הסליחה.

והנה התשובות הראויות לשואל.. ../images/Emo3.gif

שלום נוית, מקוה שאת חשה בכי טוב (וכך גם תוכלי לענות על השאלות בישוב הדעת ונחת רוח... ). האמת היא שיש לי שעורה, אבל זה לא משפיע לי על מצב הרוח, ב"ה.
1. איך את מעבירה את חול המועד? מצפה בכליון עיניים לשיבה ללימודים או שמא את חושבת שאת החופש אפשר לנצל הצורה ברבה יותר טובה? האמת? רציתי להוכיח לחברה שלי (אהמ אהמ) שאני לא פארשית, אז השתדלתי לעשות בכל יום משהו מסעיר יותר ויותר, עד שאתמול זה נקטע-בגלל השעורה. אז כן, הייתי שמחה לעוד זמן לחופש.. 2. האם את חושבת שאת יהודייה (ישראלית) טובה? כיצד לדעתך ניתן להיות יהודי טוב? כלפי שמים, בריות וכו'? מממ.. אני קודם כל יהודייה, לפני הישראליות שלי.. ואני מקווה שאני יהודייה טובה.. תמין שואפת למעלה.
איך ניתן להיות יהודי טוב?.. אממ.. קודם כל, לעבוד את ד' יתברך בצורה הכי טובה שיכולה להיות. ואני חושבת שמתוך עבודת ד' טובה, ניתן לרצות את שאר הבריות, שכן מתוך אהבת הקב"ה אנו מגיעים לאהבת כלל ישראל..
(אני יודעת שזה נשמע ממש פלצני, אבל אני באמת חושבת ככה..)
3. מה לדעתך יכול לעשות מי שקשה לו להתרכז בתפילה ובכל עת מחשבות שונות מענייני העוה"ז מתרוצצות במוחו? קודם כל, ניר, אני סומכת עליך שתמצא פיתרונות בלעדיי..
דבר שני, אני חושבת (בתור מישהי שבהחלט עולות לפניה הבעיות האלה..) שלפני התפילה צריך לקרוא את "פתח אליהו" ואם יש בסידור אז גם "תפילות לפני התפילה".. לצערי הרבה זמן לא קראתי את הבקשות האלה, אבל כשקראתי אותן ממש התרכזתי בתפילה.. מומלץ.
ואם זה לא עובד, אז פשוט לחשוב שצורכי עמישראל מרובים, ואי אפשר להתעסק בהבלי העולם כשאדם מישראל בצרה..
4. יש לך תחביבים? ברור! אני אוהבת לנגן, לקרוא, לכתוב, ולדבר עם אנשים. הא, וגם ללכת לבנ"ע..
5. שאלה שכבר שנים מסקרנת אותי ()... בזמנים של שקיעה, זריחה וכו' (כניסת שבת למשל)- את פוסקת על פי המג"א (מגן אברהם) או על פי הגר"א? האמת, הלכתי לבדוק בלוח שנה לפי מי אני הולכת.. והיה לי כתוב רק רבנו תם.. אני מניחה שאני לא הולכת לפי רבנו תם, מצטערת שלא עזרתי יותר.. ניר! עכשיו כשאני חושבת על זה.. המון זמן לא "התכתבתי" איתך על גבי הפורום! בדיוק אתמול עברתי בארכיון וראיתי שירשור מלפני שנה וכל כך צחקתי..
אחח, אתה ממש חסר פה! יום מצויין!

תשובות ראויות בהחלט.

ראשית כל- ישלח לך ה' רפואה שלמה והחלמה מהירה. 2. באופן עקרוני, כתבתי ישראלית בסוגריים כדי לומר שכאשר אני אומר יהודייה אני מתכוון לישראלית. הרב אומר כי ישראל הוא המדרגה הגבוהה יותר של היהודי. היהודי שייך לגולה, ישראל היא מלכות ישראל בארץ הקודש. עם- ישראל, בני ישראל. ו...שאלה. כיצד יכול להיות מצב של אדם אשר טוב לשמים ורע לבריות? (וכן להיפך...). 3. שמעתי פעם עיצה טובה לתפילה, פחות או יותר בכיוון שאת מעלה. לגשת לתפילה בנחת, לעצור לפני התפילה לכמה דק', ולהפסיק מכל ההתרוצצויות. ברגע שנכנס האדם לתפילה אחרי משחק כדורגל כשהוא מזיע כולו, או אחרי שהגיע בריצה לביה"כ כדי לא לפספס את המניין- להתרכז בתיפלה תהיה משימה כמעט בלתי אפשרית. לכן כדאי להגיע כמה דק' קודם תחילת התפילה, או לבנות שמתפללות ביחידות- להפסיק בין הפעילות שנעשתה עכשיו לבין התפילה. אך כמובן שגם לימוד או תפילה שלפני התפילה יכולה להיות דבר מועיל מאד. ישר כח ותודה על העצה.
4. על מה את מנגנת, ומה את אוהבת לקרוא ולכתוב? ולמה את אוהבת ללכת לב"ע? 5. לכאו' אולי את הולכת ע"פ המג"א, אם איני טועה הרוב הולכים על פיו, אך אל תסמכי על זה. לפני שנה הייתי פה?
מה היה הנושא? תודה רבה בכל אופן, אני שמח לשמוע.

דיייי אני ממש מתרגשת!

הצלחת לשמח אותי.
2. אני מבינה את זה, אבל כיום, במושגים של ישראליות יש אופי שאני לא אפרט איך הוא בא לידי ביטוי (כי כולנו יודעים מה בא יחד עם התור לפלאפל..).. הלוואי ואם הייתי אומרת שאני ישראלית (כשאני מתכוונת כמובן, למשמעות האמיתית והטובה..
) היו חושבים שאני בן אדם חיובי ולא שלילי.. 3. שמחתי לעזור!
4. אמממ.. קיוויתי שלא ישאלו אותי את השאלה הזאת.. אבל מאחר שהגעתי לזה אני אענה.
אני מנגנת על חלילית, אורגנית, קצת דרבוקה ופסנתר, חליל צד, ואני בשאיפה ללמוד גיטרה.
מה אני אוהבת לקרוא ולכתוב? בזמן האחרון אני קוראת בעיקר עיתונים כמו אותיות וזרעים, ובתקופה האחרונה את "לב השמים" של ר' שלמה קרליבך-ברוח התקופה (ועדיין לא סיימתי). ויש לי בספרייה כל מיני ספרים: שתי ביוגרפיות של רבנים, הארי פוטר, שני ספרים שקניתי בחנות ספרים, האם יש סיכוי לאהבה, ייסורים של אהבה, מי מושלם? ועוד ועוד..
אני אוהבת לקרוא את כולם!!! 5. אני מאמינה שאני הולכת לפי המג"א.. נשמע לי יותר הגיוני.. לפני שנה היית פה, והרבה.
מממ.. מה היה הנושא? אני לא זוכרת.. היו כמה שירשורים וממש צחקתי כשקראתי אותם.
אהה! נזכרתי באחד
. היה איזה שירשור שמישהי חדשה הצטרפה, ואז אמרת לי להוסיף ולהזהיר אותה שלא תשכח לעלות במעלות התורה והעבודה.. ומאז זה בלתי נפרד מהודעות "ברוכים הבאים" שלי.. וואייי אני מחייכת כשאני כותבת את זה..

"למה רגשו גויים..."

את המושגים, אנחנו מכניסים ל'לקסיקון' שלנו. ואם יתחילו לדבר נכון על המושגים, ממילא הם יובנו במשמעותם האמיתית. אולי זה לא יקח יום, ואפי' לא יומיים, אך ברגע שהדבר עובר מהאחד לשני, בסופו של דבר יש שינוי בתפיסה. אומרים שמוזיקה, בין השאר, עוזרת להכניס דברים כאלה למודעות האנשים. את באמת מנגנת על כל הכלים האלה? ישר כח. אני תמיד רציתי ללמוד לנגן על גיטרה, אבל אף פעם לא ישבתי על זה ממש ברצינות. מה עוד שאני איטר, כך שיותר קשה לי ללמוד. ייסורים של אהבה הוא ספר נחמד. אפשר ללמוד ממנו כמה דברים. מחשבה (אמונה) יוצא לך ללמוד מדי פעם? שנה שעברה הייתי בישיבה. אולי קצת לפני כן? וכן, אני שמח לראות שאת פועלת על פי מה שאת אומרת ועל פי המסקנות אליהן את מגיעה. ישר כח.

ממ אוקיי. ../images/Emo13.gif

אני אתחיל להפסיק לעשות הבדלה בין ה"ישראליות" שלי ל"יהודיות" שלי.. אם אני באמת מנגנת עליהם?.. תראה, את החלילית אני מביאה בד"כ לטיולים, מחנות, סמינריונים וכאלה.. אני אוהבת לנגן בה, אבל לא יוצא לי לנגן בה הרבה פעמים.. על הדרבוקה אני משתדלת לנגן במלווה מלכה שאנחנו עושים פעם בשנתיים.. בפסנתר אל נגעתי הרבה זמן, אבל ב"ה יש לי באורגנית אפשרות של פסנתר, אז אני מנגנת גם, בערך, על הפסנתר ועל האורגנית ביחד.. :] והחליל-צד - אני בתזמורת של נהריה, ככה שיוצא לי לנגן עליו די הרבה..
לצערי לא יוצא לי ללמוד אמונה כל כך, וזה עצוב לי.. אני משתדלת לחשוב שגם בספרים שיש לי על המדף יש קצת מחשבה ואמונה (כמו ב"האם יש סיכוי לאהבה?"), אבל חסר לי.. בכל פעם שיש לי הזדמנות ללמוד קצת אמונה (וזה בד"כ בפעילויות רשות.. אני לא מסתפקת בשיעורי מחשבת בבצפר..) אני קופצת עליה.
יש מצב שהיית בישיבה, אבל זה היה בסוכות, לפני חודש אירגון.. במוצ"ש אירגון גם היית בפורום.. אני זוכרת את הברכה שכתבת לנו.

ישר כח.

חזקי ואמצי, ובעז"ה תראי ברכה. כל הכבוד על הגוון בנגינה... הנגינה חשובה מאד לנשמה, עד כדי כך שפעם כדי להגיע לנבואה, היו משתמשים הנביאים בכלי שיר. לימוד אמונה הוא נושא חשוב מאד, עד כדי כך שהרמב"ם מחשיב אותו בתור מצוות עשה של "אנכי ה' אלוקיך". אנו מצווים "לדעת" את רבש"ע, עד כמה ששכלנו משיג, ומתוך כך- להתדבק בדרכיו, לדעת כיצד עלינו לחיות בעוה"ז חיי אמת, חיים מלאי תוכן ולא חיי הבל, כהבל הפה שעובר וחולף כניד עפעף. עלינו להתחזק מאד בנושא זה, למען עצמנו, למען הקשר שלנו עם הקב"ה, ולמען כל עם ישראל- ללמדו אמונת ישראל. להראות שהתורה חיה, ולא איזו דת מתה שעבר עליה הכלח. הרב זצ"ל מדבר על כך רבות. את באמת זוכרת? לבושתי אני איני זוכר... איזו ברכה כתבתי?

אז יופי, אני בכיוון הנכון ב"ה. ../images/Emo13.gif

מממ.. אתה לא צריך להתבייש בזה.. קורה לפעמים.
אני רק זוכרת שברכת אותנו בכניסה לחב"ב, שנעשה חיל ושנמשיך לעבוד ברך התורה והעבודה.. אני לא זוכרת בדיוק.. אגב, גיליתי שיש בשיעור א' אצלך בישיבה מישהו מנהריה, האם זה נכון?

למעלה