דלקן ....

../images/Emo18.gifדלקן ....

פעם לפני כמה שנים טובות עבדתי בויזה כאל ובמסגרת תפקידי שיווקתי לבעלי העסקים שלי את דלקן 2000 (כך זה נקרא באותם הימים). המוצר היה מוצר נפלא , בעל העסק היה מתקין את הדלקן ברכב או בצי הרכבים שברשותו והוא היה יכול לתדלק בכל תחנות דלק ו/או סונול בכל רחבי הארץ והפלוס הגדול היה הפריסה הגדולה של התחנות וכמובן זה שיכולת לתדלק או בסונול או בדלק וזה היה אטרקטיבי יותר מהפזומט. המוצר היה מוצר נפלא והצלחתי לשווק אותו כמעט לכל בעל עסק שאליו נכנסתי כי האמנתי בו ואהבתי אותו. עברו השנים , אני עזבתי את חברת ויזה ו..... עוברים סיפור. אתמול היינו אמורים לנסוע לאירוע בצפון הארץ. בעלי עובד בחברה שבה במסגרת תנאי העבודה לבעלי יש רכב חברה עם דלקן. יום קודם הרכב התקלקל ובמסגרת השרות של חברת הליסינג הוא קיבל רכב חלופי. הוא קיבל את הרכב עם פחות מרבע טנק דלק. התקשרנו למרכז הבירורים כדי לברר היכן ניתן לתדלק ולתדהמתנו התברר שתחנת הדלק הקרובה נמצאת או ברמלה-לוד או בלטרון ושוב- אנחנו עם פחות מרבע טנק. מה אתם הייתם עושים במצב כזה? אני אמרתי לבעלי לתדלק במאה שקלים ויאללה לנסוע , אבל מסתבר שיש חוקים פנימיים בחברה שאוסרים על כך. בקיצור- מה שאני רוצה לומר זה שכשאתם שומעים על עובד חברה שמקבל רכב ואתם מקנאים בו כי לכאורה זה נשמע וואו, אז קודם כל זה לא כזה וואו כי א' אתה משלם על זה לא מעט כסף בכל חודש וב' אתה די כבול כי אתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה. נתקעת בלי דלק? בעיה שלך. אתה לא אשם שאין לך דלק? גם בעיה שלך. בקיצור- אכילת לב ותסכול גדול. וכעת אני מגיעה לשאלה הגדולה : מה אתם מעדיפים רכב פרטי או רכב חברה ומדוע ? מה דעתכם על שרות התדלוק האוטומטי , מה הפלוסים ומה המינוסים? האם הייתם מעדיפים חברה אחת שמאגדת את כל החברות כך שתוכלו להיכנס לכל תחנה ושחברת העל תתחשבן עם מי שצריך (בדומה לחברת אשראי ?) חלום רטוב, אה?..... בקיצור- בואו נדבר על דלק, דלקנים, רכבי חברה וכו'.... זה המקום להוציא את כל המחשבות, תסכולים, מאוויים, חלומות וכו'....

APRSMON

New member
עונה לך מיד מכל ההבטים.

אני בניגוד אלייך עבדתי בחברה שהתקינה את הדלקן (בזמנו זו הייתה חברת תדיראן ואח"כ חברת הבת שלה טל-יעד) ואז היא נמכרה לגורם פרטי. בעלי כסמנכ"ל משנת 85 יש לו רכב חברה, אך לא בתנאים מוגבלים, כלומר מותר לכל אחג מבני המשפחה לנהוג ברכב, כך שזה היה כדאי מאוד, כי הנוער (בזמנו כמובן, עכשיו הם נשואים כבר) קיבל את הרכב לאן שהוא רצה ומתי שהוא רצה בלי חשבון דלק כי לא היינו מוגבלים. כל נסיעה שלנו לחו"ל הרכב היה עובר לילדים (יש חברות שלא מאפשרות את זה). נסענו ללא כל הגבלה. היה לנו רכב מנהלים שבאופן פרטי לא היינו מאפשרים לעצמינו להחזיק. כאשר היו תיקונים היו נותנים לנו רכב חליפי, באים ולוקחים מהבית או מהחברה ומחזירים עך את הרכת המתוקן. רוחצים לנו את הרכב פעמיים בשבוע, גם זאת על ידי לקיחת הרכב והחזרתו. היתה מגבלה לתדלק רק בתחנות של חברת דלק , אז ידענו את זה ונערכנו לזה, ואם לא היתה תחנה בסביבה, מילאנו על חשבונינו והחברה החזירה את הכסף. בשורה התחתונה הכל תלוי באיזה תנאים מקבלים רכב חברה. יום טוב.

foofoo77

New member
לנו יש רכב חברה

הוא מחובר לפזומט אמנם אבל אין לנו שום מניעה לתדלק בתחנה אחרת. בלי שום בעיה. הרכב ב' שלנו הוא פרטי אחד לי ואחד לו . הוא בלי דלקן . האמת אני מעדיפה את הליסינג. יש איזה שקט נפשי (השימוש שלי לא מצדיק את הליסינג עבורי) ברכבים האלה , אבל מצד שני אני רואה שהתחזוקה שהיא לא במוסך המרכזי אלא במוסך של החברות היא לא ברמה של המוסך המרכזי.

dify

New member
זה תלוי בכל כך הרבה גורמים...

גם אנשים שאני מכירה התלבטו אם לקחת רכב חברה או לא (כולל אנחנו) והשיקולים היו רבים, חלקם תלויים בתנאים שהרכב ניתן, חלקם תלויים בתנאים של העובד עצמו. אני יכולה להגיד על עצמי, שבמצב שבו מציעים לי רכב מהעבודה שעלותו יורדת לי תכלס מהמשכורת (וזו לא עלות קטנה בכלל, לדעתי בעלויות שאני מכירה זה יוצא יקר יחסית ולא משתלם...) ושאין לי דלק חופשי אלא הגבלה כלשהי, אני מוותרת על הרכב, תודה. אני לא מהסוג שמתלהב מזה שיש לו רכב חדש, מבחינתי לקנות רכב בן 5, להחזיק ולטפח אותו עד שימות :) תכלס ירידת הערך בשלב הזה כבר לא משמעותית כמו בשנים הראשונות לחייו של הרכב, וגם תקלות, זה עניין של מוסך, טיפוח וכד'... אני יכולה להגיד כבעלת קטנוע שהגיע לגיל 9 (ונמכר הלאה במצב תקין)שלא היה לו טיפול מיוחד אחד, למרות שהוא היה אצלי בשימוש מאד מאד מסיבי, ושאצל אמא שלי יש כרגע רכב בן 10+ שכמעט ולא רואה מסך בשנתיים האחרונות, אחרי ששנים היה לה איתו מלא מלא בעיות (והופ הן כולן נעלמו כשהיא החליפה מוסך... אז כנראה שהבעיה לא היתה ברכב בכלל....) אז מה נשאר לנו? אני אוהבת את הידיעה שזה רכב פרטי שלי. שאני לא אצטרך להרגיש לא נעים לפקח על איך מטפלים בו או מה עושים לו או להתחיל להתעסק עם בירוקרטיה (בדיוק מהסוג שתיארת פה לגבי דלק או תיקונים או אלף מתווכים בענייני תאונות וכד') אז לי, בתפיסה שלי, לא מתאים ליסינג, ואכן לא לקחנו רכב ליסינג כשהציעו לנו. (מצד שני, אנחנו לא ממש דוגמא טובה, כי אנחנו תכלס מעדיפות אוטובוסים... אפילו כרגע, שיש לנו רכב חברה (זמני) חינם כחלק הכרחי מהתפקיד, אנחנו הרבה פעמים משאירות אותו נוסעות באוטובוס, כדי לא להתחיל להתעסק עם ענייני חניה בעיר עצמה, וכי אצלנו ליד הבית זה סיוט לחפש חניה בלילות, ואנחנו אפילו לא מנצלות אותו בסופי שבוע כי תכלס אחרי כל השבוע העמוס למי יש כוח להתחיל לעשות טיולים של שעתיים נהיגה לכל כיוון? לא לנו בכל מקרה...)

APRSMON

New member
פעם בעלי רצה להחזיר את רכב החברה.

אמרו לו שאי אפשר כי זה סטטוס. וגם גילמו לו את ההורדה של המיסים. נו מי צריך תנאים טובים יותר מאלו?

dify

New member
"אי אפשר"....

זו תשובה מעניינת שגם צריך לקחת בחשבון... למשל אני מכירה מישהו שקיבל רכב ליסינג מהעבודה, אבל, הוא מחוייב להחזיק את הרכב שלוש שנים, אם באמצע הוא ירצה לוותר על הרכב, הוא יצטרך לשלם קנס גבוה של כמה אלפי שקלים טובים... עכשיו מה קורה אם הנ"ל רוצה להתפטר ולעבור לעבוד במקום אחר? וגם עם גילום מחיר הרכב במיסים, לא בטוח, שאם הוא היה קונה רכב לעצמו, אחזקת הרכב לא היתה יוצאת זולה יותר מאשר העלות הגבוהה מאד של רכב הליסינג. לגבי סטטוס- לא מתווכחת. רכב חברה זה סוג של סטטוס. עד כדי כך סוג של סטטוס שאני מכירה מקרה שאם הוא לא היה משעשע הוא היה תכלס עצוב... יש לי חברה שקיבלה רכב חברה, היתה סופר מרוצה ממנו, היה לה נוח ומדויק ומה לא. אבל רכב חברה זה סטטוס... אז ברגע שהיא יכלה היא "שידרגה" את הסטטוס שלה- קיבלה רכב חדש מקבוצה יותר נחשבת עם סטטוס יותר יוקרתי. את הרכב החדש היא שונאת (!), לא נוח לה, בכלל. העיצוב הפנימי שלו לא נוח, הוא מאד רועש יחסית, אין לה מקום לבקבוק המים ולמשקפי השמש כמו שהיה לה ברכב הקודם, ובכלל הרכב גדול יותר ולכן מסורבל לה יותר מהקודם (וגם, שכחתי, לרכב החדש טמבון ממתכת ולא מגומי מה שאומר שכבר יש עליו אלף סריטות שמעצבנות אותה מאד כי היא מהסוג ששומר על הדברים שלו במצב מושלם). אבל עם כל זה שיש לה רק טענות נגד המכונית החדשה ברור שהיא נוסעת בה כי זה רכב סטטוס זה אומר משהו על הדירוג שלה בחברה ועושה רושם מתאים על אנשים זרים אז היא מוותרת על הנוחות שלה בשביל הרושם הזה. נו, גם זה סוג של בחירה. זכותה. (רק צריכים להיות מודעים שיש גם צד כזה ל"סטטוס".)

מכירה את מיסטר סטטוס, אבל לא מסכימה אתו

לי יש יחס הפוך למכוניות. לא מעניין אותי כלום לגביהן למעט שהן ייסעו. המצחיק הוא שזה עד כדי כך לא מעניין אותי שתמיד תמיד תמיד נסעתי ברכבים שלא תואמים את רמתי הכלכלית (בהפוך על הפוך). באילת כשהייתי מנהלת בויזה ודיינרס ומצבי הכלכלי היה מעולה נסעתי עם רכב ישן וחבוט ומכוער, אבל סוס. נסע וחוץ מדלק לא ראיתי אתו מוסך, ואז בעלי החליט שהוא מתפדח שאשתו תיסע עם רכב ששווה פחות מהחליפה שהיא לובשת וקנה לי אוטו ספורט מנקר עיניים והוא פשוט נשאר בחנייה למשך כמה חודשים כי לא ידעתי לנסוע על אוטומט ועוד כל מיני תירוצי בולשיט למיניהם. וכך היה תמיד, עם כל רכב ששדרגנו תמיד שמרתי על צנעה בתחום הזה כי אוטו צריך לנסוע ולא יותר מזה (לדעתי) אבל שוב- אני הביזארית פה...

dify

New member
מתה על ביזאריים ../images/Emo3.gif

אני הבחורה שבוחרת לנסוע באוטובוסים... נראה אותך מתעלה על זה
אגב, אם נקנה רכב, אז אני מתכננת על סיריון קטנצ'יק, כמה קטן מבחוץ, ככה ענק מבפנים, היה לנו סיריון לתקופה מסוימת והוא היה נהדר, הצלחתי לחנות ברווחיחים כל כך קטנטנים שאפילו עיריית ר"ג לא ידעה שאפשר
(ואם מישהו מכיר מישהו שמוכר מאזדה לאנטיס, וואלה, תעשו טובה, תגידו, הפרסום באינטרנט לא עובד, בחיי
)

יש לי דלקן ברכב שלי

כלומר מהמשכורת לא יורד לי אחזקת רכב, אבל אני גם משלמת את כל ההוצאות של הרכב, יש לי דלקן לא מוגבל. מה שכן אני גרה באיזור מודיעין, העבודה שלי במרחק חצי שעה נסיעה (ושם יש דלק), במידה וחסר לי דלק, אני אתדלק על חשבוני ב-50 ש"ח וזהו. חלומות? ברור שהייתי רוצה רכב חברה, עם כל ההטבות מבלי לשלם עליו שקל. אבל זה נדיר.

למעלה