בעיות שינה

../images/Emo18.gifבעיות שינה../images/Emo199.gif../images/Emo101.gif

הבן שלי בן כמעט 8 חודשים ומלידה אנחנו מתעסקים סביב השינה שלו. בהתחלה ישן איתנו במיטה ונרדם בהנקה בשכיבה , בשבועות האחרונים ניסינו להעביר אותו למיטה שלו, בעיקר משיקולי בטיחות ונוחות שלנו,ובהתעוררות הראשונה לאוכל הוא בד"כ חוזר למיטה שלנו. יש לנו עדיין המון בעיות: 1.עד לפני כחודש הוא ישן בערך מ-18:00- 06:00 עם קימה להנקות וחזרה לשנת לילה.עם המעבר לשעון קיץ, הוא עדיין עייף כבר סביב 18:00 אבל לא מצליח להירדם בשום צורה, לפעמים עד 20:00.הוא יונק ואח"כ ממשיך להתגלגל במיטה, לזחול ו"לדבר", לפעמים נרדם על הידיים של אבא בבכי נוראי. כל יום ההרדמה הופכת לקשה יותר. 2.בעייה נוספת שמקשה היא שגם אם הוא כבר נרדם בהנקה במיטה, הוא מתעורר כשמעבירים אותו למיטה שלו, ואז מתחילים את סיפור ההרדמה מחדש. 3.בבוקר הוא בד"כ קם עייף בסביבות 06:30 ושוב רוצה לישון שנת בוקר ב-08:00.ההרדמה מאוד מאוד קשה - ציצי/ ידיים של אבא ונרדם ל40 דקות, קם לשעה ושוב זקוק ל-40דקות שינה, אבל קשה מאוד להרדים אותו.אם אני לא מצליחה להרדים אותו בד"כ נשאר עייף כל היום.מחוץ לבית נדיר שהוא נרדם. יוצא שימים שלמים אנחנו מבלים בניסיונות שונים להרדמה או בעייפות גדולה שלו(היום למשל הוא הרוג כבר מ-14:00 ורק עכשיו נרדם), ואז לא רק שקשה לצאת מהבית גם הוא לא אוכל (מוצקים) ונראה שהוא סובל מאוד. יש לכם רעיונות יצירתיים (לא שיטת ה- 5 דקות), איך מרדימים תינוק ומלמדים אותו להירדם בצורה קלה יותר??? סליחה על האורך...(ועוד הערות חשובות- למנשא הוא כבד, טיול בחוץ לא בא בחשבון- שונא עגלה ובוכה די מהר, כנ"ל נסיעות באוטו, כדור פיזיו - לא מצליח...ניסינו גם את שיטת "הרם הורד והתייאשנו די מהר כי הוא צרח נורא במיטה ולא הרגיע אותו שהיינו לידו והוא גם לא לוקח מוצץ...)

מה? זו רק בעייה שלנו?????../images/Emo2.gif

מקפיצה................................................................................................................................................

כרגע הוא רואה את המוצץ בתור עוד

צעצוע ולא נרדם איתו.לא נראה לי שמשהו מפריע לו לישון כי אחרי בכי או הנקה בסופו של דבר הוא כן נרדם לשינה רגועה (אבל קצרה...ביום..)

pandy

New member
נסי לבנות לו סדר יום

זאת אומרת, להעיר אותו כל בוקר בשעה פחות או יותר קבועה להניק/לתת פירות לצאת החוצה לטיול/משחק לחזור הביתה ולאכול מוצקים להשכיב במיטה, במטרה לישון כמובן (בגן הם ישנים בין 13-15) אחה"צ לתת פירות/הנקה לצאת החוצה לטיול/משחק לחזור לא.ערב/הנקה אמבטיה להשכיב במיטה בהתחלה זה לא קל אבל תוך שבוע-שבועים הוא יתרגל לשגרה החדשה

העניין שיש לו שיגרה

הוא קם תמיד ב-06:00-07:00, מתעייף לשנת לילה בסביבות 18:00.הבעיה היא שבד"כ הוא קם עייף, וכל הרדמה היא נורא נורא קשה ולפעמים נגררת על זמן הפעילות/ ארוחות.שאלת המפתח היא איך להרדים או ללמד להירדם????

bimba

New member
אני מצטרפת לשאלה - שלי בן 7 חודשים

ישן מ-8:30, עד 5:30, ואז קם לאכול, ואחרי כשעה חוזר לישון עד 8:00. עכשיו בעלי החליט על נוהל חדש - "לפני 6 בבוקר אין אוכל", כי לדעתו הוא לא באמת רעב. כמו כן, ההרדמות תמיד על הידיים, ולוקחות זמן, והוא כמעט תמיד מתעורר אחרי 40 דקות, ואז נהייה עייף שוב מהר. איך משפרים את ההרדמות? ואיך גורמים לו לישון יותר? (גם בלילה וגם ביום?

אגב

שלי ישנה מ-22:00 עד 6:00 וממש ממש אין לי תלונות כשהיא מתחילה להתעייף (נניח ב-20:00 או קצת לפני), אני מתחילה איתה בדברים מרגיעים עד שבעלי בא הביתה ומקלח אותה (למשל טיול עם העגלה בחוץ, או בייבי יוגה שהיא ממש ממש אוהבת) אח"כ מקלחת לא קצרה מידי ואז אוכל ולישון

bimba

New member
כרובית - בת כמה היא? וכמה זמן

היא ישנה במהלך היום?

מקפיצה לתגובות נוספות../images/Emo53.gif

מה עושים עם תינוק עייף שלא נרדם כל היום וגם בלילה????????????????????????

עידודה

New member
אותו דבר כאן! בן 7 חודשים

ולא מצליח להרדם בכוחות עצמו. רק על הידיים בנענוע (לפעמים גם כמעט שעה)ובמשך היום ישן מקסימום 40 דקות פה ושם. במשך הלילה מתעורר ולא מצליח להרדם שוב (לפעמים 3-4 פעמים). אנחנו כבר מיואשים אבל אני לא ממש רואה שום פתרון ממשי. אני מאמינה שזה משהו שיסתדר מעצמו אבל כמובן שגם אני אשמח לשמוע פתרונות מלבד שיטת 5 דקות והרם הורד של הלוחשת לתינוקות.

g yafit

New member
בעלי מצא שיטה אבל אל תצחקו עלי

אנחנו עוטפים אותו בשמיכה ככה שהוא לא יכול להוציא ידיים בקושי יכול לזוז מאוד הדוק ככה הוא נרדם תוך 5 דק' בד"כ (עכשיו יותר קשה בגלל שיוצאות שיניים). לא יודעת למה זה עובד או שהוא מרגיש מוגן ונוח לו או שאולי משעמם לו כי הוא לא יכול לזוז.. תנסו את זה חחחחח....

leekoby

New member
עובד גם אצלנו

גם אצלנו שונינה הקטנה נרדמת מצויין בעטופה בתוך השמיכות על הידיים. אנחנו עוטפים אותה כך שחם לה ונעים וזה מרדים אותה (הבנתי שזה עובד נהדר אצל מרבית התינוקות החום של השמיכות). ואז כששמה אותה בעריסה (בת חודש וחצי) קודם כל הגוף לא משנה תנוחתו ממה שהיה על הידיים ואז לא תמיד היא שמה לב שעברה לעריסה ושנית כבר כל כך נעים וחמים לה והיא נרדמת ישר בעריסה. אם מתעוררת אז מספיק לקחת אותה עם השמיכות כמה דקות על הידיים ומיד נרדמת.

g yafit

New member
כן אבל שלי בן חצי שנה

הוא מצליח לפעמים לברוח מהשמיכה כזה חמוד.... ברור לי שזה זמני זה לא יעבוד עוד הרבה זמן.

annes

New member
לא מצחיק

זה תרגיל מוכר ומומלץ לחודשים הראשונים - גם אצלנו עבד פלאים - נראה לי שמתחיל להיות כבר לא מתאים בגיל 6 חודשים - אני נורא פחדתי להוציא אותו מהשמיכה, בסוף בסביבות גיל 4 חודשים אזרתי אומץ וראו זה פלא, הוא המשיך לישון כמו קודם (+-)

שיטה טובה, אבל עבדה בהתחלה

עכשיו הוא כבר גדול יותר, לא יכול להיות הדוק וסגור בשמיכה, חוץ מזה חם והוא מזיע

bimba

New member
איזה קטעים! גם אנחנו "חונטים" אותו

בעלי, בהרדמה של הלילה, "מגלגל" אותו בתוך השמיכה (והוא ממש אוהב את הגלגול הזה, אגב), וכך הוא לא יכול לזוז, ונרדם מהר.

annes

New member
התכוונתי להמליץ לכם על "הרם הורד"

אבל אני רואה שכבר ניסיתם, אבל לא נשמע לי שניסיתם כמו שצריך, אתם אמורים להרים אותו כל פעם שהוא בוכה ומיד להניח שוב - ולהתמיד, ברור, אם לא תתמידו בשום שיטה, אז אתם לא נותנים לה הזדמנות להצליח - ממליצה לכם לקרוא את הלוחשת לתינוקות ויש גם ספר שלה בצבע ורוד שעוסק באופן ספציפי בפתרון בעיות כמו בעיות שינה, התנהגות, גמילה מחיתולים וכדומה - לא אומרת שהייתי מאמצת הכל שם, אבל בהחלט שווה ניסיון, הייתי אומרת - והיא מתייחסת במיוחד לזה שלא מתמידים באף שיטה...

נושקולה

New member
נצל"ש לגבי איחור שעת השינה בערב

רותם שלי נרדם כל יום בין 19 לבין 20 בערב. אח"כ הוא קם לינוק ב- 1:30 בערך ואח"כ בסביבות 5:00. איך ניתן לאחר את שעת השינה בערב לסביבות 21-22 כדי לישון קצת יותר בלילה? במהלך היום הוא ממש לא אוהב לישון ויש לו שתי שינות קצרות (במקרה הטוב). אשמח לטיפים

למעלה