משחקא"קון #5

ailag

New member
../images/Emo179.gifמשחקא"קון #5

והפעם: הפעם נשנה את הקומיקס הכי גרוע שקראתם (או אחד מהם לפחות, לאלו שנפלו על הרבה גרועים) ועם שינוי הסוף - או אירוע קריטי בו - תהפכו אותו למשהו טוב. או סביר. או לפחות שיקבל
. הזוכים כרגיל יקבלו כרטיסים חינם לאירועים בפסטיבל הקומיקס, האנימציה והקריקטורה שיתקיים ב 26-29 לחודש (יום שבת עד שלישי הקרובים) בסינמטק ת"א. הכרטיסים מתנת מארגני הפסטיבל. פרטים (כולל תוכניה): http://www.anicomfestival.co.il

אני...אני...אני...

כבר זמן רב שאני מהרהר במה הייתי עושה אחרת עם ICANDY - כותר בינוני של אימג' מלפני כמה שנים. בשעתו כתבתי עליו שתי ביקורות בקומיקאזה, אחת על חוברות 1-3 ואחת על חוברות 3-4. הלינקים כדי שתוכלו לקרוא מה באמת קורה שם ואני אחסוך לעצמי תקציר - עצלן שכמותי... בכל מקרה, הטייק שלי הולך ככה: אנחנו מתפצלים בקטע שבו קנדיס יוצאת מהטלויזיה בפיצוץ. במקום לנסות להגיע לחברת התוכנה שמפתחת את המשחק ממנו היא יצאה, קנדיס חוטפת את מת'יו קושרת אותו לכיסא הנוסע של אופנוע שאותו היא גנבה מהשכנים ויחד הם יוצאים בסערה אל עבר בית נטוש ומפחיד סטייל סרטי אימה משנות ה-50. בבית הזה היא מקימה מקדש קטן לשטן ועומדת לשחוט את אחיה הצעיר כקורבן. תוך כדי שהיא מבצעת את זממה, מתברר לנו בעקיפין שלמעשה זו אינה קנדיס אלא דמות וירוס קטלני שפותח במעבדות חברת המשחקים, שמטרתו לצאת לעולם האמיתי ולהרוג את ביל גייטס כנקמה מצד מפתחי היוניקס - שהיתה מערכת הפעלה מוקדמת יותר מדוס, אך לא זכתה להכרה אמיתית. הם פשוט שאבו השראה מהמראה של בתו הנעלמת של מר דלייני. את כל זה אנחנו לומדים כי לקנדיס יש את ההרגל המגונה של המוני ארכי נבלים לספר לנו את כל מזימתם תוך כדי שהם עסוקים בלא לשים לב שהגוד גיי בורח להם. אבל, במקרה הזה אין סוף טוב, והיא הורגת את מת'יו ופותחת את השער לגהינום שם היא תתמזג אל תוך הסיפור המלהיב והמוערך של 'ארנב המזימה' הלא הוא SCUMM BUNNY (ואתם יכולים לשאול אותו לפשר הכינוי...) - BUNNY EXTREAM ושדות הקטל של גן עדן. איך? הא?

Scum Bunny

New member
../images/Emo45.gif One good deed deserves another

אני מעריך במיוחד את העובדה שהתעלמת באלגנטיות מהסוף המפוקפק משהו של קו העלילה האחרון של באני, שהיה יכול לזכות אותו במועמדות לתחרות הזו כאן עם הייתי יכול לגייס קצת יותר יכולת הלקאה עצמית בשעה כה מאוחרת. מה עוד שאני לא רוצה לבזבז את רעיונות העלילה שיש לי לאותו יום מבורך אי שם בעתיד הרחוק בו אני אתחיל שוב לצייר באני. במקום זה, מה דעתך על קומיקס באמת גרוע (יותר)? בוא ניקח את.... כל קומיקס של ג'ק צ'יק אי פעם? בוא נראה. בכל קומיקס מישהו (למשל איזו ילדת בית ספר תמימה) זוכה לנאום חוצב להבות המלווה בסקירות היסטוריות ואילוסטרציות מקפיאות דם על איך כל מי שהוא מכיר הוא נציגו המרושע של השטן, ועל איך הוא הולך לבלות את הנצח מתייסר באש הגהנום לא משנה כמה צדיק וישר הוא יהיה כל חייו- אלא אם כן הוא יאמץ את ישו לליבו בדיוק בדרך המתוארת בספח המצורף למטה. הסוף הבלתי נמנע הוא שהגיבור מאמץ את ישו וזוכה לגאולה, או שכבר מאוחר מידי והוא גומר בגהנום. הסוף המתבקש הוא שהחננה שהלך לגן עדן, יחד עם כל מי שהנחה אותו לשם, זוכים להיות סטטיסטים ברקע כשבאני עוברת בשטח בדרכה ליעד עלילתי קלוש כזה או אחר, וזוכים למוות ציורי, חסר פואנטה וסופי יותר.

giri

New member
גם אני! גם אני! גם אני!

עופר גנב לי את icandy שבהחלט היה האכזבה החמורה ביותר באוסף שלנו, אבל אז נזכרתי בפרס ניחומים : ג'לילה! הקומיקס הערבי המחריד הזה כבר זוכה לגליון שלישי אצלנו בגלל הסקרנות הפתולוגית של שיחיה. עלילה כזו רדודה, שטוחה, מטומטמת, מלווה בציור חובבני כל כך - כבר מזמן לא ראיתי. מה הייתי משנה? אחרי החוברת הראשונה (והבנאלית) כשג'לילה מגלה שאחיה היקר עושה סמים ושייך לרעים, הייתי נותנת לג'לילה לגרור אותו בכוח למוסד, לגרום לכך שהוא יזהה את הזהות הסודית שלה ויצטרף לכת סודית שתעשה ממנו סופר רשע שיוכל להלחם בה, ולגבי ג'לילה עצמה - היא בינתיים יכולה לקחת את התחת הערבי הקטן שלה בחזרה לכל כוהני הדת שאוהבים אותה כל כך, ולשמוע מעבר לקיר איך הם מבקרים את לבושה ה"זנותי" וה"פרובוקטיבי". אם כבר, אפשר לתת לה להתמודד גם עם סוגיות יותר רציניות מטילים גרעיניים בירושלים - מה היא כבר עשתה למען המצב? ואיך לעזאזל היא מסתובבת לבושה ככה, איפה הרעלה איפה? הייתי גורמת לה להתגלות אלוהית שתגרום לה לחזור לאיסלם, ללחום למענו (בכוחות העל שלה), להרוס את תרבות המערב, לגרום לסדר (או אי סדר?) חדש בעולם, ואז לנטוש את תפקידה הכוחני לטובת נישואין מאושרים לאורי און שהתאסלם וקורא לעצמו עלי עול. אחרי החתונה איתו ג'לילה משמינה כמו קבאב ולובשת רק שמלות שחורות ורחבות, מתחתן מגיח מדי שנה איזה פעוט עם כוחות על (היכולת לפוצץ את עצמו בכוח הרצון?)

Scum Bunny

New member
../images/Emo45.gif אבל רק אם את מביאה את הקומיקס

לפסטיבל. אני חייב לראות את זה.

the runaway

New member
What If? Ultimate X-Men/Fantastic 4

באתי עכשיו לקרוא שנית את המיני בת 2 החוברות אולטימייט אקס-מן/פאנטקסטיק פור ולכתוב What If על הדבר הגרוע ביותר קראתי (כבר שכחתי מה הלך שם, הכל היה כזה מבולבל). בעמוד הרביעי החלטתי שעדיף לשלם 25 ש"ח על לקרוא ת'דבר המזוויע הזה פעם נוספת.

למעלה