שיר 6 6

New member
../images/Emo178.gif

מכירים את זה שיש לכם ים חומר ללמוד ומקציבים לכם מעט מאוד זמן ללמידה (במקרה שלי זה מבחן בספרות- 27 דפים בחמישה ימים) וזה חומר שצריך ללמוד ממש טוב, אבל זה חומר שמלא בסיכומים ארוכים ואתם טובעים בים הזה של החומר, רגע אחד מתייאשים ואז חוזרים לעצמכם, ושוב מרגישים שאתם לא יכולים יותרררר ורוצים לעזוב ברגע זה את הלימודים??? לי יש ללמוד בספרות, נשאר לי רק את היום ומחר, את רוב החומר אני בכלל לא יודעת טוב כי למרות שלמדתי המון, לא ידעתי מאיפה להתחיל, ובנוסף די קשה לי להתרכז ואין לי תנאי למידה נוחים... אני מרגישה שדי, אני לא יכולה יותר. לא יכולה לראות את החומר. חורשת וחורשת והוא לא נכנס למוח. אין לי כוח נפשי ללימודים האלה, וזה למרות שאני מחבבת את המקצוע הזה. אני חייבת לציין שהולך לי די טוב בלימודים השנה- ממוצע מעל 80. אבל אלה סיכומים שלמים על 'סיפור פשוט' ואני פשוט הולכת לאיבוד בחומר. מחר היום האחרון ללמידה... אני תמיד שואפת ל-90 לפחות, אבל הפעם אסתפק ב-80. הלך עליי אם אני מקבלת פחות מ-80 :( מה עושים???

קודם כל

אל תנסי להכניס מהר הכל לראש שלך ולשנן את הכל פיקס- כי בואי ניהיה מציאותיים זה בחיים לא יקרה. אני ממליצה לך לקרוא את החומר להבין ולאהוב אותו כי זה באמת נושא מעניין ואני ממש אוהבת סיפורים פשוטים. תקראי שוב כל סיפור ותרשמי עליו כל מה שאת יודעת-מוטיבים, אקספוזיציה, ניתוח דמויות..הכל. ככה תדעי איפה את עומדת פחות או יותר בחומר ובמה את צריכה להתמקד יותר. אם יש לך שאלות את יכולה לכתוב פה ואני אעזור לך...אני ממש אוהבת ספרות!

שיר 6 6

New member
תודה...

אבל תראי, התכוונתי שהשם של הספר זה סיפור פשוט ולא שזה סיפור פשוט כי זה ממש לא... החומר בסדר אבל אני פשוט לא מסוגלת לזכור הכל, לזכור 22 דפים של הסיפור? זה לא נורמלי... הקטע הוא שמרוב שיש מה לכתוב אני לא אדע מה לכתוב במבחן כי אני אשכח פרטים. אם זה היה סיפור קצת אז סבבה, אבל זה ממש לא לצערי..
בכל אופן תודה :)

על איזה סיפור

את נבחנת? ותזכרי תמיד כשאת עונה על תשובה לבדוק כמה וכמה פעמים שאת לא גולשת למקום אחר ושופכת את כל מה שאת יודעת על הסיפור אלא נשארת צמודה לשאלה ששאלו אותך

שיר 6 6

New member
"סיפור פשוט" של ש"י עגנון.

תודה, אני תמיד משתדלת לנהוג כך במבחנים...

devilz

New member
חח...מבחנים בספרות וייאוש..

רק שאני לעומתך התייאשתי.. בעוד שאר המקצועות שלי לרוב.. מעל ל80... יש את ספרות בסביבות ה60... נמאס מהמקצוע... כמה שלא אחרוש... פשוט בע

שיר 6 6

New member
חחחחח נכון...

ומשום מה המורים לספרות אוהבים להוריד נקודות על כל דבר. כמו למשל, כשכתבתי "... מתאר את פריחת הגן", אז המורה הורידה לי נקודה על כך שלא הוספתי "בבוא האביב". די המורה, הגן לא פורח בסתיו במקרה?!?! 0_O

GrEeNgIrL3

New member
אני מבינה אותך!!

שנה שעברה עשיתי בגרות בספרות .. זה היה נוראי ללמוד.. היה לנו מלא חומר אבל אז מצאתי אתה נחמד באינטרנט שמסכם את הכל ובחרתי לי שירים שהמורה לא לימדה וסיפורים. למדתי מהאתר הזה ובול בבגרות היה מה שלמדתי... וכשהמורה שאלה מה בחרתי לענות היא התעצבנה עליי שלא בחרתי את מה שהיא לימדה ואמרה שזה יפגע בי... בסוף קיבלתי 92
הנה האתר... מקווה שעזרתי.. http://www.knay.alona.k12.il/SiteFiles/1/66/468.asp

EDTH

New member
אתר מצויין

אני תמיד קורא שם לפני מבחנים בספרות...

devilz

New member
חאח... באמת אתר מצויין...

גם אני לומדת ממנו.. בעיה.. יש לי מורה סתומה.. היא כתבה לי באיזה מבחן: "דבריך נכונים... אך לא נלמדו בכיתה..." ולא הביאה לי ניקוד..

../images/Emo31.gif

ממש לא ממליצה לך להתחיל לבחור שירים אחרים ממה שהמורה לימדה...זה סתם, את תהמרי ויש מצב שלא תצליחי.

דללה

New member
מכירה את זה,

שיש לך נכשל באזרחות, וביום שני יש לך מבחן על כל כך הרבה חומר שלא התחלת ללמוד אליו אפילו והיום את לא תהיי בבית כל היום ככה שנשאר רק את מחר??? בקיצור.. אני אתחיל להתפלל..

שיר 6 6

New member
את זה אני לא כל כך מכירה...

אבל שיהיה בהצלחה! טוב, היה כבר... אז איך היה?

דללה

New member
לא היה ../images/Emo13.gif

ביטלתי אותו בגלל שלא היה לי זמן ללמוד וזה חומר שהכיתה למדה בזמן שאני הייתי חולה..

שיר 6 6

New member
חחחח בזכותך ביטלו?

מגניב לך XD מזכיר לי שהמורה דחתה לנו פעם מבחן כי דודתי התחתנה... כולם ממש סגדו לי.

דללה

New member
לא לכולם... רק לי..

תמיד אמרתי שאני סוציומטית
לא סתם.. אבל קרו הרבה מקרים שבגלל הופעות או חזרות שלי דחו לכולם את המבחן

למעלה