../images/Emo178.gif

שלום רב אני מחפשת נואשות את תעודת הנישואין של הורי הורי נישאו במצרים, אלכנסדריה בתחילת שנות ה-40 לאן הועברו המסמכים מהרבנות באלכסנדריה איפה אני יכולה למצוא אותה.

מצטרף לשאלה בענייני מצרים

כמה מאחיו ואחיותי של סבי היגרו למצרים בשנים הראשונות של המאה ה - 20 (כמו רבים אחרים). פרט לאחת האחיות, ידוע כי כולם עזבו את מצרים בחזרה לארץ, לארה"ב או לאירופה. מתי בדיוק עזבו? חלקם מיד, חלקם אחרי זמן מה, חלקם אחרי יותר... אילו מקורות יש למידע על היהודים שהיגרו מהארץ למצרים באותה תקופה? ארנון

Melitz

New member
שווה אולי לנסות וליצור קשר עם הרב עובדיה יוסף, הוא היה רב ראשי במצרים בשנות הארבעים ומחזיק בביתו חומר עצום על הקהילה היהודית שם מהתקופה ההיא. ומעבר לכך הוא בעל זיכרון פנומנלי

הדס ח

New member
ארנון-הרב עובדיה יוסף זו משימה לגבר

אנחנו הנשים החסודות לא יכולות לבוא במחיצתו...... משימתך היא עם כן ליצור קשר, ולברר עבור כולם.....
הדס

כוכה

New member
איציק - בדיוק בשבילך - avitalit

הם רק ישמעו אותך , מה זה ישמחו....

כוכה

New member
וחוץ מזה - חבר9, ספרן, חיים לוי

אנא מצאו בכתובים. לפני כמה זמן - כשעבדתי על ארכיון ישן, מצאתי הרבה מכתבים מרבה הראשי של פורט-סעיד - כתובים בעברית משונה אך מיוחדת במינה, בכתב-יד מדהים. הנושא היה אישות והם היו משנות השלושים. בראש כל מכתב אף היה לוגו מודפס עם כתובת, כך שאני מניחה שהיו מסודרים ומאורגנים.

ספרן

New member
מצרים

הרב עובדיה יוסף היה רב (לא ראשי !) תקופה קצרה במצרים (תש"ז-תש"י בערך). הוא לא יוכל לעזור הרבה. מי אמר שיש לו חומר על הקהילה שם ?

Melitz

New member
החומר אצל עובדיה חבר שלי (איש הטלויזיה הישראלית לשעבר) ראיין אותו בביתו לפני מספר שנים והתרשם מאד מ"ארכיון" שלם של יהודי מצרים שיש שברשותו

שרי סילבר

Active member
גם אני בענין מצרים... להיכן שהמשפחה של ארנון נדדה, שם גם משפחתי ../images/Emo8.gif אני מניחה שגם אצלי ההגירה היתה בסיום מלחמת העולם הראשונה, וממצרים הגרו לאוסטרליה.

א י י ב י

New member
אלכסנדריה

בשנת 1992 ביקרתי עם הורי (ילידי מצריים) באלכסנדריה. חיפשנו את קבר סבי. ביקרנו בבית הקהילה באלכסנדריה ומצאנו שם ספרים גדולים עם פירוט חברי הקהילה שנולדו ושנפטרו. דרך האינפורמציה הזו הגענו לבית הקברות "מזריטה" במרכז אלכסנדרייה, ושם לאחר חיפוש של שעתיים איתרנו את קבר סבי. ביולי 2000 חזרנו לשם - כל השבט: הורים, ילדים ונכדים וביצענו טכס זיכרון מרגש ליד הקבר.

הדס ח

New member
מצרים

חלק ממשפחתי עברו למצריים וחזרו אחר כך לארץ. אין לי כל מידע עליהם ואשמח כמובן ללקט פירורים איפה שרק ניתן. הדס

הדס ח

New member
פרטים נוספים

ההורים נישאו בארץ ועברו למצריים. שם כנראה נולדו להם שלושה בנים: דוד, רפאל ומרקו כהן. דוד התחתן עם פורטונה ב - 23.5.1943 רפאל התחתן עם רוזי ב - 23.2.1947 באלכסנדריה. לגבי מרקו ידוע שהוא התחתן, וכנראה היו לו 4 ילדים. אנסה מאוחר יותר להכניס תמונות, אבל לא בטוח שאצליח..... אם מישהו מכיר או יודע איך להשיג פרטים נוספים אשמח. תודה הדס

א י י ב י

New member
נסי כאן

Cairo Jewish Community and other Middle-Eastern Jewish records Contact Carmen Weinstein at [email protected] , or by snail mail to the Cairo Jewish Community at Mrs Carmen Weinstein, Communaute Juive du Caire, 13 Rue Sabyl El Khazinda Abbassieh, Cairo, Egypt. (Unfortunately being short-staffed, responses may be very slow).

הדס ח

New member
אייבי, תודה.

ניסיתי בשני המקומות. הראשון לא מגיע לשום מקום. זה קופץ לדף הפתיחה של יאהו.... ובשני אין מידע רלוונטי עבורי. בכל מקרה, שוב תודה הדס

הדס ח

New member
תודה, אייבי.

חלקים מהאתר הזה אני מכירה אבל, לא מצאתי שום דבר ספציפי לצערי... הדס

למעלה