מפוצץ בחובות

כל שם

New member
אני לא המותק שלך

ולא ביקשתי ממך כל עצה ובטח שלא שיעור תוכחה. מי הרבים שבשמם הינך מדבר? איני מאשים אחרים רק ציינתי עובדה של נוהל בנקאי לא תקין. כל כך פשוט, בהצלחה גם לך.

כל שם

New member
הבאר מלאה בעשירים

ומדוע לא שמעתי כל ציוץ על כך? כולכם התלהמתם נגדי בזיוף מתחסד של צדיקים ולא מכם ציפיתי לתשובות.חשבתי שאם כבר התערבות,אזי על ריביות חריגה ועוד עוולות המכבידות על חייבים בבנקים. וכפי שכבר ציינתי,אני עובד 14 שעות ביום בחברה רצינית,איני מהמר,אך נסחטתי(שיקים שבטלתי,עקב רמאות,עברו לידיים לא כל כך עדינות) "תודה" לטוב הלב של מרביתכם. וזכרו-העולם הוא עגול.

כל שם

New member
../images/Emo178.gifמפוצץ בחובות

רב דירתי ממושכנת ל 30 שנה אני עובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה רובצת עלי הלוואה למניה במקום העבודה,היורדת ישירות מהבנק. בבנק אחר אני חייב סכום של כמה עשרות אלפי שקלים(את הכספים משכתי בעת שנסחטתי על הימורים והבנק אישר את משיכתם למרות שבזמנו הבטחונות היו בשיעור מחצית מהמשיכות). כסף למחייה כמעט ולא נשאר,האישה מרוויחה משכורת מינימום ורב ההוצאות,כולל מעון משולמות ע"י ההורים שלנו. רציתי להגיע להסדר עם הבנק האחר(תשלום במזומן ע"י ההורים),אך הם כמעט ואינם מוכנים לוותר ורוצים להטיל עיקול על המשכורת.כתוצאה מכך,הלוואת המניה לא תשולם ושוב אמשיך להסתבך. איך יוצאים מזה?(איני מבקש תרומות אלא עצות משפטיות)

תשובה

שלום רב, לא מצאתי בשאלתך סוגיה משפטית אלא בעיות פיננסיות שנובעות מכך שההוצאות עולות על ההכנסות. לא ברור לי למה הבנק צריך לוותר על חלק מהחוב ? האם יש לך טענות כנגד החוב ? אני מציע לך לעשות מאמץ לעמוד בתשלומים, לפרוס לתשלומים רבים יותר, לקבל סיע כספי מקרובים וחבירם (בין כמתנה או כהלוואה), לנסות להצטמצם בהוצאות ולהגדיל ההכנסות. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

כל שם

New member
הסוגיה המשפטית הינה

-1-מדוע שלא יוותר על חלק מהחוב,האין מקרים שוויתרו במדינתנו הקטנה לעשירים ממני? -2-האם במקרה כמו שלי אפשר ,במידה ואגיע לטיפול משפטי,להכריז עלי כחייב מוגבל באמצעים?. -3-מרגיזה אותי העובדה,שדווקא במקרים בהם קיים חוב כספי גדול וקושי בהחזרים,הבנק מדווח את שיעור ריבית החובה(+ריבית חריגה) הגבוהה ביותר הקיימת בשוק. -4-עד היום הבנק לא שלח לי דרישת עו"ד לכיסוי החוב וכל ההתראות נעשות בעל פה באמצעות אבי שגם לו חשבון באותו סניף.נעשה מסע שיכנועים לאבי,שכספי הפנסיה שלו בסניף זה,שיכסה את כל יתרת החוב שלי.

יתרת חוב

כל שם שלום, אם תנסה להילחם בבנק לבד תיכשל. רק אם תפנה לעו"ד המתמחה בתחום יתכן ותוכל להגיע להישגים כגון - ויתור על חלק מהחוב, פריסת תשלומים, והקטנת הוצאות ועמלות. אביך צריך לעשות הכל כדי להרחיק את כספיו מעיני הבנק. ככל שאביך יראה נכונות לשלם את חובך יסרב הבנק לבוא לקראתך. המונח "חייב מוגבל באמצעים" שאוב מדיני ההוצאה לפועל. בשלב שבו אתה נמצא אינך יכול או צריך להיכנס להגדרה מעין זו. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

כל שם

New member
ועוד שאלה קטנה

הנני שוקל לפנות לעו"ד,אך מפחידה אותי עלות הטיפול,שעלולה להתקזז עם כל הוויתורים והקטנת ההוצאות והעמלות. מהי העלות הממוצעת בטיפול בתיק מסוג זה? תודה על הכל המיואש

למעלה