החלטה קשה...

../images/Emo178.gifהחלטה קשה...

שלום! הבן שלי בן 4, ילד חכם, מאוד שקט (בקושי מדבר), מאוד רגיש ונפגע בקלות. באופיו, הוא נוטה להסתגר ולא יוצר קשרים חברתיים בקלות. בגן הנוכחי יש לו חבר אהוב אחד, לו הוא 'נאמן' כבר שנתיים... מגיל שנה וחצי ועד היום היה בגן פרטי של סבתא שלו- האהובה עליו מאוד. מיותר לציין, שלמרות השתדלותה לתת לו יחס כשאר הילדים, הוא היה במעין חממה. בשנה"ל הלימודים הקרובה מתחילים גן עירוני ואני מאוד מתלבטת. לפנינו 2 אפשרויות:
גן מול הבית. 35 ילדים. גננת קשה, דורשנית, כעוסה ולא חביבה. היתה הגננת של אחי (הוא בן 28 היום) והוא "לא שוכח ולא סולח"... עוד שנה יוצאת לפנסיה. היתרון- הילד יהיה בגן טרום חובה+חובה עם אותם הילדים שאח"כ יעלה איתם (לפחות 2 בכיתה מהגן) לכיתה א'.
גן 2 רחובות מהבית. גננת שקטה ונעימה, 17 ילדים (!) בלבד בגן. החיסרון- מדובר בגן דתי (אנחנו 'רק' מסורתיים), כלומר מן הסתם הוא לא ילך לבי"ס דתי וניאלץ להעבירו בשנה הבאה שוב. זה עלול לגרום לטראומת קליטה מחדש... מה דעתכן??????????

קרני12

New member
לרונית הסנאית

רונית יקרה אני היתי שולחת לגן הדתי. בנך, לפי תאורך, עושה רושם שהוא לא כ"כ בשל חברתית ורגשית "...נוטה להסתגר ולא יוצר קשרים חברתיים...". בנך עדיין צריך מסגרת רכה ותומכת, וזה מאד מאיים להכנס לקבוצה גדולה עם גננת קשה וכעוסה. אני מאמינה שאם הוא יגדל בקבוצה קטנה עם גננת סובלנית שתטפח אצלו מיומנויות חברתיות ותתן לו כלים להמשך דרכו, הילד יצא מוחזק יותר ובשל ואילו באופציה הראשונה זה נשמע אפילו מסרס. חוץ מזה, שבטוח שישנם ילדים חילוניים בשכונה או בבית ליד שניתן ליצור איתם קשר גם אחה"צ ואז הוא גם יכיר את הילדים שילכו איתו לביה"ס. אבל ביננו יש עוד זמן, והדברים עוד יכולים להשתנות. אשמח לשמוע מה דעתך על כך

אני מסכימה ואת צודקת.

באמת היינו באבחון כי הדאיגה אותי השתקנות שלו (צריך ממש "לחלוב" ממנו אינפורמציה) והעובדה שהוא לא משחק כמעט בקבוצה אלא מעדיף את אותו חבר ואם לא, אז לבד. המסקנה היתה שמדובר בילד עם אינטיליגנציה ושפה מעל לממוצע- אבל כנראה יש קושי תקשורתי קל על רקע של רגישות אישית גבוהה ואולי גם חוסר ביטחון עצמי במיומנות החברתיות. הבעיה הנוספת שלי עם הגן הדתי היא חשש מפני יחס שונה מצד הגננת / הורי הילדים בגן כי איננו דתיים. למשל- שלא ירשו לילדים מהגן להתארח אצלנו בבית בגלל עניני כשרות וכד'... או שהוא ירגיש שונה? אני לא יודעת...

biel

New member
התלבטות

קודם כל נדמה לי שמגיעה לך "ברוכה הבאה". כמדומני שלא ראינו אותך כאן עדיין. אז, "ברוכה הבאה" ועכשיו לגבי הגן. אם גם אחיך שהוא כבר בן 28 לא שוכח ולא סולח נראה לי שהתשובה בשאלה. ילד שקשה עליו ההתחברות כדאי שתהיה לו כגננת "שקטה ונעימה" וחבורה קטנה יותר של ילדים. יכול להיות שבמהלך השנה יתחזק בטחונו העצמי ובשנה הבאה המעבר יהיה קל יותר. עדיף לדעתי שיהיה לו אולי קשה בשנה הבאה כשהוא גדול יותר מאשר כל השנה עכשיו. בקשר לגן דתי להורים מסורתיים השאלה היא מה זה דתי ומה זה מסורתי. כאן יכולה להיות בעיה קשה יותר. אם זה גן של החינוך העצמאי עלול להיווצר מצב של כפיה דתית סמויה {אני מדברת מנסיון}, וסליחה אם אני נשמעת כאנטי. משום שילדים שלומדים בחינוך העצמאי מקבלים מושגים שלא תמיד עומדים בקנה אחד עם מושגים של החינוך הממלכתי דתי כמו הפרדה בן בנים בנות גם בכיתות מעורבות - הם יושבים בשולחנות נפרדים, במפגש יש צד בנים צד בנות, הבנים מקבלים שיעורים מהמלמד והבנות לא תמיד, מדברים על בגדים צנועים, שמירת חגים צומות כיפה ציצית וכו' וכאן עלולה להיות בעיה עם הבית שממנו מגיע הילד אינו שומר על נקודות אלה. אבל אם הגן הוא גן דתי של החינוך הממלכתי דתי אני הייתי מכניסה את הילד שלי לממלכתי דתי, על מנת שיהיה לו נעים יותר, נראה לי שאת צריכה לבדוק טוב טוב את שתי האפשרויות.

קרני12

New member
לגבי גני ממ"ד

ממה שאני מכירה את החינוך הממלכתי דתי הם מאד פתוחים. אני חושבת שכדאי לך מאד לתאם מפגש עם הגננת עצמה ו"לחוש" אותה. שתפי אותה בהתלבטויות שלך, ספרי לה על הילד ובררי עימה איך היא חושבת לעזור לו... אני חושבת שאחר פגישה כזו האינטואיציה האימהית והבטן ינחו אותך לעשות את הדבר הנכון.

חניני

New member
לגבי גן ממ"ד

נכון יש פתיחות ורצון לקבל בגן ממ"ד, אבל יש גם סדר יום מאד מוגדר וברור הכולל גם תפילות. ואם בבית אינכם מתפללים אלא רק שומרי מסורת ....יכול להיות מאד מבלבל בשביל הילד הרגיש שלך...

זה גן, לא בית כנסת!...

אני מניחה שאומרים 'מודה אני' בבוקר וברכת המזון לפני ארוחת 10, לא? עם זה אין לי בעייה. יהיה נחמד גם בבית...

חניני

New member
רונית, לכי לראות...

וכמו בכל גן מ"מ ואו ממ"ד הרבה גם תלוי באישיות של הגננת.... רציתי רק להאיר זווית, זה בסדר שאת לא מסכימה איתי.....אך יש עובדות בשטח, מה לעשות.............

לראות את הגן סגור בחופש?

אני באמת מרגישה שאין לי אופציה אחרת לילדי ומחפשת חיזוקים... זה לא שאני לא מסכימה איתך, אלא חשבתי שמדובר רק בתפילות האלה שאין לי איתן שום בעיה. יש עוד? מה כבר יכולים לדרוש מבני 4 מהבחינה הזו?

ענת ד

New member
../images/Emo50.gif

לרונית! בתור גננת בגן ממ"ד עלייך לקחת בחשבון שכל התכנים בגן הם שונים. לדוגמה:אצלי בגן מדי יום במפגש הבוקר לאחר התפילה לומדים הלכה יומית. כאשר מספרים חוויות משבת - החוויות של הילד יהיו שונות משאר הילדים...בגן דתי יש הדגשים על המצוות של החגים, מברכים לא רק אחרי האוכל אלא גם לפני שאוכלים סוכריה או עוגיה. כל זה מצד אחד - מצד שני לפי מה שאת מתארת עדיף שהילד יהיה בגן קטן עם גננת נעימה יותר. כדאי לך לשוחח עם הגננת ולהתייעץ איתה מה לעשות. בהצלחה ענת

אין אפשרות נוספת? אם לאו, לא הייתי

מתלבטת ושולחת לגן עם הגננת הנעימה ומספר קטן של ילדים. בבית תבהירו לו במה אתם מאמינים ואם תוכלו תאפשרו לו לבחור בדרכו ללא כפייה של שום דבר בעתיד. בדת סולמות רבים וגם ככה אין הכרח שדרכו תהא זהה לשלכם בדיוק כפי שדרככם ודאי לא זהה לדרך הוריכם. בהצלחה!!! ברוכה הבאה!!!

למעלה