ה-ו-ד-ע-ו-ת

אפרוחים בצמרת (מחירי ביגוד הלהקות העירוניות)

היום רכשתי לביתי נעלי בלט ב- 100 ש"ח, להןופעות של האפרוחים בחמישי - שישי. משום מה שחור = 100 ש"ח, ורוד = 69 ש"ח. בלהקות העירוניות חייבים שחור ומפנים לרכישת הנעליים לחנות ישראדנס בבורוכוב. חצי שעה לאחר רכישת הנעליים הסתבר לי שסבתא כבר כבר קנתה לילדה נעליים. חזרתי מיד לישראדנס על מנת להחזיר את הנעליים ולקבל את כספי בחזרה. המוכרת סירבה, כי קניתי במזומן, ולדבריה אין החזרי מזומן. רק על כרטיס אשראי יש החזר. הנימור נשמע לי מופרך ותמוה - בכל חנות שהחזרתי בה מוצרים עד כה קבלו מזומן, הכניסו את הסכום במינוס בקופה והחתימו אותי על שובר החזרה שנכנס לקופה על מנת לגבות חוקית את פעולת המינוס. בסיסי, לא? אי מתן החזר נראה לי גם בעייתי מבחינת חוק הגנת הצרכן. ראוי לבדיקה. המוכרת הציעה לי זיכוי. אני לא זקוקה לזיכוי - אין לי מה לקנות שם, מלבד הנעליים. בקשתי לדבר עם בעלת החנות, חגית, שציינה שאין עבירה על החוק בכך שהם לא נותנים החזרים ("בזה ששמנו שלט שאין החזרים כספיים אנחנו מגובים מבחינת החוק"), שאסור לה להוציא מזומן מהקופה אבל היא היא לא "תתווכח" איתי על נעלי בלט ולכן היא תוציא לי צ'ק החזר אחרי החגים.... תמצית העניין: החזרתי את הנעליים שרכשתי במזומן חצי שעה קודם לכן - ואני מחכה לצ'ק החזר אחרי החגים
עם גישה כזו - זו היתה כנראה הרכישה האחרונה שלי ושל כל מי שקרוב אלי בישרדאנס, עד עולם. לגבי בגדי בלט, כבר למדת את הלקח מזמן: קונים רק בהלבשת צבי. 30-50 ש"ח, שזה חצי מאשר במקומות "יעודיים". ניגשתי לקנות בגד בלט בהלבשת צבי (שחור, חצי שרוול, עם חצאית מחוברת). 45 ש"ח. להפתעתי, הסתבר לי שהוא מוכר גם נעלי בלט. 59 ש"ח דגם אחד, 49 ש"ח דגם שני, אין הבדלי מחיר בין ורוד לשחור. אני יודעת שיש כאן עוד גולשים/ות עם ילדים בלהקות עירוניות - שימו לב הן לפערי השירות והן לפערי המחיר, לפני שאתם קונים. בהצלחה לילדים ולילדות בהופעות השבוע

josu

New member
חוג רעננה בעבודה מזמין

מועדים לשמחה! חוג רעננה מזמין את כל חברי המפלגה ואת הציבור הרחב היום אנו מארחים את דניאל בן סימון תאריך: ביום ראשון 12.10 בשעה 19:00 מיקום: באולם ויצו, רחוב קלאוזנר 3, רעננה http://jugranana.blogli.co.il/ .

../images/Emo32.gif32103210

אני לא מצליחה להשיב לך בגלל באג במערכת, שאינו מזהה את שם המשתמש שלך. העברתי לטיפול הצוות הטכני. עד אז - או שתשלח לי מייל, או שאאלץ לעכב את תגובתי - ועמך הסליחה. חנה.

HayaBee

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo160.gif../images/Emo70.gif../images/Emo41.gifמתארגן טיול למרוקו 19.11.08

למעונינים להצטרף לטיול למרוקו, מתארגן על ידי סוכנת נסיעות רעננית מנוסה. ופורום הנאות טיולים ואטרקציות בתפוז. יש כבר תאריך וכל השאר עם המיטב שבמיטב ובמחיר אטרקטיבי ל-14 יום. חצי פנסיון והטבות נוספות כהנה וכהנה. עלות הטיול 1749$ מי שמעונין להצטרף, שחולם, חושב, מתכנן, רוצה, מתענין...........השמיעו קולכם ברמה מוזמן להתקשר או לשלוח לי מסר/מייל ויקבל את כל שאר הפרטים הרלוונטיים. דרך אגב, כל הטיסות ליעד מלאות ומבוקשות מאוד, קשה למצוא מקום פנוי במועדים אחרים . חיה

HayaBee

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo41.gifערוכים לכל מקרה - לתכנן את כלכלת המשפחה

טיפ ששווה לקרוא, יסוד חשוב לכלכלת הבית, תכנון יעיל וניהול נכון בתוך המסגרת . להיות ערוכים לכל מקרה - חשוב לתכנן את כלכלת משפחה ! הלוואה אינה פיתרון ! כל משפחה המנהלת את כלכלת המשפחה ועוקבת אחר ההכנסות וההוצאות המשפחתיות ומקיימת איזה מאזן חודשי או תקופתי נתקלת מידי פעם בבעיה, גם אם המאזן שלה מאוזן וסך ההוצאות אינו עולה על ההכנסות. הבעיה נובעת בד"כ מהוצאה "חדשה" בלתי מתוכננת לעיתים הוצאה בגין משבר כמו שיפוץ ראש מנוע ברכב, דוד השמש התפוצץ, טיפול שיניים דחוף ולעיתים מסיבות נעימות כמו טיול לחו"ל, מסיבת בר-מצווה או חתונת הילדים, החלפת רכב המשפחה או שיפוץ מטבח. כבר במבזקים הקודמים כתבתי בזכות התכנון הן למשברים והן למימוש יעדים משפחתיים, תכנון והערכות מראש הם הפיתרונות המיטביים אבל לדאבוננו , במציאות, לא תמיד חושבים על הכל מראש ולעיתים קורים כמה אירועים בו זמנית המצריכים הוצאה חריגה בלתי מתוכננת שאי אפשר לדחות אותה. אז מה עושים? בהנחה שזו הוצאה מחויבת. הפתרון הקל והבעייתי הוא הלוואה. הלוואה כזאת אפשר לקחת באופנים שונים: הלוואה לכל מטרה בבנק או הלוואת מעביד מתלוש השכר. הגדלת האוברדרפט (מינוס). פריסת ההוצאה לתשלומים בכרטיס אשראי או בשיקים. הלוואה משפחתית או מחברים. החיסרון הגדול בהלוואה מכל סוג הוא שצריך להחזירה ובד"כ גם עם תוספת ריבית, עמלה, הצמדה והכרת תודה. הלוואה כזאת משרה גם אוירה של "הבעיה נפתרה" ואפשר להמשיך הלאה כרגיל ללא שינוי נוסף כל שהוא. למעשה המשפחה ממשיכה להתנהל רגיל אלא שהיא כבר לא במצב מאוזן ההחזר החודשי עבור ההלוואה, מעביר את המשפחה לפער הוצאות הכנסות שלילי. פער זה צובר עוד ריבית ועמלות, בקיצור הבעיה המקורית לא נפתרה ע"י ההלוואה אלא רק נדחתה והתעצמה . מה נכון לעשות? לאחר שלווינו סכום כסף לטובת ההוצאה החריגה יש לחזור לרשימת ההוצאות המשפחתיות ולקצץ בהוצאות, כלומר: לוותר על חלק מההוצאות עפ"י סדר העדיפויות המשפחתי. גודל הקיצוץ יהיה כגודל ההחזר החודשי של ההלוואה, לדוגמא" אם לווינו 10.000 שקל ל-20 חודשים , נצמצם את ההוצאות בלפחות 500 ₪ לחודש למשך 20 חודשים עד שנחזור למצב המאוזן. אם במשך תקופה זו שוב אנו נקלעים להוצאה חריגה יש לנהוג באותה דרך ושוב לקצץ בהוצאות השוטפות. גם אם אין לך כרגע אף הוצאה חריגה,בכל זאת אני ממליץ לחסוך כי הרי זה סביר שמכונת כביסה מתקלקלת, שלרכב יש הוצאות אחזקה חריגות, שבגיל 13 יש בר-מצווה וחתונת הילדים מגיעה לעיתים מהר יותר מהמצופה. בל נשכח כי הלוואה לכשעצמה לא פותרת שום בעיה אלא דוחה ומעצימה אותה , פיתרון יושג רק ע"י ניהול נכון של כלכלת המשפחה. כמה הלוואות והתחייבויות יש לך? האם אתה שולט בהן? http://site.2all.co.il/nofim/

omnicom

New member
חבל שאת מעלה רק מה שתואם את האג'נדה שלך

ולא את כל המצב. מסתבר שאת התמונות של גן אריגי את מכירה יפה מאוד ואף ערכת דיון נוקב בעירייה (כפי שהבאת בשרשור), אבל לנו לא גילית זאת! אז מסתבר שאת מודעת יפה מאוד גם לצדדים הפחות יפים בעיר שלנו, אבל את מסננת.

omnicon, בתגובה ספציפית לדבריך

אני חיה על פי אחד מסודות הקיום הבסיסיים ביותר: הרוע אינו האוייב שלי. הוא האוייב של עצמו. גישתך מרושעת, שוחרת ריב ומדון ונבזית. אני שמחה להיות בצד של מי שפועלים לשיפור מתמיד של סביבתי, שהיא גם סביבתך, ולא בצידם של אלו שמיטב עשייתם היא תלונות קנטרניות. אני לוקחת את דבריך כמחמאה,
לך.

את מבזה את עצמך בצורה שפלה

ומנצלת את מעמדך כמנהלת פורום רעננה לרעה. זו לא דרך מקובלת. אם הסרת כפפות צפי שגם אחרים יסירו מולך.

נכנסו הנה שורה של ניקים במטרה לעשות כאן בלאגן

ואין לי כוונה לשתף עם זה פעולה. אני מבקשת מהגולשים הקבועים לא להגיב לפרובוקציות.

מעולם לא נגע רבב בהוגנותי

ואין לי כוונה לאפשר לכל מיני בעלי אג'נדה להציב אותי בקו האש. הפורום אינו עוסק בי, אלא ברעננה. אני משתדלת לא להחמיר עם הודעות העוברות על כלליו - אולם מאחר ומה שקורה כאן היום נראה לי כמו התחלה של בלגאן יזום ומאורגן שכוונותיו רעות - כל הודעה העוברת על כללי הפורום תימחק. יש מרחב עצום לביטוי לכולם, בגבולות השיח התרבותי ונגיעה בגופו של עניין ולא בגופו של אדם.

ע מיש

New member
הרושם המתקבל הוא אחר

על אף כוונתך המוצהרת לנהוג בהוגנות, את נוהגת בתוקפנות ובגסות כלפי מי שמבקר את העיריה ומאידך את מתירה את הכפשתה של מלי פולישוק, ואולי אף גרוע מזה. אני מציע לך לבדוק מדוע התנהגותך יוצרת כזה רושם.

יש כאן ביקורת לגיטימית על כל א/נשי הציבור

המתמודדים, אולם לא אתיר כאן גלישה של הדיון להכפשות אישיות. אם יש הודעה ספציפית שנסתרה מעיני (נכתבות כאן מאות הודעות בשבוע) - אתה מוזמן להעביר לי קישור במסר ואטפל בעניין. בינתיים, אני מוצאת את עצמי בשעה האחרונה מטפלת בהרבה מידי הודעות בעייתיות. אודה לכם אם תעזרו לי בכך שתימנעו - כל הגולשים - מכתיבת הודעות המייצרות מהומות על מאומה ומכפישות את הזולת. ניסיון לעשות לי דה לגיטימציה אישית - לא יצלח. יזמתי, הקמתי ואני מנהלת כאן פורום שכבר עשה ועוד יעשה הרבה דברים טובים ברעננה, באמצעות הקהילה הנהדרת שנמצאת כאן. לצערי, חלק מהגולשים נמנעים מכניסה לכאן עד אחרי הבחירות, בשל אווירת הדיונים שמביאים עמם אלו שהם לכאורה נציגי הסיעות. אולי אני נאיבית - אבל אני לא מאמינה שיש סיעה ברעננה שאלו הם נציגיה.

למעלה