דיון.

Miss Pointe

New member
../images/Emo176.gifדיון.

לימוד בלט- באופן נוקשה או בצורה מגניבה ונחמדה שתדבר אליכם? המורה שלי היום עלה לי על כל העצבים... הייתה לנו חזרה כלשהי לפינאלה של הסוף שנה, והוא קצת חש את עצמו כוריאוגרף בבולשוי אז הוא התחיל ממש להתעצבן באמצע.. "ציוץ אנלא רוצה לשמוע! אני אעיף מפה בנות אחת אחת! גם ככה אתן יותר מדי!" והוא בדרך כלל נוקשה כזה ויש לו גם קטעים מצחיקים אבל היום זה היה השיא ויצאתי כל כך עצבנית מהשיעור.. כאילו מה נסגר איתו? אני קולטת הרבה יותר טוב כשהמורה נחמד אליי ובא לקראתי ולא נובח עליי! לדעתי צריך להיות קשוחים, אבל במידה מסויימת... זה ממש לא לעניין לדעתי לשחק אותה כל כך קשוחים ולהפחיד את הבנות וככה להשיג מעמד טוב כמורה בבלט. הייתה ילדה אחת שהייתה צריכה לצאת באמצע השיעור כי היו לה מבחנים יום למחרת והיא הייתה חייבת להתכונן וכשהיא ניגשה למורה היא אשכרה בכתה כי היא פחדה! ואז הוא אמר לה לא לבכות הכל בסדר בלה בלה תלכי להתכונן.. מה, אין גבול? מה אתן אומרות? איך זה צריך להיות? עמית.

מרנינית

New member
מממ

אני חושבת שכל מורה לבלט צריכה להיות קשיחות מסוימת כי אין מה לעשות-תרצו או לא תרצו בלט זה שלמות ועם "פוצי ומוצי" כל השיעור אי אפשר להגיע לשום מקום!! מצד שני המורה צריך לבוא גם בגישה של-אני רוצה לעזור לך להתקדם ולא לצעוק עלייך שתרגיש שאתה אפס וגרוע... מורה טוב(מבחינת אישיות) הוא מורה שמשלב בין 2 הדברים-יודע להיות נוקשה וקשוח שצריך, אבל מצד שני גם רך יותר אל התלמידים...מורה שמתנהג בקשיחות מתוך רצון שתצליח,שהוא רוצה לעזור לך, ולא כי הוא רוצה להוריד לך את הביטחון ושוב, מורה שיודע להעריך את העבודה הקשה שאתה משקיע ואת ההתקדמות שאתה עובר
זאת דעתי

the mush

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo42.gif

המ... המורות אלינו תמיד אומרות, שבלט מעבר לריקוד וזה, בלט קלאסי זה- משמעת. לא יודעת, אין לי כלכך כוח לחשוב עכשיו. אבל אני די מסכימה עם המורות שלי, וכן... המורים צריכים לצעוק על תלמידים [עד רמה מסויימת, כן?] ולהקפיד על לבוש ודברים כאלה.. כי בלט זה עיניין של "מושלמות", ואי אפשר להגיד שלא... וחוץ מזה, אני ממש שונאת את הבנות האלה שצריכות ללכת באצמע שיעור בשביל ללמוד. אל תבואי בכלל לשיעור!

לדעתי

יש גבול! ברור שצריך להיות גבול. בכל מקרה אתם שם מרצון... ובנוסף חלק חשוב מהכל זה גם להנות!! ולא לסבול. ולא צריך להיסחף ולפחד. אבל מצד שני הכי גרוע זה כשאין משמעת. זה פשוט בזבוז של זמן!! וכל כך חבל... על קשיחות אני חושבת שאפשר לדבר והם יהיו פחות קשוחים. אבל להפך לא נראלי שזה ממש אפשרי =\

yaeltal12

New member
אממ דעתי

אגב, את מתכוונת לאריק? מוזר... הוא דווקא היה נחמד אליי =/ האמת הוא כנראה היה אתמול מאוד עצבני, מאוד אבל... ואנחנו (אני ספציפית לא אבל הרוב) דיברנו והוא היה חייב להשקיט אותנו באיזשהו אופן. מה שאני כן מסכימה איתך זה שהוא ציפה מאיתנו להבין מה קורה בלי שהוא הסביר טוב... והתעצבן כשלא הבנו. ובקשר לילדה שבכתה, הוא כנראה ממש מפחיד אותה. עליי הוא דווקא עשה רושם של נחמד. ובקשר לנושא, איזה מורה עדיף אני חושבת שצריך להיות נוקשה אבל לא בלי לב. מורה צריך להיות נוקשה וסמכותי כדי שיראו בו מורה ולא חבר, וגם כדי להעביר את המשמעת שהבלט דורש. צריך מורה לא רחמן מדי שיעביר את האווירה שהבלט דורש.. ואריק מעולה בזה. למרות מה שכתבתי, מורה צריך להיות גם לפעמים רגיש לתלמידים שלו ולדעת שלא תמיד הם מבינים מהר ושם באים עם כל מיני דברים אולי עצובים ואולי שמחים מהבית ולהיות קצת יותר מבין... הרי זה מורה... אדם מבוגר שאמורים לסמוך עליו... לא? לדעתי אריק בדיוק בגבול הזה, הוא די נוקשה, צועק, לפעמים אכזרי, אבל ראיתף כשהילדה בכתה הוא ישר אמר לה שזה לא סיבה לבכות והרגיע אותה, והוא גם צחק כמה פעמים עם הבנות... הוא כנראה היה ביום רע אתמול.

yaeltal12

New member
אהה ועוד משהו קטן (חח)

לשאלה ששאלת אם כדאי ללמוד בלט באופן נוקשה או בצורה מגניבה ונחמדה שתדבר אליכם, אז לדעתי זה תלוי במה השאיפות שלך בריקוד, לאן אתה רוצה להגיע. אם אני רוצה להיות רקדנית גדולה בלהקה מצליחה, אז כדאי לי ללמוד בצורה נוקשה ולפתח כבר מילדות "עור של פיל" שכל כך חשובה לרקדן, כי אין ספק שברטה ימפולסקי לא תרחם עליי כשאני אהיה בבלט הישראלי ולא תמיד אני אהיה שמחה שם. מצד שני, אם אני סתם רוצה ללמוד בשביל הכיף, בשביל הנשמה, התחביב יותר מבשביל המקצוע אז עדיף צורה מגניבה ונחמדה שתדבר אלינו, כי זה רק תחביב, אז אם כבר רוקדים למה לא בכיף? זהו... אמרתי הכל... אני מקווה

למעלה