שיר ליום

../images/Emo175.gifשיר ליום../images/Emo175.gif

הפעם החלטתי לגוון..... DEDICATED הידעת? השיר DEDICATED הוא השיר הראשון בפינה הזו שהוא לא רק של ברי, אלא של עוד ארבעה אנשים חוץ ממנו, להקת מינימל קומפקט- בה ברי ניגן (האמת בגלל שהם חזרו אפשר להגיד גם-מנגן) על קלידים (האמת לדעתי גם יותר טוב מאיך שהוא מנגן על גיטרה) הידעת? השיר DEDICATED לא נכנס לאף אלבום קודם של מינימל, הוא הוקלט בשנת 1991 ויצא לאור בפעם הראשונה בתוך אלבום האוסף של הלהקה RETURNING WHEEL אותו הוא פותח השיר הזה הוא לדעתי הוכחה לכך שגם מילים בסיסיות לחלוטין (ארבעה משפטים שדומים אחד לשני) שמצורף להם לחן מצוין ושליטה מעולה בכל הכלים יכולות ליצור שיר מעולה. בנוסף לכך גם כל שני, בייחוד כשיש הבדל בין המילים (סמי הסולן-גבר, מלכה ההד-אישה) יוצר אפקט שרק עוזר לשיר!

אגב הציון שלי הוא:

5!!!!!!!!!!!!!!!!! ולמי שיצרח שאין קישור למילים, תגידו, אתם באמת צריכים מילים לשיר הזה?

יש לשיר הזה קליפ?

השיר הולך ככה למי שלא מזהה HE IS SO DEDICATED TO SOUND HE IS SO DEDICATED TO SILENCE HE IS SO DEDICATED TO LOVE HE IS SO DEDICATED TO SILENCE IT'S A WISH IN DARK LIGHTS IT'S A WISH IN BRIGHT LIGHTS אגב אם מישהו יכול להעלות את המילים של הקטע שסמי מדקלם שיעלה אותו ואנשים תנו ציונים!!!!!

xero1

New member
כן.. זה השיר הזה.

בונא שיר בנזונה. יש לך אותו על המחשב?

Minimal Affair

New member
יש לך לא מעט טעויות.

דבר ראשון - הכלי העיקרי של ברי בלהקה לא היה על הקלידים, על על הגיטרה. הוא ניגן בקלידים פה ושם, אבל לא באופן עיקרי. למשל בשיר "When I Go" הוא ניגן על קלידים, אבל כפי שאמרתי - רמי וברי הם היו הגיטריסטים של הלהקה. ועוד טעות (לא בדיוק טעות עובדתית, אבל לדעתי) - ברי לא מנגן יותר טוב על קלידים, כי הוא בקושי מנגן. כנראה שפשוט לא שמעת מספיק חומר של מינימל. דבר שני - דדיקייטד כן נכנס לאלבום, לאוספ נענע מס' 2. הם יצרו את השיר הזה בזמן החזרות להופעות האיחוד שהתרחשו באותה שנה (האיחוד הראשון שלהם, מאז הפירוק ב 88) והשיר אפילו בוצע בהופעות האיחוד שלהם, בתור שיר חדש. השיר עצמו נכנס לאוספ נענע מס' 2, מכיוון שהם פשוט החליטו להקליט אותו, ולא היה להם לאן להכניס אותו מכיוון שזה היה השיר החדש היחיד שהם הקליטו. אז הם הכניסו את השיר לאוספ נענע מס' 2. (זאת רק השערה שלי) עוד דבר, המילים ב "Dedicated" מדהימות, כנ"ל לגבי הלחן. המילים בשיר לא בסיסיות. זה שיש בשיר משפטים שחוזרים על עצמים, זה לא הופך אותו לשיר פשוט, או בסיסי. יומצוין. פושקין.

Minimal Affair

New member
עוד כמה מילים.

השערה שלי לגבי כל ההכנסה של השיר לאוספ נענע. השיר הוקלט בשנת 91, והוכנס לאוסף נענע מס' 2 בשנת 91. על = אלא.

ok

אם היית מסתכל טוב והיית רואה מה כתבתי ולא ישר קופץ היית רואה שכתבתי על השיר שהוא לא הופיע באף דיסק של מינימל עד לאוסף החדש, אוסף נענע הוא לא דיסק של מינימל... בקשר לברי, אולי אני טועה, בכל מקרה כתוב שם בתוך העטיפה BERI SAKHAROF-KEYBOARDS וזה אומר הרבה...

Minimal Affair

New member
אל תשאל, לא תקבל תשובה.

כן, אז אולי הוא ניגן בשיר עצמו בקלידים? כי ברי, הוא גיטריסט בלהקה. תלך לאחת מן ההופעות של מינימל שכנראה יהיו בחודשים הקרובים, ותראה שברי מנגן 90 אחוז מההופעה על גיטרה. רק ב When I Go, אם אינני טועה, הוא על קלידים.

Crazy Diamond85

New member
האמת...

שברי דווקא מעולה על קלידים... יש האומרים אפילו יותר טוב מאשר על גיטרה... (והאומרים האלה הם אנשים די קרובים אליו)

Minimal Affair

New member
תשמע.

אני אמרתי שהוא בקושי מנגן על קלידים, כי הוא באמת בקושי מנגן על קלידים. אני לא מדבר על הקטע של "בקושי מנגן על קלידים" כי הוא בקושי יודע, הוא פשוט לא מרבה לנגן הרבה על קלידים.

זה גם לא ממש מדוייק.

רוב הסיכויים שאם תעבור על הקרדיטים באלבומים תגלה שבכל אחד מהם הוא מנגן לפחות םעם אחת על קלידים, אם לא יותר, של לדבר על זה ששבהופעות האקוסטיות הוא ניגן המון על מקלדות ופסנתרים למניהם, וכמו כן, אני נכחתי מאחת מהופעות האיחוד של מינימל קומפקט ולמעשה הוא ניגן בערך חצי מההופעה על מקלדת, אם לא יותר. כך שלהגיד שהוא בקושי מנגן על קלידים, תהיה פשוט... טעות. ותכלס זה גם הגיוני להגיד שהוא מנגן על קלידים יותר טוב, כי ברי סחרוף, הוא אחרי הכל, למרות שהוא נורא נחמד ומעניין לא להקשיב לו, לא גיטריסט כזה טוב מבחינה טכנית. לא שזה משנה במשהו, הוא עדיין אחד הגיטריסטים שאני הכי נהנה להקשיב להם.

Minimal Affair

New member
It's Fuck Up Day For Me.

טוב, טעיתי. למרות שעדיין לדעתי, הוא לא מנגן הרבה על קלידים, אולי פה ושם קצת, אבל הכלי העיקרי שלו גיטרה. וטעות באמת גדולה - שהכלי העיקרי של ברי במינימל זה קלידים, לדעתי. אגב. מקלדת זה לא קלידים. נדמה לי שהוא פשוט עשה סמפלרים במקלדת, אבל לא ניגן בצורה רצינית על קלידים. ואם אני טועה, אז חבל.

ענת1986

New member
5 5 5 5 5 5

אחד השירים הטובים והאהובים עליי של מינימל... פשוט שיר נהדר

ben4ever

New member
5555555

אוךךךךךךך איזה שיר!! אחד הטובים שלהם לדעתי....תענוג לשמוע אותו,וזה גם אחד השירים הבודדים של מינימל ששומעים בו את ברי ברקע... "you so dedicated to sound you so dedicated to silence" זאת שורה שאני כל כך אוהב...

אני לא מצליח+בקשה

אני חוזר על בקשתי מלמעלה, אם מישהו יכול לכתוב את המילים שסמי מדקלם בקטע ההוא באמצע-סוף אם אתם מבינים למה אני מתכוון, בבקשה תעשו את זה בשבילי...

ענת1986

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

it's a wish in dark nights it's a wish in bright lights. may you live a thousand springs, when grey days turn to golden dreams. the night that lasts the light that wins. the alchemist is standing still. ובמילים שכתבת למעלה שמתי לב לטעות- מייד אתקן שם

למעלה