שלום

../images/Emo172.gifשלום../images/Emo172.gif

מישהו יכול להסביר לי מדוע בארצות סקנדינביה קיימת תופעת "ארץ שמש חצות"? ומה ההבדל בין חוג הסרטן לחוג הגדי? ומדוע הם נקראו ככה? תודה. קסם

alonaski

New member
חוג הסרטן וחוג הגדי:

חוג הגדי זה אותו קו רוחב שמקיף את כדוה"א בגובה 22.5 מעלות מצפון לקו המשווה! חוג הסרטן - אותו הדבר רק מדרום לקו המשווה. זה ההבדל העיקרי והמהותי שלהם!
אני מניחה שהם נקראים כך על שום מערכת הכוכבים שמציינת את מזל גדי ומזל סרטן... עבל זו הנחה אישית שלי בלבד!

alonaski

New member
סליחה תיקון... ../images/Emo9.gif ../images/Emo140.gif

בדיוק הפוך: חוג הסרטן הוא הצפוני והגדי - דרומי! וזה לא 22.5 מעלות אלא 23.5 ! - בדקתי את עצמי עכשיו רק אחרי שרשמתי את ההודעה...

המשך

ביחד הם יוצרים את הטווח של פגיעת הזניט (קרן שמש הפוגעת בכדור הארץ ב - 90 מעלות), כאשר הזניט בחצי הכדור הצפוני אז יהיה קיץ בחצי זה ואילו בדרומי חורף וכאשר הזניט בחצי כדור הדרומי שם קיץ ובצפוני חורף. מעבר ל - 23.5 מעלות צפונה או דרומה, אין פגיעה של קרני שמש ב - 90 מעלות, לכן ככל שמדרימים או מצפינים מעבר לקוי רוחב אלו האזורים קרים יותר כי פגיעת הקרניים תהיה בזויות כההות שמקטינות את האפקט של ההתחממות כתוצאה מפגיעת הקרן. מקווה שדייקתי, אם למישהו יש משהו להוסיף או לתקן נשמח לשמוע. נ.ב. לקוים אלו קוראים גם קו ההיפוך הצפוני /דרומי מכייון שתנועת השמש משנה כיוון כשזניט פוגעת בהם. במפות ובאטלס יש סיכוי להפגש עם שני השמות.

שי גנדל

New member
קצת קשה להסביר בלי גרף

ואין לי כח לחפש עכשיו...
. אבל ה-23.5 מעלות שהוזכרו כאן הן הנטייה בין מישור הקפת השמש (אפשר לחשוב על כדוה"א כאילו נע על שולי תקליט שמרכזו הוא השמש) לבין ציר קו המשווה. עקב כך, משך חצי שנה סקנדינביה נמצאת ברציפות בחצי הכדור המואר, ובאותו זמן באנטארקטיקה חושך. ואם לזה אתה קורא קרצוץ... אני מוכן לקבל כאלה

למעלה