חג שמח

../images/Emo171.gif חג שמח ../images/Emo171.gif

הי חבר'ה, רוצה לאחל לכולכם חג שמח ולבן... אהיה עסוקה בימים הקרובים אז מאחלת לכם כבר מעכשיו
חג טעים
ונעים
חמים, הילה

חג שמח אנשים יפים../images/Emo172.gif

מאחלת לכולכם חג נפלא שתהנו מפירות האדמה,
מביכורי קציר החיטים
מהזרים על הראשים
מהשמלות הלבנות והאנשים המחייכים
באהבה,
תמי

טאוֹ

New member
חג שמח ../images/Emo185.gif

גם אני לא אהיה כאן עד תחילת השבוע הבא. חג שמח וחופשה נעימה לכולנו.

אשכר

New member
יוגורט, לקטוז וחלב (תשובה מפורטת)

בחלב יש סוג של סוכר שנקרא: "לקטוז". את הלקטוז (במיוחד של חלב הפרה) - אחוזים די גבוהים מהאוכלוסיה מפסיקים לעכל בגיל מסויים. הגיל הזה בממוצע הוא בין 10 20, ואני זוכר בדיוק את התקופה שבה במקום לשתות גאלונים של חלב התחלתי לקבל כאבי בטן. המעניין זה, שמאז שהפסקתי לעכל את הלקטוז, הוא ממש עושה לי רע. מה שמביא אותי לחשוב: גם כשהייתי ילד זה היה עושה לי רע, אבל באופן פחות בולט. המממ... מעניין איזו ילדות היתה לי אם לא היו דוחפים לי חלב לכל מקום. בכל מקרה, מה הקשר ליוגורט: איך עושים יוגורט? לוקחים חלב -- לא מהסופרמרקט, ותכף נבין למה. שמים אותו בטמפ' החדר, בין 20 ל-40 מעלות בערך (עדיף לכיוון ה-40) מחכים יום עד שלושה ימים, בהתאם לטמפ'. וזהו. התוצאה נקראת יוגורט או CURD. בזמן שחיכינו חיידקים מיוחדים, שבאו מהפרה/עיזה/אמא, מפרקים את הלקטוז הזה והופכים את החלב לגושי, חומצי מאד, ופחות מתוק. החידקים האלו הם מיוחדים בכך שהם חיים בחומר חומצי כ"כ, ונקראים אוהבי חומצה (acido-philus). מעניין לציין שיוגורט במקור* הינו מאכל בטוח למדי, בגלל שרוב המזהמים האחרים פשוט לא שורדים בו. אם חיכינו מספיק, רגישי לקטוז יכולים לאכול את "החלב המקולקל" הזה, בלי תופעות הלוואי הקשות. אם נחכה עוד, נסנן את המיים, ונשמור על תנאים קצת יותר מבוקרים, נקבל גבינות קשות, החל מלבנה וכלה בגבינת גרביים שוויצרית משובחת, עם או בלי עובש. אפרופו, עם חלב עיזים טרי יש הרבה פחות בעיות עיכול אצל בני אדם, אולי בגלל הדמיון הרב של מערכת העיכול? לפרות יש 4 קיבות, לי יש רק אחת, וכו'. הרבה אנשים נוהגים לקחת קפסולות שמכילות את חיידקים ואנזימים לפירוק החלב, כשהם אוכלים מוצרי חלב, כדי להשלים את מה שגופם הפסיק לספק (ובצדק!!) אז למה זה לא יעבוד עם חלב תנובה? *תנובה ושאר היצרנים מחוייבים בחוק להשמיד את כל החידקים שבחלב (פיסטור) ולכן גם החידקים הטובים - מנוחתם עדן. אבל זה לא הכל - בתהליך "ייצור" החלב גוזלים מהחלב מרכיבים חיוניים כמו שומן וחלבונים כדי למכור אותם בצורה אחרת. כתוצאה מכך, אם תקחי חלב תנובה, ותוסיפי לו חיידקי יוגורט - תקבלי עיסה רירית ומגעילה שאפילו חתולי רחוב מורעבים לא יסכימו לקבל. מה עוד? בחלב טבעי שעבר פירוק של חיידקים (בשפה שיווקית: "תרביות לקטיות") יש כמה רכיבים מצויינים לבניין ותקינות הגוף, כמו חלבונים, שומנים, B12, עובש, חומצה ידידותית, אנזימים וכו'. וכמו כל רעל, השאלה היא לא החומר - אלא המינון. ולכן, צריכת מוצרי חלב, כמו כל דבר אחר, כדאי שתהיה בהקשבה מקסימלית לתגובות הגוף, והן חזקות מאד, אם לא מבלבלים אותו, לא שמים MP3 באוזניים, לא תוחבים לו ממתיקים, לא מסיחים את תגובותיו עם מזון אחר וכו'. אבל הקשבה למזון זה הרצאה אחרת. במילה אחרונה: יש יוגורט, ויש יוגורט. הדנונה והפרילי למיניהם שמוכרים לך בחנות נטבח, נשחט, פוסטר, עוקר והופרד. אין בו חידקים חיים של יוגורט (שטובים למשל נגד הפטריה המפורסמת) יש לי רק מסקנה אחת(!) מכל הסיפור: תעצרו את האינרציה והאוטומט ותקשיבו לגוף, במקום להקשיב לאנשים בידיוניים מהאינטרנט, מהאקדמיה, מהתקשורת, ומהתא המשפחתי (כן, כן - גם לאמא אין מושג מה טוב בשבילך). תעשו ויפאסנה, תעצרו את העולם, תצומו חודש, אנא עארף. העיקר שתתחילו להקשיב ולחשוב בעצמכם - התשובות שם.

חג קציר שמח

זה הקציר, נכון? (אסיף זה סוכות, אני זוכרת מפרפר נחמד). תהנו מטוב הארץ ואחד מהשני. מצטערת שאני לא כל כך נוכחת בזמן האחרון, כשאחזור מהחופשה אחזור גם לכאן.

einatgross1

New member
חג ביכורים שמח

מאחלת לכולם קציר מהנה וביכורים אישיים ומשפחתיים רבים

למעלה