בר

New member
../images/Emo17.gif

משהו לפרק קצת מהנשמה... לאחרונה חשבתי על חברים שהכרתי ועברו במהלך שנותיי האחרונות. מאז נכנסתי לאתר תפוז משנת 98 לערך,הכרתי חברים חדשים רבים,חלקם טובים וחלקם פחות. יש מי מאז עוד נותרנו חברים ויש כאלה שעברו ואינם עוד. לאחרונה התחלתי לחשוב על מי הם באמת החברים שלי,שלנו. מסתבר שרוב החברים הטובים באמת שלך,הם רק אלה שבאמת יקפצו לעזור לך בכל רגע שרק תצטרך מבלי להניד עפעףהחברים הרגילים,אנחנו כבר למדים לזהות ולדעת שהם אלה שלא יבואו לעזרתנו כשנצטרך,אז הם רק חברים ככה להיי היי וביי ביי. בשנים האחרונות איבדתי חבר שנחשב לחבר טוב שלי והכרתי אותו פה בתפוז,מישהו שאיכזבתי אותו ולא כיבדתי אותו ברגעיו הטובים,לא משנות הסיבות מדוע ולמה,תירוצים לעולם לא יחסרו לנו. בשנים האחרונות גם איבדתי חברים מתוך כוונה לאבד אותם,כי הבנתי שהם לא החברים שבאמת רוצים בחברותי,אלא סתם כאלה שניצלו את מה שיכולתי להעניק וזה את הנשמה שלי. אז איפה שהוא כולנו בעצם,כל הזמן מכירים חברים מחדש,ומאבדים חלק במהלך החיים. לפעמים חברים מגלים את פרצופם ברגעים כאלה או אחרים בחיים,אז אתה יודע בעצם מי הוא החבר שלך שהתחבא מאחרי מסיכות,או שאתה מגלה שטעית והנה נולד לך חבר חדש שתחבק בשתי ידיים ענקיות. חברים וחברות,תדעו לזהות את החברים שלך,את אלה מסביבכם. אני זיהיתי ולקחתי לעצמי שניים-שלושה חברים שהכרתי פה. זוג חברים עוד מימי עשרים פלוס שאני די אוהב לבלות איתם ולקשקש איתם למרות שאחד מהם אני איכזבתי מאוד והוא עדיין בוודאי כועס עליי. ואחת אחרת שהכרתי פה,בפורום הזה,מלאך שכולה לבן,נשמה טהורה באמת שתמיד תמכה בי בכל דרך אפשרית,אם במילים,במעשים ובכל מה שהיא ראתה לנכון לבצע ואני אסיר תודה לה.בזכותה הגעתי לתובנות חדשות בחיים. כמו שאני תמיד אומר 'תמיד יש מה ללמוד מכל בנאדם.' והיא לימדה אותי רבות גם מבלי שהיא ידעה שהיא מלמדת אותי ובלי שהתכוונה בכלל לכלום. אז זו ההזדמנות שלי בעצם לומר תודה לכל אותם חברים והם יודעים מי הם,על זה שהם חבריי הטובים. ואני מקווה שאני אצליח לגשר על הפער עם החבר שלי,למרות שעברה מאז תקופה לא מבוטלת כלל.
[זהו שפכתי ועכשיו הכל בסדר]

כתבת דברים חכמים..

חברים אנחנו בהחלט יכולים לבחור..רק לנו קיימת הפריבילגיה הזו להחליט מי טוב עבורינו ומי לא. חשוב להקיף עצמינו באנשים שכן שם בשבילנו,כאלה שיתמכו בנו ברגעים הקשים ולא פחות חשוב-שישמחו בשמחתינו כאשר טוב לנו,שיפרגנו וייתנו מילה טובה. מאחלת לך שתמיד תבחין ותדע מי טוב עבורך ומי פחות..אני מניחה גם שזה משהו שלומדים עם הניסיון במשך זמן.. ותיזכור-חברים בוחרים

free soul

New member
בעיניין החברים, נהייתי מאוד בררנית.

מה שלא הייתי מעולם, ואמרו לי שמה שעשיתי זה נכון וזה לטובתי. אז לפעמים אני מרגישה כזה לבד. למרות שיש מסביבי חברים [אומנם "רחוקים" מבחינה ריגשית] טובים שאני מכירה. אבל, אני לא מרגישה כל כך בטוחה להיות פתוחה אליהם באופן מלא, לא יודעת למה
יש לי רק חברה אחת בלבד שאיתה אני ממש מרגישה פתוחה אליה ב-100% טוטאלית. היא יודעת הכל עליי ואני עליה.. אם אני לא מספרת לה דברים "בזמן" זה יושב לי על הלב וזה פשוט יוצא לבד מבלי שארצה אפילו.. ידידים/חברים/מכרים/משפחה.. איתם אני כנה גם ב-100%... כי אם אשקר, למה לי להיות איתם? אם לא איהיה כנה איתם הם לא חברים שלי, אז הם לא ראויים להיות בחיים שלי.. אני מרגישה שאני רוצה לפרוק את מה שאני מרגישה אבל, לפעמים אני מרגישה שאין לי למי.. חוץ מקומץ. אבל. קומץ! כן, לא השארתי מסביבי כ"כ הרבה אנשים.. בתקופה האחרונה עשיתי בחיי "סדר פסח" אדיר שכזה... עשיתי דילט חופשי אבל על בטוח.. מישהי אמרה לי משפט הזה:"עדיף להיות בודד מאשר עם חבר בוגד" כלומר.. חבר שיבגוד באמוני, בי וכו'.. ואין לכם מושג כמה נפגעתי... היו היה לי ידיד שידע רק "לבכות" כל הזמן ידע להתבכיין מולי, הוא ידע שאני כתף מצויינת בשעות קשות.. אבל, הוא שכח אותי במקצת, שכח שגם לי קשה, שאין רגע שעובר שגם אני דואגת ושואלת ותוהה.. וכשניסיתי לדבר איתו הוא הביא לי אותה בתשובות קצרות שכפי שהבנתי שאין לו ראש ל"התבכיינות" שלי. פאקינג כמה עזרתי לו.. אין לו שקל על התחת, הבן אדם עני מרוד ועם בעיות כלכליות וגם משפחתיות... מה-זה תמכתי בו בשעות הקשות.. והייתי כנה איתו כל הזמן. עכשיו? איפה הוא? נעלם. הלך, נגוז... כאילו לא הכרתי אותו בכלל. אתם מבינים את קטע? כאילו, למה? זה לא אמור להיות הדדי? נתתי מליבי ונשמתי ולא קיבלתי חזרה. זה הכי עצוב בעולם... היו עוד קטעים ממש לא במקום שקיבלתי ממנו ופה לא אפרט כי אני לא רוצה להכנס לדאון. בקיצור, הבן אדם הזה כפוי טובה, יודע רק לבקש כתף, לא לתת.

tutifruti82

New member
בארי...כתבת כ"כ נכון ויפה...

אני בתקופה כזו שאני כל פעם מחדש מגלה מי שם באמת ומי לא. הגילויים האלו מלווים בסוג של כאב, אבל לפחות אני יודעת שיש מי שבאמת איכפת לו. וגם אם זה חוג מצומצם, הוא איכותי. ואני מעדיפה שיהיה לי את האיכותי, ולא את הרקוב. כתבת מקסים ואני יכולה רק להזדהות...

נושא מעולה לדון בו

למרות שאני אדם יחסית מופנם, יש לי די הרבה חברות. חברות שאני יכולה לצאת איתן, לצחוק איתן. אבל אם אני בוחנת חברויות אלו לעומק, רק על בודדות מהן אני יכולה לסמוך באמת שיהיו לצידי. אני אדם מאד עצמאי בד"כ שמתמודד עם דברים בדרכו שלו, אבל נו, גם אני לפעמים רוצה כתף לבכות עליה, וחיבוק שיעטוף אותי. לצערי יש מעט אנשים כאלו בחיי. יש לי חברה אחת שאני פתוחה איתה במאה אחוז, אבל לאחרונה התרחקנו מסיבות לא ברורות (עוד נושא לדיון: מדוע אנשים מתרחקים ללא סיבה נראית לעין זה מזה?). חברה נוספת שלי, היא חברה שאני זו שתמיד מקשיבה לה והיא לגמרי במרכז. עד כה לא ראיתי את זה כניצול, אבל לאחרונה אני מתחילה לתהות בעניין. אני מציעה מתוך הנסיון שלי: חשבו על כל קשר שיש לכם בחיים: מה טיבו, מהם מרכיביו, מהי מידת ההדדיות שבו ובכלל מה משמעותו עבורכם. ועם התובנות האלו צאו לדרך לקראת קשרים בריאים והדדים יותר.

גבי 2006

New member
חזל - "חברים יש רק באגד"

הכרתי הרבה חברים , חלק נשארו חלק התנדפו באוויר , החברים האמיתיים ישארו תמיד . רוב החברים מונעים מאינטרסים ואחרים יעלמו כאשר יכירו בחורה ויזנחו את כל החברים ויתפלאו איך אחרי שהבחורה עוזבת הם ישארו לבד . . .

אני מעט חולק עליך....

כי את החברים הטובים שלי אני תמיד אקבל חזרה. ואני מבין לגמרי שיש רגעים שחבר כל שהו מכיר בחורה ורוצה להשקיע ולומד הרבה ועובד ומה לעשות אין הרבה זמן להכל , ואתה יודע מה ... אפילו אם אני אדבר איתו פעם בחצי שנה ,אני יודע שברגעים קריטים הוא יהיה שם בשבילי... וכשלא ילך לא פתאום בזוגיות למשל אני אקבל אותו חזרה בזרועות פתוחות, בדיוק כמו שאני יודע שהוא יעשה בשבילי .

גבי 2006

New member
חצי שנה לא תדבר עם חבר קרוב../images/Emo12.gif

אם חבר לא ידבר איתי חצי שנה אני לא יודע אם הוא יחשב בעיני חבר אבל באופן כללי יש משהו במה שאתה אומר..

החיים לא צפויים...

ובשלב מסויים כל אחד מתגלגל בכיוון שלו... חלק מתחתנים, חלק יורדים מהארץ קשה מאוד לשמור על אותו קשר אינטנסיבי כמו בתיכון , וכן יש מצבים בהם לא יוצא לי לדבר עם חברים הרבה זמן בגלל הרבה סיבות... טוב אז אולי חצי שנה זה טיפה מוגזם, אבל אתה מבין למה התכוונתי . ולכן אני אומר שהחברות לא תלויה בכמה פעמים נפגשים , או כמה פעמים מדברים .... השאלה היא האם ברגעים החשובים הם יהיו שם ולאו דווקא ברגעים קשים, חשוב לי שחבריי הטובים יהיו גם בחתונה שלי למשל . ובשורה התחתונה , כן אני מגדיר חבר טוב גם אם אני לא מדבר איתו הרבה זמן כי אני יודע שאם אני אהיה תקוע על כביש ירושלים תל אביב באמצע הלילה אני יכול להתקשר אליו והוא לא יחשוב פעמים אם לבוא או לא .

לא בדיוק אבל בערך ..

בים בם בום
אני מודעת לעובדה שיש אנשים שבאמת לא זקוקים לנוכחות קבועה וסדירה של חברים אבל אני בניגוד אליך, רוצה שהחברים שלי יהיו איתי גם כשאני לא נתקעת באמצע שומקום או כשקורה משהו חריג אחר. אני אוהבת את החברים שלי ורוצה שהם יהיו איתי גם בשיגרה. לכן, אני לא רואה מצב שאני לא אדבר עם חברה שלי כמה חודשים טובים כי יש לה בנזוג/עבודה/לימודים וכו'.. לכולנו יש את אותם המחויבויו פחות או יותר ובכל זאת, צריך לשמור על איזשהי שיגרה ולהשקיע גם בחברות בדיוק כמו שמשקיעים בשאר ההתחייבויות. אני מצפה מהן שישקיעו בי באותה מידה שאני משקיעה בחברות שלנו.

אני לא אדם טוטאלי...

אני לא מציב לחברים תנאים , לא עומד להם עם סטופר, לא עושה רשימה כמה פעמים X התקשר אלי או נפגשתי עם Y . ואם חבר שלי יכיר מישהי חדשה ויהיה בהתלהבות של ההתחלה ויהיה לו פחות זמן איתנו בחבר'ה אני יבין אותו כי זה קורה לרובנו, ובסופו של דבר ההתלהבות תרד מעט והעסק יחזור לקדמותו והוא יתקבל בברכה אצלנו . וחוץ מזה מדובר בחברות של שניםחודש חודשים זה פסיק קטן בהיסטוריה המשותפת שלנוולא צריך לעשות כזה סיפוזיון מכל דבר ולהיכנס לסרטים מיותרים .

גבי 2006

New member
../images/Emo11.gif נניח היינו חברים קרובים

שנים של חברות וחיבה ופתאום אתה מוצא בחורה ומנתק איתי את הקשר אין לך זמן ואתה מסנן אותי ולא מחזיר צלצולים שאני מתעקש לדבר אתה קר ומרוחק אני מבין את הרמז ומנתק מגע אני לא בטוח שאני אקום באישון לילה אם תתקע עם הרכב אם חצי שנה לא דיברת איתי וגם אני לא בטוח שכשהבחורה תעזוב אותך אני אשמח לחדש איתך את הקשר אם ישעמם לך ותרצה לחזור לבלות איתי פשוט זה לא יקרה !!! אני לא מבין איך אפשר אחרת !!!

אם נתקלת בזה כנראה

שהוא לא היה חבר מההתחלה , וזה היה רק הסימפטום שביצבץ לו החוצה .

גבי 2006

New member
זו בדיוק הטענה שלי

אם הוא יתקשר אלי היום בבוקר ויבקש טובה אני לא ארוץ לעזור לו , יחס גורר יחס ! שאני מכיר בחורה חדשה אני יודע לשלב את הכל . . . מה רע לצאת לדאבל דייט ?

גבי 2006

New member
ועוד נקודה חשובה

דווקא כשיש לך פירגית חדשה אתה צריך את החברים שלך כי אתה תחת השפעת סם ההתאהבות ואתה לא מזהה שהיא ביץ ויש לה אופי מגעיל. . אתה רק חולה על הישבן שלה ואתה שבוי אצלה ורק חברים טובים יכולים לחוות דיעה אוביקטיבית ולנער אותך

למעלה