שאלה מכשילה

A GIFT OF LOVE

New member
../images/Emo17.gifשאלה מכשילה

לפני כמה זמן נודע לי שהסתירו מאמא שלי את המחלה במשך חצי שנה. ההסבר היה שיש לה דלקת מסוימת ונדרש לכך מאמץ רב של אבא שלי, המורה שלה והרופאים
. לאחר חצי שנה היא עברה לבית חולים מסוים שטען שעפ"י החוק אסור להסתיר מחולה את מצבו הבריאותי והם נאלצו לגלות לה את המצב... אני לא מצליחה לחשוב מה עלה בראשה באותם רגעים שהיא נהייתה מודעת למצב.... ואני גם לא יכולה לדעת....
אבל אני כן יכולה לשאול אתכם: מהי דעתכם בעניין? האם אתם חושבים שזה בסדר להעלים מחולה את מצבו הרפואי? האם אתם נגד העניין? האם יש מקרים מסוימים שהנסיבות מצדיקות את ההסתרה?

לא מוצא שום דרך להצדיק את זה

בשביל מה להשלות את החולה? מה שזה גורם זה קודם של להרס אמונו ברופאים, ואולי אפילו בבני משפחתו. האם הרופאים הניחו שהיא אף פעם לא תדע את האמת? שאם היא תחלים - שהיא לעולם לא תעלה על זה? צריך לגלות לחולה את מצבו הרפואי, אבל אם זהו מצב רפואי מסוב ומסוכן, שמפחיד לשמוע עליו, צריך לגלות את זה בצורה הכי לא טראומטית שאפשר, אולי בצורה הדרגתית - אבל בשום אופן לא להטעות. אולי בשביל זה צריך לגייס את הפסיכולוגים של בית-החולים שיימצאו דרך ראויה לזה.

לא חושבת שזה מוצדק! זה אפילו אכזרי!

אני אישית מתנגדת להעלמת מידע רפואי לחולה. כשבנ``א מודע למחלתו הוא חצי בריא! כי הוא לא חי באשליות הוא חי את המציאות אפילו שתהיה כואבת ככל שתהיה!

אני דווקא חושבת ש..

בעקרון אני חושבת שזה לא בסדר להסתיר כזה דבר ,אלה החיים שלו. אבל לפעמים אין ברירה,כשיודעים שאותו בן אדם רגיש מידי ושזה יכול למוטט אותו או משהו.. לא יודעת,אני לא אתחיל לחשוב סיבות למה עשו את זה,אבל לפעמים זה עדיף. מה שבטוח זה שזה מכעיס,ככה שאני לא חושבת שזה טוב להסתיר להרבה זמן.. שאלה קשה.

למעלה